دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

مثبت اندیشی در قرآن و اسلام چه نقشی دارد؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰

مثبت اندیشی در قرآن یکی از نکات و جنبه های مثبتی است که به آن اهمیت داده شده است و در آیات و روایات متعدد درباره آن سخن به میان آمده است. در قرآن همچنین به فواید مثبت اندیشی در زندگی فردی و اجتماعی اشارات بسیاری شده است.

مثبت اندیشی و حذف تفکرات منفی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذاری است که در بسیاری از منابع به آن اشاره شده است و بیان می شود که چگونه این امر می تواند شما را به موفقیت برساند. قران کریم نیز در این میان اشارات متعددی داشته است و به پاک سازی روح اشاره شده است که نشان می دهد از این طریق می تواند روح خود را از افکار منفی و شیطانی دور کنید. در ادامه بیشتر در رابطه با مثبت اندیشی در قران و اشارات آموزنده آن آشنا خواهید شد.

 راه های مثبت اندیشی در اسلام

آشنایی با نقش مثبت اندیشی در قرآن و اسلام

انسان در زندگی افکار مختلفی را از اطراف دریافت می کند که این افکار می توانند منفی و مثبت باشند. انتخاب هر یک از این افکار و نوع نگاه به زندگی می تواند تعیین کننده خوشبختی و کیفیت زندگی افراد باشد. انسان در زندگی مشکلات مختلفی را پست سر می گذارد و تمام افراد این مشکلات را سپری می کنند اما تنها تفاوت افراد در نوع نگرش آن ها نسبت به زندگی است.

برای تبدیل کردن زندگی به ایده آل های خود باید باید تفکراتی مثبت به زندگی داشته باشید و از تاثیرات این نوع از تفکرات آگاه باشید. اهمیت این امر و تاثیرات آن به قدری است که مثبت اندیشی در قران نیز دیده می شود و تحلیل های مختلفی برای یافتن آن در این زمینه انجام شده است.

در بیشتر آیات قرآن بیان شده است که منفی نگری نوعی کفر و سستی ایمان است و اشاره می شود که افرادی دچار منفی نگری و دید منفی نسبت به زندگی و جهان می شود که در چنین دسته هایی قرار دارند:

فاسقان، گناهکاران، انسان ستمگر، مجرمان، متجاوزان، تکذیب کنندگان و مشرکان. این دسته از افراد نمی توانند زیبایی های زندگی را ببیند و به دلیل خود خواهی دچار منفی بافی شده اند.

مثبت اندیش بودن در اسلام

در این رابطه قرآن اشاره می کند که اگر نمی خواهید در شمار این افراد قرار بگیرید سعی کنید تا فضایل اخلاقی را درون خود پرورش دهید. مهربانی، محبت، شکرگزاری، ساده زیستی و درست زندگی کردن از عوامل مهمی هستند که قرآن با اشاره به آن قصد دارد تا افراد را به مثبت اندیشی سوق دهد.

مثبت اندیشی در اسلام از عوامل مهمی است که مانع بروز فساد اخلاقی و اجتماعی در جامعه خواهد شد و در صورتی که این عامل در زندگی افراد کم رنگ شود فساد بیشتر خواهد شد.

از سوره های مهمی که در رابطه با مثبت اندیشی در قران بیان و اشاره شده است سوره ضحی است که خداوند اینگونه می فرمانید:

مثبت اندیشی دینی

البته به زودى پروردگارت (آن قدر) به تو عطا کند که خشنود شوى آیا تو را یتیم نیافت پس جاى و پناه داد؟ و آیا تو را یگانه زمان و تنها نیافت، پس جهانى را به دورت جمع نمود و تو را ناآگاه (از معارف دینى) یافت پس (به وسیله وحى) هدایت نمودو تو را فقیر و نیازمند یافت پس بی نیاز کرد پس یتیم را هرگز خوار و رانده مساز و با سائل خشونت مکن و مران و از نعمت پروردگار خویش [با مردم‏] سخن گوى.)(۷)

پیامبر اکرم نیز در رابطه با مثبت اندیشی و تحمل و بردباری در رابطه با سختی ها و مشکلات اشاره می کنند که آن را عامل مهم پیشرفت در زندگی به شمار می آروند.

چگونه مثبت نگیر باشیم

از دیگر آیات مهمی که به مثبت اندیشی در قرآن اشاره دارد می توان به سوره های حجرات، رعد، توبه، قلم و ضحی اشاره کرد.

در همین زمینه روانشناسان تحقیقات زیادی انجام داده اند که در رابطه با این سوالات است. چگونه مثبت اندیش شویم راهکارهای مثبت اندیشی چیست؟ و راهکارهای مناسبی را برای مثبت اندیشی در زندگی ارائه داده اند که می تواند زندگی شما را در جهتی مطلوب تغییر دهد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *