دسته ها
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳

خواب زیاد در بارداری نشانه چیست و چه معایبی دارد؟

  • مهتاب علی پناه
  • ۱ تیر ۱۳۹۸
  • ۰

در دوران بارداری براثر تغییرات هورمونی احساس خستگی و خواب زیاد در بدن به جود می آید که برای جنین مشکلاتی را به همراه دارد، با اقداماتی می توانید از خواب زیاد در بارداری پیشگیری کنید.

یکی از مشکلات دوران حاملگی این است که فشار مضاعفی بر بدن وارد می کند که می تواند با خستگی زیادی همراه باشد و در نتیجه خواب زیادی داشته باشید، همین امر تا آخر حاملگی ادامه دارد  اما در سه ماه اول بارداری، طبیعی و بسیار شایع است بسیاری از زنان باردار قبل از افزایش وزن دچار این خستگی می شوند در ادامه مطلب قصد داریم به خواب زیاد در دوران حاملگی و اینکه چه نشانه ها و معایبی دارد بپردازیم.

خواب زیاد در بارداری

خواب زیاد در بارداری

خواب زیاد در بارداری بر اثر تغییرات هورمونی می باشد که در واقع یکی از این تغییرات زیاد خوابیدن در دوران بارداری است که مشکلاتی را به همراه دارد مانند تنبلی عضله های بدنی و حتی زایمان هم در بانوانی که در دوران بارداری خود زیاد می خوابند بسیار سخت می شود و این باعث می شود تا دردهای زیادی را خانم های باردار تحمل کنند تحقیقات نشان می دهد کم خوابیدن در بارداری باعث خستگی و از دست دادن تمرکز در طول روز می شود.

علل زیاد خوابیدن و خستگی در بارداری

  1. تغییرات هورمونی و افزایش هورمون پروژسترون در دوران بارداری، باعث این خستگی می شود.
  2. حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری، انرژی بدن شما را می گیرد و خسته می شوید.
  3.  یکی دیگر از دلایل خواب زیاد در بارداری این است که اگر غمگین، ناامید و افسرده باشید، در طول روز خسته و خواب آلود خواهید بود.
  4. ممکن است در مورد بارداری خود، اضطراب داشته باشید و خسته شوید.
  5. کمبود آهن در طی بارداری و کم خونی ناشی از آن باعث خستگی می شود. برای بررسی کم خونی در بارداری، پزشک برای شما آزمایش خون خواهد نوشت.
  6. یکی از دلایلی خستگی در بارداری این است که شب ها احساس ناراحتی کنید و یا مرتب به دستشویی بروید.

خواب زیاد در دوران بارداری

تاثیر خوابیدن زیاد مادر بر جنین

 یکی از مشکلات خواب زیاد در دوران حاملگی این است که باعث خستگی بدن و استرس روحی می شود بنابراین مادر به راحتی نمی تواند در طول شب بخوابد. مادرانی که در سه ماه آخر دوران حاملگی بیش از حد می خوابند و در واقع بیشتر ساعات شبانه روز را در رختخواب هستند معمولا دچار مشکلاتی مانند خروپف و قطع تنفس کوتاه در هنگام خواب می شوند که این مشکلات عوارضی مانند: افزایش فشار خون بارداری، دیابت باردای و اختلالات جنینی را در پی دارد، منظور از اختلالات جنینی مواردی نظیرنوزاد زودرس، افت تعداد ضربان قلب جنین، وزن کم هنگام تولد، پایین بودن نمره آپگار هنگام تولد و … است.

خوابیدن زیاد

اقداماتی برای پیشگیری از خوابیدن زیاد

  • به مقدار مناسب آب بنوشید زیرا آب کافی از خستگی و ورم دست و پا جلوگیری می کند.
  • برنامه خود را تنظیم کنید و برنامه های غیر ضروری را ترک کنید.
  • هر روز ورزش کنید، ورزش در حد متوسط مانند: پیاده روی کوتاه و یا شنا کردن می تواند احساس خوبی به شما دهد باعث آزادسازی هورمون اندروفین و ایجاد شادابی و خوشحالی می شود.
  • زودتر از معمول به رختخواب بروید. در طول روز مقداری چرت بزنید، حتی یک چرت کوتاه ۱۵ دقیقه ای می تواند مفید باشد، اگر سر کار می روید می توانید مدتی سر خود را بر روی میز قرار داده و استراحت کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *