در این مقاله پروفسور رندی گانثر روان شناس و مشاور ازدواج به بیان راه حلهایی برای داشتن رابطه ی عالی پرداخته است:
شکی نیست که زوج های صمیمی هم پس از گذشت مدتی از شروع رابطه شان با موقعیت های غیرمنتظره و چالش برانگیز روبهرو میشوند. متأسفانه برخی روابط زیر فشار اینگونه استرس ها از هم می پاشند؛ این در حالی است که دیگر رابطه ها نه تنها نابود نمی شوند، بلکه استحکام بیشتری نیز می یابند. زوج هایی که عشق و علاقه شان در موقعیت های بغرنج عمیق تر می شود، بر دو نکته تمرکز می کنند:
- موهبتها و نکات مثبت رابطه؛
- آگاهی از خطرهای احتمالی و تلاش برای دورماندن از آن خطرها.
به باید ها و نبایدهای زیر در زندگی زناشویی توجه داشته باشید و سعی کنید هرگز این نکات را از یاد نبرید:
بایدها
۱.همدلی
همدلی به این معناست که روحیات همسرتان را بشناسید و مطابق با آن دست به عملی بزنید.
۲.دنبالکردن
زوج های موفق بهطور مرتب با هم گفت و گو می کنند تا افکار یکدیگر را دنبال کرده و به درک بهتری از شریک شان برسند.
۳.شفافیت
زوج های موفق احساسات، افکار یا رفتارهای آگاهانه شان را که ممکن است زمانی روی شریک شان اثر بگذارد را از یکدیگر مخفی نمی کنند.
۴.شناخت آسیب ها
کسانی که به یکدیگر عشق می ورزند تجربه های شکننده را می شناسند و می دانند چه زمانی ممکن است اوضاع بحرانی بدی به وجود بیاید.
۵.معاشرت
زوج هایی که با یکدیگر معاشرت و گفت و گوی مؤثر دارند هرگز فراموش نمی کنند چیزهایی که می گویند و شیوه ی گفتن آن بر طرف مقابل چه تأثیری خواهد گذاشت.
۶.مهم بودن
همه ی انسان ها نیاز دارند بدانند برای فرد مورد علاقه شان بیش از اندازه مهم و با ارزش اند. آنها نیاز دارند احساس کنند در برنامه ها گنجانده می شوند و می توانند درباره ی ناراحتی ها و نگرانی هایشان صحبت کنند.
۷.تمرکز بر جنبه های مثبت
وقتی زوج های موفق در رابطه شان احساس خطر می کنند، مدام به یکدیگر یادآور می شوند که چرا هنوز می خواهند با هم باشند.
۸.باور به رابطه و به یکدیگر
زوج های موفق معتقدند داشتن طرف مقابل برای آنها فرخنده است و رابطه شان واقعا خاص و متفاوت است.
نبایدها
۱.رازدار نبودن
زمانی که یکی از زوجین احساسات شکننده و حساس را بازگو می کنند، می دانند که طرف مقابل راز نگهدار است و بدون اجازه ی آنها درباره ی این تجربیات با دیگران صحبت نمی کند.
۲.سرکوبی و مخفی کردن
احساسات و افکار و رفتار خودخواسته ی شریکی که مدام سرکوب می شود، ممکن است عاقبت به طرف مقابل ضربه بزند. این رویه به مرور موجب ازدست رفتن اعتماد میان زوجین خواهد شد.
۳.اشاره به نقطه ضعف ها
اشاره کردن به این مسائل بهخصوص در زمان دعوا به شدت آسیب زننده است و اعتماد میان آنها را خدشه دار می کند.
۴.سرزنش کردن
نوعی از سرزنش مخرب زمانی اتفاق می افتد که شریک زندگی را برای کاری که قادر یا مایل به انجام آن برای فرد سرزنش گر نیست محکوم کند. دقت داشته باشید که سرزنشکردن تنها موجب بدتر شدن اوضاع خواهد شد.
۵.غرزدن های همیشگی
«غرزدن» یا تکرار بی وقفه ی موعظه، دستور دادن یا نوعی جهت دهی است که فرد مقابل هرگز خواستار شنیدن آن نبوده است. این کار ممکن است فرد شنونده را به بروز رفتارهایی مثل یک دندگی، لج بازی، ترش رویی یا انجام ندادن عمدی وظایف سوق دهد.
۶.شکستن قول
اگر درخواست های یکی از زوجین مدام نادیده گرفته شود، باعث ایجاد نا امیدی و سرخوردگی در او خواهد شد.
۷.ترور شخصیت
بروز این رفتارها موجب دل شکستن در طرف مقابل می شود و ممکن است پیامدهای بسیار مخربی از جمله عدم اعتماد و انگیزه برای ادامه زندگی مشترک داشته باشد.
۸.از کوره دررفتن و بی حرمتی
این رفتار شامل هرگونه واکنش فیزیکی یا احساسی است که طرف مقابل را ناراحت کرده و امنیتش را تهدید می کند. توجه داشته باشی به هنگام عصبانی شدن زود تصمیم نگیرید و سعی کنید حرف نزنید تا اینکه تلخ حرف بزنید.
منبع : آرگا