در این مقاله قرار است درباره صدور سند مالکیت به اسم وارث اطلاعات لازم را ارائه دهیم. پس به شما پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید، حتما مفید خواهد بود.
سند مالکیت به نام وارث
بر اساس ماده ۱۲۱ آیین نامه قانون ثبت، وارثان هر یک باید پیش نویسی از سند مالکیت داشته باشند و در دفتر املاک ثبت کنند و موارد لازم و حدود تقریبی سهم نوشته شود و بعد از آن به نزد مسئول مربوطه فرستاده شود تا آن را امضا کند.
اگر سند مالکیت به نام وارث زده شود نیازمند انجام مراحل قانونی خاصی می باشد، در ادامه مراحل انتقال سند را ملاحظه خواهید نمود.
- با توجه به مدارک مورد نیاز قانون از جمله گواهی حصر وارثت و فرم ۱۹ مالیاتی و سند مالکیت مورث تقاضای درخواست کننده قبول می شود.
- مسئول اداره باید دستور دهد تا تقاضای مورث در دفتر اندیکاتور ثبت شود و برای اعلام وقت ارجاع بعدی درخواست کننده به دفتر املاک ارجاع داده شود.
- پرونده را با نامه تقاضا پیوست داده و آن را به دفتر املاک می فرستند.
- مدارک ابزاری و تعیین سهم الارث بر اساس گواهی حصر وراثت توسط مسئول بررسی قرار می گیرد.
- پیش نویس اسناد مالکیت تهیه شده باید امضا شود و سند مالکیت اولیه باید باطل شود.
- درخواست کننده باید به حسابداری مراجعه کند و بهای دفترچه های سند مالکیت را بپردازد.
- پرونده برای امضا به مسئول مربوطه پرونده فرستاده شود و در دفتر املاک و اسناد مالکیت ثبت شود.
- پرونده باید به بایگانی ارسال شود تا اسناد در دفتر تسلیم سند ثبت و پلمپ شوند و بعد به درخواست کننده تحویل داده شود.
تذکر ۱: در صوتی که درخواست کننده بگوید سند مالکیت مورث در نزد فرد معینی است، به آن شخص اخطار داده می شود که ده روز فرصت دارد سند را به اداره ثبت تحویل دهد.
تذکر۲: اگر تاریخ فوت مورث پیش از سال ۱۳۴۶ باشد به مطالبه فرم ۱۹ مالیاتی نیازی نیست.
با چگونگی صدور سند مالکیت به اسم وارث آشنا شدید، حال می توانید به راحتی برای انجام هرگونه اقداماتی در این زمینه اقدام نمایید. شما دوستان گرامی همچنین می توانید در بخش اطلاعات عمومی مجله آرگا از دیگر مطالب ارائه شده و مفید ما دیدن نمایید.
منبع : آرگا