دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

اصول نگه داری و پرورش درخت توری

  • سحر بهرامی
  • ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • ۰

درختچه توری گونه ای گیاه محبوب در دنیا می باشد که در بهار با باز شدن گل هایش منظره بسیار زیبایی را به وجود می آورد . درخت توری به دلیل چینش زیبا و مرتب  شکوفه های آن را به یک درخت زینتی تبدیل کرده که با کاشت و پرورش درخت توری در حیاط منزلتان می توانید از زیبایی این درخت زیبا بهره مند شوید.

درختچه یا درخت توری، دارای گونه های بسیار زیادی است که یا خزان پذیرند و یا همیشه سبزند که این درختچه جزء خزان پذیر این گونه زیبا است. درختچه توری، درختچه ای خزان کننده با رنگ خزان قرمز بسیار زیبا است، برگ ها پس از تغییر رنگ، تا حدود یک ماه، بر روی شاخه ها باقی مانده و پس از آن خزان می کنند، برای آشنایی با اصول نگه داری و پرورش این درخت با ما همراه باشید.

نگه داری و پرورش درخت توری

درخته توری جز درختانی محسوب می شود که دوره شکوفه دهی بسیار طولانی دارد و تقریبا دوره ماندگاری شکوفه هایش بین ۲ الی ۴ ماه است، که به همین دلیل خیلی از افراد به پرورش درخت توری روی آورده اند. یکی از ویژگی های این درخت این است که هر سال پوست خاکستری رنگش می ریزد، برگ های درخت توری کوچک و سبز تیره هستند که در فصل پاییز به رنگ زرد و نارنجی تغییر می کنند که یکی از زیبا ترین چشم انداز ها را به وجود می آورد، گل های درخت توری خوشه مانند است که اندازه این خوشه ها تقریبا بزرگ است که به رنگ های صورتی، بنفش و سفید بر روی شاخه ها خود نمایی می کنند. این درخت در طول رشد خود از ارتفاع ۴۶ سانتی متر تا ارتفاع ۱۲ متر می تواند رشد کند.

درختچه توری بهترین رشد را در مناطق گرم و خشک دارد که اغلب در تابش مستقیم نور خورشید رشد کرده ولی مناسب شرایط ساحلی و مرطوب نیست. این درخت، قادر به تحمل سرمای طولانی و یخبندان نیست.

اشنایی با پرورش درخت توری

اصول نگه داری و پرورش درخت توری

آبیاری

نگهداری و پرورش درختچه توری مخصوصا در تابستان و هوای گرم نیازمند آبیاری فراوان با فاصله و عمیق است، بهترین تایم آبیاری این درختچه وقتی است که خاک سطحش خشک شده باشد به عبارتی نباید خاک خیس باشد چون ماندن آب باعث پوسیدگی ریشه می شود.

نور

درختچه توری برای رشدش به نور کامل و مستقیم نیاز دارد. درجه حرارت مناسب محیط برای رشد و پرورش درختچه توری بین  ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است. کمبود نور علاوه بر رنگ پریدگی برگها، ریزش غنچه ها و کاهش گل دهی، و همچنین باعث گسترش و شیوع بیماریهای قارچی می شود.

 اصول نگه داری و پرورش درخت توری

کود

درختچه توری گیاهی است  کم توقع  که به کود دهی آنچنانی نیاز ندارد ، فقط نیاز دارد در پایان فصل زمستان هر سال بعد از آنکه عملیات هرس درخت به اتمام رسید به اندازه یک فنجان کوچک کود شیمیایی به خاک آن اضافه کنید تا بتواند نیازی که در فصل رشد دارد بر طرف شود.

خاک

درختچه توری خاک مرطوب را دوست دارد و در آن رشد بسیار سریعی دارد اما تحمل شرایط خشک را نیز تا حدودی دارد.بهترین خاک برای پرورش درخت توری ترکیبی از خاک تازه باغچه و به همان مقدار مساوی خاک برگ است. باید هر ساله خاک مناسبی در فصل پاییز به پای درخت بریزید  علت این کار این است که باعث می شود ریشه های سطحی درخت کاملا پوشیده شود و از خطر سرما زدگی در فصل زمستان جلوگیری شود .

هرس

این گیاه برای اینکه به خوبی گل بدهد و گلهایش نیز درشت شوند باید به صورت انبوه  هرس شود. هرس این گیاه در اواخر زمستان و یا اوایل بهار قبل از شروع رشد گیاه انجام می شود. از آنجایی که گلهای این گیاه بر روی ساقه های جدید و حاصل از رشد  شکل می گیرد بنابراین در زمان هرس می بایست ساقه های سال قبل را که گل دهی داشته اند قطع کرد تا رشد ساقه های جدید و در نتیجه گل دهی گیاه تحریک شود. جهت  ورود  آسان نور و هوا  به تمامی قسمت های درونی درخت باید از حجم زیاد شاخه ها کم کنید. شاخه های شکسته، مریض و آفت زده معمولاً پناهگاه و منبع انتشار آفات و امراض می باشند. در درختچه های مسن با حذف کامل شاخه های پیر می توان آنها را وا دار به رشد شاخه های جدید کرده .

درختچه زیبای زینتی توری

آفات :شته یکی از آفات رایج در پرورش درختچه توری می باشد که با استفاده از قارچ کش ها و کاشت گیاه در مکان های  آفتابی و خودداری از خیس شدن برگ های گیاه می توان این مشکل را حل کرد .

تکثیر 

تکثیر و پرورش درخت توری به دو روش بذر و قلمه امکان پذیر است که روش قلمه زنی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد :

برای قلمه زدن باید قلمه هایی را انتخاب کنید که نیمه خشابی شده باشند، طول این قلمه ها باید ۷ تا ۱۴ سانتی متر و بدون برگ باشند فقط باید چند برگ در انتهای قلمه نگه داشت. دلیل نگه داشتن برگ ها در انتهای قلمه به دلیل آن است که وجود برگ و جوانه  تاثیر زیادی بر ریشه دهی قلمه دارد. زیرا برگ ها منبع تولید کربوهیدراتها و جوانه ها منبع اکسین هستند که هر دو برای ریشه دهی ضروری می باشند. بلافاصله پس از تهیه قلمه ها، باید آنها را در گلخانه و در بستری مناسب کاشت.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *