مرکز توسعه تجارت الکترونیکی عرضه نماد اعتماد الکترونیکی را انجام می دهد. این نماد زمانی به فروشگاه ذیربط مربوط می گردد که شما مدارک لازم را برای دریافت آن داشته باشید.
با اخذ نماد اعتماد الکترونیکی می توان در شرایط ایمن به کار ادامه داد. ضمن اینکه این موضوع در جلب مشتری اهمیت زیادی دارد. در این فضا اطلاعات کاربر به خوبی حفظ خواهد شد و در صورت بروز هر گونه مشکلی می توان طرح شکایت در مراجع قانونی مرتبط را عرضه کرد. فروشگاه های اینترنتی این نماد را در قسمت بالای صفحه خود دارند.
تعریف نماد اعتماد الکترونیکی و ضرورت آن
اعطای این نماد به وسیله مرکز توسعه تجارت الکترونیکی انجام می گیرد. ضمن اینکه این مرکز زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت مشغول به کار است. با داشتن نماد اعتماد الکترونیکی تمامی فعالیت ها در فضای امن انجام می گیرند. ضمن اینکه برای شگردهای اقتصادی از قانون های در نظر گرفته شده استفاده می شود.
از این نماد می توان به عنوان پروانه کسب فروشگاه ها در فضای اینترنتی یاد کرد. با داشتن این نماد می توان یک خرید آسان و بی دغدغه را برای مشتریان رقم زد. ضمن اینکه ارائه قیمت های کاذب یا محصولات بی کیفیت به حداقل می رسد.
تمام فروشگاه های اینترنتی باید به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی اقدام کنند. این فروشگاه ها امکان خرید را با پرداخت مبلغ مورد نظر به وسیله درگاه ها فراهم می کنند. مسلماً کاربری که از خدمات یا محصولات سایت شما دیدن می کند و قصد خرید دارد، به دنبال جلب اعتماد از سوی شماست. در این صورت برای دسترسی به خرید مطمئن می شود. اطمینان کاربر زمانی حاصل می شود که نماد اعتماد الکترونیکی فروشگاه را ببیند. در این صورت می تواند به قیمت های ارائه شده از سوی شما اعتماد کند و از امنیت پرداخت خود مطمئن گردد.
نماد اعتماد الکترونیکی حدود یک سال اعتبار دارد و بعد از انجام بررسی های مرتبط مانند تشخیص هویت صاحب حقیقی یا حقوقی و وارسی وب اعطا می گردد.
کاربر وارد شده به سایت زمانی که بر روی نماد اعتماد کلیک می کند، اطلاعاتی چون آدرس شرکت، تاریخ اعتبار نماد، آدرس سایت، ایمیل و تلفن فروشگاه را دریافت خواهد کرد. اگر نماد دریافت شده معتبر باشد، قانونی بودن سایت محرز می گرد و کاربر می تواند با اطمینان از آن خرید نماید. نماد اعتماد معتبر توانایی کلیک شدن دارد. سایت های نامعتبر نمونه تصویر نماد اعتماد الکترونیکی را در سایت قرار می دهند که این موضوع ممنوع می باشد.
وقتی به وب سایت این نماد داخل می شوید، با گزینش لیستی از کارهای دارنده این نماد معتبر به صفحه ای می روید که در این صورت با قرار دادن دامنه امکان رویت نماد فروشگاه فراهم می گردد. بنابراین برای گرفتن این نماد باید IP را به همراه دامنه ثبت کنید.
انواع نماد اعتماد الکترونیک
نماد همیشگی یک ستاره
با در نظر داشتن شرایطی خاص به وب سایت داده می شود.
نماد همیشگی ۲ ستاره
برای گرفتن این نماد نیز شرایط یک ستاره را نیاز دارید. تفاوت این نماد با نماد الکترونیکی نوع اول این است که دارای گواهی امنیت SSL می باشد. قرارداد SSL یک استاندارد تعریف شده برای وب است که با آن اطلاعات بین کاربر و سایت تبادل می گردد. ضمن اینکه این اطلاعات قابلیت بازیابی ندارند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ نماد اعتماد الکترونیکی(درخواست کنندگان حقیقی)
- تصاویری از پروانه فعالیت(در صورت موجود بودن)
- تعهد نامه شخصیت حقوقی
درخواست کنندگان حقوقی
- تصویر اصل اساس نامه
- تصویر پروانه /مجوز فعالیت
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات نشانی (در صورت وجود)
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
درخواست کنندگان دولتی
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه بر تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مزبور
مراحل اخذ نماد اعتماد الکترونیکی
برای سرعت بخشیدن به روند کسب نماد الکترونیکی بهتر است با قوانین و معیارهای مشروط پیش بروید. وب سایت این سازمان آیین نامه های درج شده در آن را به خوبی شرح داده است.
با مطالعه سوالات ایجاد شده توسط مشتریان می توانید به جواب های خود نیز نایل شوید. توجه داشته باشید شرکت هایی قادر به اخذ نماد اعتماد الکترونیکی هستند که عرضه کنندگان محصولات یا خدمات باشند. وب سایت هایی که اقدام به تبلیغ کسب و کار می کنند یا با تلفن مشتری جذب می کنند، از دریافت نماد اعتماد الکترونیکی معاف می باشند.
گام اول
به سایت نماد اعتماد رفته و گزینه درخواست نماد را بزنید. برای ورود به سیستم نیاز به رمز ورود و شناسه کاربری دارید. این شناسه و رمز با ثبت نام در سایت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
گام دوم
فرم مرتبط با مشخصات کامل خود را پر کنید و آن را تایید نمایید.
گام سوم
بعد از تایید به صفحه ای منتقل خواهید شد که باید در آن صفحه تصویر پرسنلی، تصویر صفحه اول شناسنامه و تصویر کارت پایان خدمت را آپلود نمایید. البته فقط بارگذاری تصویر اول شناسنامه الزامی می باشد.
گام چهارم
در این گام اطلاعات مربوط به تماس را با فرستادن پیامک و تماس با شماره مذکور تصدیق کنید.
گام پنجم
بعد از تایید اطلاعات بر روی گزینه افزودن کسب و کار کلیک نمایید. با زدن این گزینه، فرمی شبیه به تصویر زیر باز می گردد و شما باید این فرم را پر و اطلاعات را تایید نمایید. آن گاه به قسمت مدیریت کسب و کار داخل شوید.
گام ششم
با پر کردن این فرم، تاییدیه فنی را دریافت خواهید کرد و در ادامه کد این تاییدیه را نیز درج می نمایید.
گام هفتم
با کامل شدن اطلاعات، فرم نظرسنجی را پر نمایید.
گام هشتم
در این مرحله قوانین و الزامات نماد اعتماد الکترونیکی را بررسی و تنظیمات مربوط به مدیریت سایت را اعمال می کنید.
گام نهم
بعد از اتمام درخواست نماد اعتماد، مدارک خود را به نشانی پستی سایت ارسال نمایید. در این بسته ارسالی باید فرم تعهد نامه با کد تایید نشانی که برایشان فرستاده می شود را پر و به امضا برسانید. کپی مدارک اصلی شما نیز باید جزء محموله پستی باشد.
ارزیابی وبسایت
به طور کلی وب سایت ها از ۳ جهت مورد بررسی قرار می گیرند و نتایج این بررسی به شکل چک لیست در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
مطالب وب سایت و منطبق بودن آن با خدمات و مدل کسب و کار
در این موضوع منطبق بودن محصولات با قوانین کشوری، تبلیغات قانونی و عدم درج اعلان های دولتی در وب سایت مد نظر قرار می گیرد.
فرآیند فروش و درج سفارش
مشخصات فنی محصول ارائه شده باید در وب سایت درج شده باشد. ضمن اینکه مبلغ واقعی و هزینه های دیگر محصول نیز به خوبی شفاف باشد. خرید با درج سفارش و صادر شدن پیش فاکتور قبل از تایید نهایی انجام گیرد و بعد از خرید کد رهگیری ارسال شود.
استاندارد صفحات وبسایت
وب سایت باید اطلاعات دقیقی از نحوه کار و … در اختیار کاربران بگذارد. سربرگ تماس با ما و درباره ما حتماً در سایت وجود داشته باشد. سربرگ درباره ما به اطلاعات هویتی صاحب و مجوزهای دریافتی آن مربوط می شود. سربرگ تماس با ما نیز دارای اطلاعاتی پیرامون تماس و نشانی کامل و دقیق است. اگر برای عرضه کالا قوانین ویژه ای دارید، باید آن را قبل از آغاز پروسه خرید در اختیار کاربران بگذارید.
با اتمام مراحل، پیگیری های لازم برای کسب این نماد آغاز و شما خواهید توانست کد پروانه را بر روی سایت خود قرار دهید. کسب نماد هزینه ندارد اما شناسایی نشانی، استعلام شماره تماس و آزمون الزامات نیاز به پرداخت هزینه خواهد داشت.
این نماد یک سال اعتبار دارد و درخواست تمدید باید قبل از اتمام یک سال از سوی درخواست کنندگان مطرح شود. برای تصدیق این نماد نباید هیچ گونه قانون شکنی داشته باشید. ضمن اینکه با کاربران نیز مشکلی پیدا نکرده باشید. نماد کاری خود را نباید بدون اطلاع عوض کنید یا در این رابطه دچار تخلف شوید. چون در این صورت از اعتبار دریافتی نیز ساقط خواهید شد.
منبع : آرگا