دسته ها
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳

خصوصیات کودک چهار ساله و نحوه رفتار با وی

  • زهرا خانزاده
  • ۴ مرداد ۱۳۹۷
  • ۰

تمامی کودکان با ورود به سن ۴ سالگی دچار یک سری تغییرات می شوند و به گونه ایی رفتارهای متفاوتی دارند. با مجله آرگا همراه باشید و با خصوصیات کودک چهار ساله و طرز رفتار با وی آشنا گردید.

سن ۴ سالگی کودک به عنوان یکی از مهمترین دوره های رشد کودک محسوب می شود که در این سن علاوه بر خلاقیت، قدرت تخیل و همچنین بازیگوشی کودک نیز افزایش می یابد. بنابراین مطلع شدن از خصوصیات کودک ۴ ساله کمک شایانی به والدین می کند، چرا که سبب می شود تا نحوه رفتار خود با کودک ۴ ساله را فرا بگیرند و کمتر در این زمینه دچار مشکل گردند.

خصوصیات و ویژگی های رفتاری کودک چهار ساله

  خصوصیات کودک چهار ساله

از خصوصیات کودک چهار ساله که نقش مهمی در شکل گیری شخصیت وی دارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

خصوصیات اجتماعی

در سن چهار سالگی کودک این توانایی را دارد که تا حدی دوری مادر را تحمل نماید و همچنین از محیط خانه دور باشد و فارغ از دل تنگی در مهد کودک مشغول بازی و سرگرمی شود و در این مواقع به دیگران توجه ای ندارد و تنها به خود اهمیت می دهد و می توان گفت رفتاری مستقل دارد. دوست دارد با همجنسان خود بازی کند و نسبت به اموال خود خساست نشان نمی دهد. همچنین کودک در این سن بسیار سرکش می شود و غالبا با موضوعاتی که بر خلاف میل او می باشد مخالفت می نماید و گاهی ممکن است مخالفت خود را با گریه کردن، لگد پراندن، شکستن وسایل و … ابراز نماید که برخی تصویر می کنند این رفتارها نشانه کودک لوس می باشد اما باید بدانید اینگونه برخوردها از ویژگی های کودک چهار ساله می باشد.

طرز رفتار با کودک چهار ساله

خصوصیت عاطفی:

یکی دیگر از خصوصیات کودک ۳ ساله و ۴ ساله صداقت و صمیمیتی است که در اظهار و بیان حالات عاطفی خود دارد. همانگونه که به راحتی احوالات درونی اش را بیان می کند، احساساتش نیز خیلی زود دست خوش تغییر قرار می گیرد. به نحوی که سریعتر دچار احساس خشم، ترس و حسادت می شوند.

خصوصیت روانی(ذهنی، عقلی)

از خصوصیات کودک چهار ساله خود مدار بودن وی می باشد. غالبا از کلمه «من» زیاد استفاده می کند و معمولا نسبت به دیگران کم توجه می باشد. تمایل به یادگیری و آگاهی یافتن نسبت به وسایل و اشیا موجود در محیط اطرافش از ویژگی های بارز کودک چهار ساله است و از لذت های این سن دیدن حیوانات و بازی کردن با آن ها می باشد، همچنین هر چیزی را ساخته دست انسان قلمداد می کند. نسبت به مسائلی از قبیل مرگ و نحوه تولد کنجکاوی می کند.

خصوصیت جسمانی

تا قبل از ۴ سالگی کودک رشد جسمانی وی سریع می باشد، اما با شروع چهار سالگی سرعت رشد کودک در یک سیر منظم و آهسته قرار می گیرد. در مقابل فعالیت و انرژی کودک افزایش پیدا می کند. همچنین هماهنگی بین حرکت دست و پاهای کودک نیز افزایش می یابد به نحوی که توانایی انجام حرکت هایی از قبیل تاب خوردن، چرخیدن و پریدن را پیدا می کند و بدون کمک گرفتن از دیگران کار های شخصی خود همچون دست شویی رفتن، شستن دست و صورت، پوشیدن لباس و کفش و … را انجام دهد. کودک در ۴ سالگی مستعد ابتلا به بیماری های زیادی می باشد.

 

خصوصیات عاطفی کودک چهار ساله

نحوه رفتار با کودک چهار ساله

رفتار با کودک ۴ ساله بسیار مهم است، نسبت به رفتار خود با کودک توجه داشته باشید و آن ها را مورد تشویق قرار دهید. همواره دست نوازش بر سر کودک خود بکشید و او را در آغوش بگیرید.

با کودک در مورد بازی های که می خواهد انجام دهد همراهی کنید، شعر بخوانید تا احساس لذت بخشی نسبت به انجام آن بازی ها داشته باشد. همچنین به کودک بیاموزید که چگونه مشکلات خود را با همبازیانش حل نماید.

خصوصیات کودک 4 ساله

در مقابل دیگران او را مودبانه خطاب کنید و از نقاشی کودک پیش سایر افراد تعریف کنید، همچنین در مقابل کارهای کوچک او از الفاظ متشکرم، لطفا استفاده نمایید.

در مقابل واکنش تند کودک نسبت به مسائلی که به دلخواه وی پیش نمی رود جبهه نگیرید و سعی کنید با مهربانی و آرامش با او رفتار نمایید.

از خلاقیت کودک ۴ ساله بهره ببرید و به او مسائل کوچک ریاضی از قبیل اعداد و ارقام، شمردن اشیا، اشکال هندسی(دایره، مربع، مستطیل و …) را آموزش دهید.
یکی از خصوصیات کودک ۴ ساله این است که بسیار کنجکاو می باشد، با شریک کردن وی در کارهای روز مره مانند آشپزی، آب دادن باغچه، مرتب کردن وسایل کودک علاوه بر اینکه حس مستقل بودن و مسئولیت پذیری کودک تقویت می شود، همچنین با نام های اشیا و کارکرد وسایل مختلف نیز آشنا می گردد.

خصوصیات کودک چهار ساله

در مطلب بالا با خصوصیات کودک چهار ساله و نحوه رفتار با وی آشنا شدید. شما می توانید با مراجعه به بخش کودک و والدین آگاهی خود را نسبت به سلامت کودک و مراقبت از وی را بالا ببرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *