دسته ها
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

آنچه باید درباره قرص سیپترون کامپاند و کاربردهای آن بدانید

  • مرضیه نوروزیان
  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

قرص سیپترون کامپاند یکی از قرص های ضد بارداری است که فواید آنتی باکتریال نیز دارد. به همین جهت موارد مصرفی دیگری نیز برای آن تعریف می شود.

قرص سیپترون کامپاند به عنوان یک جلوگیری کننده از بارداری مورد توجه و اهمیت قرار می گیرد. البته این قرص مصرف های دیگری نیز در مردان دارد. این دارو  از یک قسمت آنتی آندروژن و یک عنصر استروژنی تهیه شده است.

بری درمان سرطان پروستات در مردان تجویز می شود و این موضوع به دلیل نقش آنتی آندروژنی‍ک دارو می باشد. برای بهره مندی از این دارو بهتر است اطلاعات مصرفی آن را در نظر داشته باشید. این دارو در بارداری جزء رده X دسته بندی می شود.

رده قرص سیپترون کامپاند

اطلاعات دارویی قرص سیپترون کامپاند

این دارو برای بهبود آکنه های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده می شود. همچنین برای حل مشکل پرمویی در زنان مورد استفاده قرار می گیرد. این پرمویی در نوع کم تا زیاد می باشد.

برای استفاده از این دارو یک بازه زمانی ۲۱ روزه در نظر گرفته می شود. این قرص از روز پنجم پریودی مصرف می شود و یک دوره بیست و یک روزه را کامل می کند. برای آغاز مرحله بعد مصرف نیاز به هفت روز استراحت دارید. این دوره استراحت قرین با روزهای پریودی است. مرحله بعدی از روز پنجم پریودی مجدداً آغاز می گردد.

مصرف قرص سیپترون کامپاند برای جلوگیری از بارداری

اگر از قرص سیپترون کامپاند برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، باید  از روز پنجم پریودی شروع به مصرف و بعد از ۲۱ روز مصرف را قطع نمایید. دوره بعدی را بعد از گذشت هفت روز (همزمان با روز پنجم پریودی) آغاز نمایید. اگر در این سیکل توقف ایجاد کنید و دوباره برای مصرف قرص اقدام نمایید، ابتدا باید از باردار نبودن مطمئن گردید و سپس به دوره دارویی بازگردید.

  •  آرون گروپس

درمان پرمویی با سیپترون کامپاند

اگر چه این دارو تاثیر مناسبی برای جلوگیری از بارداری دارد اما بهتر است فقط برای خانم هایی که به دنبال درمان بیماری های پوستی وابسته به آندروژن هستند، استفاده شود.

در حال حاضر به جای بهره مندی از قرص های ضدبارداری از ابزارهای دیگری چون کاندوم استفاده می شود. چون این قرص ها در دراز مدت تاثیرهای غیر قابل انکاری بر روی فرد دارد.

روش های جلوگیری از بارداری

ترکیبات موجود در این قرص

این قرص حاوی یک بخش استروژنی با نام اتینیل استرادیول و یک بخش آنتی آندروژنی به نام سیپروترون می باشد. آنتی آندروژن بودن دارو سبب جلوگیری از کم شدن رشد مو و کاهش ترشح غدد چربی پوست می شود. این ترکیبات در جلوگیری از بارداری نقش مهمی ایفا می کنند.

تاثیر قرص ضد بارداری سیپترون

نکات مصرفی دارو

توجه داشته باشید که این قرص مردها را عقیم می کند و از ترشح اسپرم جلوگیری می نماید. البته عقیم شدن مردان موقتی است و تا پایان مصرف دارو ادامه دارد.

خانم هایی که در حال مصرف این قرص هستند، باید در طول دوره درمانی خود تحت معاینه از نظر وضعیت فشار خون، اجزای لگن و همین طور پستان قرار بگیرند. این موضوع به دلیل کنترل عوارض دارو انجام می گیرد.

برای درمان آکنه و پرمویی دوره درمان را تکمیل نمایید. اگر بیماری دوباره شدت یافت، باید درمان را مجدداً از سر بگیرید.

درمان آکنه یا سیپترون کامپاند

اگر از قرص سیپترون کامپاند برای جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، در ۲ هفته اول استفاده از این قرص سایر روش های جلوگیری از بارداری را کنار بگذارید.

احتمال لختگی خون یا همان ترومبوز در هنگام استفاده از داروهای ترکیبی مانند سپترون کامپاند در سنین بالا بیشتر می شود. ضمن اینکه بیماری هایی چون میگرن، قلبی-عروقی، دیابت، چاقی و سیگار کشیدن احتمال بروز این اختلال را افزایش می دهد.

قبل از مصرف این دارو نظر پزشک را جویا شوید و او را از سایر بیماری های خود مطلع نمایید.

اگر بعد از تکمیل دوره ۲۱ روزه پریود نشدید، تست خون حاملگی انجام دهید تا از حامله نبودن مطمئن نشوید.

نحوه مصرف قرص سیپترون کامپاند

اگر در مصرف این دارو دچار عوارضی همچون استفراغ یا اسهال شدید، این موضوع ممکن است با کاهش اثر دارو به عنوان قرص ضد بارداری مرتبط باشد. در این وضعیت بهتر است از روش های دیگر ضد بارداری استفاده کنید.

اگر به فشار خون بالا دچار هستید یا چاق می باشید، ابن دارو را زیر نظر پزشک مصرف کنید.

مواردی که باید از مصرف این دارو اجتناب کرد

اگر دارای مشکلات ترومبولیک هستید یا در آن سابقه دارید، بهتر است از مصرف این قرص پرهیز کنید.

اگر درگیر بیماری هایی هستید که ممکن است خطر ترومبوز را افزایش دهد (مانند بیماری های کبدی، سنگ صفراوی، میگرن، حملات مغزی، پورفیری، تجربه کهیر، سرطان بدخیم رحم یا پستان، خونریزی مهبل بدون دلیل مشخص، یرقان از نوع انسدادی و …) از مصرف این دارو اجتناب کنید.

نکات مصرفی سیپترون کامپاند

موارد قابل توجه در مصرف

نظریات مختلفی درباره مصرف این دارو وجود دارد. این نظریات نشان می دهد که مصرف کنندگان این دارو بیش از سایرین در معرض خونریزی زیر عنکبوتیه، ترومبوز شریانی و ترومبوآمبولی وریدی قرار دارند. ممکن است بعد از این چنین پارگی های شریانی، به بهبودی کامل دست نیابید.

درمان ریزش مو و آکنه

اگر از این دارو برای درمان ریزش مو و آکنه استفاده می کنید، بهتر است نکات لازم مصرفی این دارو را در نظر داشته باشید.

درمان ریزش مو با سیپترون کامپاند

مصرف این دارو برای خانم های سیگاری بالاتر از ۳۵ سال با مشکلات شریانی همراه خواهد بود.

ضمن اینکه مصرف سیپترون برای کسانی که دارای چاقی مفرط یا مشکلات فشار خونی هستند نیز توصیه نمی گردد.

اگر در اطرافیان نزدیک شما موارد زیادی در مورد سابقه دچار شدن به اختلالات شریانی در سن کمتر از ۴۵ سال وجود دارد یا مواردی چون کم خونی از نوع داسی شکل، بی حرکتی به مدت زیاد، مشکلات التهابی روده مانند کرون، افسردگی شدید یا واریس وجود دارد، این دارو را زیر نظر پزشک و با احتیاط به مصرف برسانید.

در صورتی که قرص سیپترون کامپاند با عملکرد آنزیم های کبدی همچون ریفامپین، پیریمیدون، گریزئوفولوین، کاربامازپین و … همگام شود، تاثیر دارو کم خواهد شد.

مصرف آنتی بیوتیک هایی چون آمپی سیلین اثر کارکردی این دارو را به شدت کاهش می دهد. چون مانع جذب تینیل استرادیول می شود.

افراد زیادی با انگیزه لاغر شدن به سراغ قرص سیپترون کامپاند می روند. این افراد باید بدانند که مصرف این دارو عوارض زیادی را برای بدن به دنبال دارد و گاهی حتی سبب نازایی و عدم باروری می شود.

لاغری با سیپترون کامپاند

در صورت فراموش کردن دارو با یادآوری، فوراً آن را به مصرف برسانید. اگر این میزان تعویق در دارو به بیش از ۱۲ ساعت رسیده، منتظر نوبت بعد بمانید و از خوردن نوبت فراموش شده صرف نظر کنید.

عوارض جانبی مصرف سیپترون کامپاند :

عوارضی که در ادامه ذکر کرده ایم معمولا اتفاق نمی افتند، اما در صورتی که به فکر درمان نباشید، امکان ایجاد مشکلات جدی وجود دارد، از این رو در صورت مشاهده هر یک از عوارض جانبی، لازم است حتما به پزشک مراجعه نمایید :

درد پشت، درد های شکمی یا حساسیت به لمس، تاول، تاری دید و تغییرات بینایی، درد قفسه سینه، لرز، مدفوع به رنگ خاک رس، گیجی و سرگیجه، گلودرد و سرفه کردن، افسردگی، خواب آلودگی، توهم، خشک شدن دهان، سرگیجه به هنگام بلند شدن، ضربان قلب سریع، قرمزی پوست، کهیر، ضخیم شدن یا پوسته شدن پوست، افزایش فشار خون، افزایش گرسنگی و تشنگی، تهوع، استفراغ و معده درد، ادرار دردناک یا سخت، تنگی نفس، جوش روی پوست، زخم یا وجود لکه های سفید روی لب ها یا دهان، گرفتگی گردن، متورم شدن غدد و درد، کاهش وزن غیرمنتظره، خونریزی غیرمعمول و یا کبودی، خس خس کردن، زرد شدن چشم ها یا پوست

قرصهای سیپترون کامپاند

در ادامه عوارض دیگر مصرف قرص سیپترون کامپاند را ذکر می کنیم که در صورت مشاهده هر یک از این علائم لازم است حتما مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک متخصص مراجعه شود :

  • تنگی نفس
  • تنفس نامنظم
  • تشنج
  • خون در مدفوع یا ادرار و یا مدفوع سیاه
  • درد در قفسه سینه، پاها یا کشاله ران
  • پف کردن یا تورم پلک ها و اطراف چشم، صورت، لب ها و یا زبان
  • کوری موقت
  • اختلال در گفتار (گفتار نامفهوم)
  • عدم تعادل و هماهنگی اعضای بدن
  • ضعف شدید و ناگهانی در بازو و یا پا در یک سمت بدن

داروی سیپترون کامپاند

تداخل این دارو با غذا

اگر از قرص های ضد بارداری هورمونی ترکیبی به همراه کافئین استفاده شود، احتمال افزایش اثرات CNS ناشی از کافئین زیاد است.

استفاده از آب گریپ فروت همزمان با مصرف این دارو می تواند غلظت اتینیل استرادیول را افزایش داده، ضمن اینکه می تواند سطح سرمی پروژسترون را افزایش دهد.

حال در صورت مصرف همزمان دارو با غذا لازم است حتما بیمار تحت نظارت و پایش قرار گیرد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *