افرادی که به دلیل نداشتن اعتماد به نفس از نظر عاطفی و روانی دچار مشکل می شوند نمی توانند به خوبی با طرف مقابل ارتباط برقرار کنند و خود را در برقراری این ارتباط ناتوان می دانند. آگاهی از تأثیرات منفی پایین بودن عزت نفس در ارتباط عاطفی می تواند به کنترل شما بر این موضوع کمک کند.
1- انتظارات نادرست و بی جا داشتن:
افرادی که دارای اعتماد به نفس پایین هستند و به خوبی توانایی های خود را درک نکرده اند در آینده نگری خود در روابط عاطفی با مشکل مواجه می شوند آنها به دلیل احساس کمبود شریک زندگی خود را یک فرد ناجی تصور می کنند که با حضور او می توانند با مشکلات روبه رو شوند.
2-حس شکاک بودن:
این افراد همیشه این تصور را دارند که شریک زندگی خود را به دلیل کمبودهای خود از دست بدهند و این موضوع موجب می شود در رابطه خود دچار شک و تردید شوند و رابطه عاطفی خود را همیشه در خطر احساس می کنند.
3- احساس ترس و دوری از ازدواج:
احساس ترس و دوری کردن از ازدواج و روابط عاشقانه می تواند یکی دیگر از تأثیرات منفی اعتماد به نفس پایین در روابط عاطفی باشد این افراد چون به خودباوری دست نیافته اند نمی توانند از این ترس دوری کنند و همیشه در خود ضعف هایی را احساس می کنند که آنها را می ترساند و آنها را از اینگونه روابط دور نگه می دارد و یا به خراب شدن رابطه آنها منجر می شود.
4- انعطاف پذیری بیش از حد:
زنانی که دارای خودباوری و اعتماد به نفس بالا نیستند به شدت انعطاف پذیرند در واقع آنهابرای پنهان کردن ناتوانی های خود تلاش می کنند در هر شرایطی خود را با شرایط منطبق کنند تا اعتماد به نفس پایین خود را کتمان کنند البته در مواردی این انعطاف پذیری می تواند مثبت باشد و برای این افراد جنبه دفاعی داشته باشد.
5- حساسیت در انتخاب همسر:
زمانی که شما احساس می کنید نمی توانید کسی را به عنوان شریک زندگی پیدا کنید سعی می کنید راه های مختلفی را برای همراه شدن با یک فرد امتحان کنید تا در خقیقت شریک زندگی خود را پیدا کنید این امر موجب دور شدن شما از مسیر درست ازدواج و برقراری روابط عاطفی می گردد.
6- اهمیت دادن به جنبه مادی:
زمانی که فرد در زندگی مشترک خود از لحاظ عاطفی دچار کمبود می شود و احساس خطر می کند در پی به دست آوردن امنیتی مالی از جانب طرف مقابل است و این موجب رها کردن رابطه عاطفی از جانب شما خواهد شد که این رابطه را ناامن خواهد کرد.
7- ایجاد فضایی ناامن در روابط عاطفی:
این مورد در رابطه با زنانی است که در روابط عاطفی خود با خیانت مواجه شده اند اینگونه از افراد در روابط بعدی به طور ناخودآگاه به دنبال روابطی ناامن هستن که ر آن برای حفظ رابطه تلاش کنند.
8- اهمیت ندادن به طرف مقابل و رابطه اشتباه:
کمبود اعتماد به نفس موجب می گردد که شما به روابطی که در آن به طرف مقابل علاقه ندارید تن بدهید و خود را نادیده بگیرید این مورد در رابطه هایی که طرف مقابل نیز به شما علاقه مند است نیز دیده می شود.
9- دوری از اجتماع:
زمانی که به دلیل نداشتن اعتماد به نفس نمی توانید روابط عاطفی درستی برقرار کنید میزان برخوردهای اجتماعی شما کاهش می باید و ناخود آگاه از جمع دوری می کنید در بیشتر موارد اینگونه افراد از صمیمی شدن با دیگران و لطمه دیدن در رابطه ترس دارند.
10- عدم اطمینان در برقرای رابطه درست:
اینگونه افراد تصور می کند نمی توانند رابطه ای درست را شروع کنند و در زندگی مشترک دچار بی اعتمادی و ترس از امنیت عاطفی می شوند اینگونه افراد در برخورد با شریک زندگی خود سخت گیری های نابه جا و تهدید کننده دارند.
منبع : آرگا