دسته ها
پنج شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴

بهترین کود برای گل محمدی؛ راز پرورش گل‌های خوش‌عطر و پربرگ

  • شیوا فهیمی
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰

گل محمدی همانند سایر گل ها برای شادابی و رشد بهتر به تغذیه از طریق کود نیاز دارد. در این مطلب با انواع کود برای گل محمدی آشنا می شوید.

یکی از نکات مهم در پرورش گل محمدی اهمیت دادن به کوددهی این گیاه است. کود نقش مهمی در شادابی و تغذیه کافی گل محمدی دارد. اگر به پرورش گل محمدی مشغول هستید پیشنهاد می کنیم با این مطلب همراه ما باشید تا از انواع کود برای گل محمدی مطلع شوید.

آشنایی با انواع کود برای گل محمدی

کود نقش مهمی در تغذیه کافی گل محمدی دارد. اهمیت دادن به کود مناسب برای این گیاه یکی از نکات ضروری در پرورش گل محمدی است. گل محمدی مانند سایر گیاهان به همه عناصر مغذی مثل نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارد.

حاصل خیز کننده برای گل محمدی

برای تقویت گل محمدی باید انواع کودهای آلی، حیوانی و شیمیایی را به میزان لازم در اختیار گیاه قرار داد. کود شیمیایی مثل کود نیتروژنه سبب رشد رویشی و برگ دار شدن گیاه می شود. کود فسفاته سیستم ریشه ای را تقویت کرده و باعث ازدیاد گل دهی می شود.

کود پتاسیم دار نیز با تقویت سیستم ایمنی گیاه آن را در برابر بیماری ها و آفات مقاوم می سازد. سایر مواد مغذی مثل کلسیم، منیزیم، بور، مس، منگنز و روی نیز در کودهای شیمیایی جزو عناصر ضروری برای گل محمدی محسوب می شوند.

در این مطلب قصد داریم شما را با انواع کود مناسب برای گل محمدی آشنا نماییم. همچنین می توانید مقالات قبلی پیرامون آفات گل محمدی و دلیل گل ندادن گل محمدی برای را نیز مطالعه نمایید.

کود سه بیست

استفاده از کود رنگ و بوی گل محمدی را تقویت کرده همچنین موجب افزایش گل دهی و بهبود کیفیت خاک می گردد. کود سه بیست دارای ترکیبی از عناصر غذایی مختلف مثل نیتروژن، فسفر و پتاسیم می باشد که به گیاه کمک کرده رشد درستی داشته و گلدهی آن تقویت شود.

به عبارتی کود کامل یا سه بیست معمولا شامل سه عنصر اصلی نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. این عناصر نقش مهمی در رشد و گل دهی گیاهان دارند. به کمک این کود سرعت رشد گیاه افزایش یافته و ساقه و برگ های گل محمدی هم تقویت می یابند. ضمنا کود سه بیست موجب افزایش تعداد و اندازه گلبرگ ها و بهبود رنگ و عطر گل محمدی می شود.

کود برای گل محمدی

کود آهن دار

کودهای آهن دار نیز برای تقویت این گیاه ضروری می باشند. آهن به عنوان یک عنصر معدنی مفید در فرایند تولید کلروفیل و فتوسنتز گیاهان نقش داشته و سبب رشد سریع گل ها می گردد. ضمنا این کود موجب بهبود کیفیت خاک و افزایش مقاومت  گیاهان در مقابل بیماری ها و آفات می شود.

کودهای آلی

کود آلی با داشتن عناصر مهم سبب بهبود سریع خاک شده و به رشد و تقویت گیاهان کمک می کند. کودها با افزایش قدرت رشد و توسعه گل محمدی سبب بهبود رنگ و عطر آن نیز می شوند. از ویژگی دیگر کودهای آلی این است که سبب غنی سازی سالم خاک و افزایش تغذیه گیاه، بهبود زیست میکروب های مفید خاک، افزایش جوانه زنی و افزایش تحمل گیاه در برابر تنش هایی مانند خشک سالی می شود.

کود کمپوست، کود حیوانی و ورمی کمپوست ها جزو کودهای آلی محسوب می شوند که هم سبب بهبود ساختار خاک شده و هم عناصر غذایی ضروری را برای گل محمدی فراهم می کنند.

کودهای آلی که از مواد گیاهی و حیوانی تولید می شوند هم برای محیط زیست مناسب بوده و هم گل محمدی بهتر آن را جذب می کند. بهترین کود حیوانی برای این گیاه کودی است که خوب پوسیده شده باشد.

کود برای گل محمدی

کود حیوانی دارای میزان زیادی نیتروژن، پتاسیم و فسفر بوده و برای رشد سالم گل محمدی ضرورت دارد. ضمنا این کودها با بهبود ساختار خاک سبب افزایش قابلیت نفوذ آب در خاک می شوند.

کدام کود برای گل محمدی مناسب تر است؟

گل محمدی برای رشد و بقا به طیف مختلفی از کودها نیاز دارد. کود  مناسب برای این گیاه ترکیبی از کودهای حیوانی (گاوی و گوسفندی با مقادیر زیادی نیتروژن، فسفر و پتاسیم) کود شیمیایی، کود آلی و کود آهن دار می باشد.

کود به بهبود ساختار خاک و افزایش نفوذ آب در خاک کمک می کند. ولی بهترین کود برای این گیاه، کودهایی مثل اوره، سولفات آمونیوم و نیترات آمونیوم گزارش شده است. ضمنا کود اوره فسفات هم گل دهی گل محمدی را تقویت می کند.

در صورت انتخاب کود مناسب برای این گیاه، رشد سریع و مقاومت آن در برابر بیماری ها را شاهد خواهید بود. همچنین رنگ و اندازه گل ها بهبود یافته و کیفیت بالاتری خواهند داشت.

کود برای گل محمدی

چند نکته:

در راستای تامین کود گل محمدی می توانید نکات زیر را نیز مدنظر قرار دهید.

  • اگر گل محمدی کم رنگ است و رشد آن کند شده با کود نیتروژن آن را تقویت کنید. نیتروژن رشد رویشی گیاهان را افزایش می دهد.
  • برای تسریع ریشه دهی و تولید گل می توانید از کود فسفاته استفاده کنید. اگر می خواهید گل محمدی گلدهی بیشتری داشته باشد یا به خوبی گل نمی دهد کود فسفره برای گیاه تامین کنید.
  • اگر گل محمدی دائما به بیماری و آفات مبتلا می شود احتمالا پتاسیم گیاه کم است بنابراین به خاک کودهای پتاسیم دار اضافه کنید. پتاسیم برای سلامت کلی گیاه لازم بوده و سبب تقویت سیستم ایمنی گل محمدی و مقاومت در برابر بیماری ها می شود.
  • برای تقویت رشد گل محمدی در ابتدای رشد، کود نیتروژن دار مانند اوره، سولفات آمونیوم و نیترات آمونیوم بسیار موثر است. نیتروژن رشد برگ و ساقه گیاه را تقویت می کند.
  • گل دهی بیشتر گل محمدی با کودهای فسفر بالا امکان پذیر است. فسفر در تولید گل نقش مهمی داشته و سبب می شود گل محمدی زودتر و بهتر گل بدهد. کود اوره فسفات در این زمینه توصیه می شود.
  • برای تقویت گل محمدی تنها می توان از کود شیمیایی هم استفاده کرد ولی توصیه می شود ترکیبی از کودهای آلی و شیمیایی را مدنظر قرار دهید.
  • برخی کودها مانند کود حیوانی قبل از کاشت یا در فصل خزان مناسب هستند و برخی ابتدای فصل رشد باید در اختیار گل محمدی قرار گیرند.

حاصل خیز کننده برای گل محمدی

یک نمونه برنامه کودی گل محمدی

در این بخش به یک نمونه برنامه کودی گل محمدی اشاره می شود:

  • بعد از هرس زمستانه کود نیتروژن بالا حدود ۱۰ لیتر در هر هکتار به صورت آبیاری که سبب تحریک رشد رویشی و افزایش شاخه زنی می شود.
  • پیش از گلدهی گل محمدی کود فسفر و پتاسیم دار به میزان ۲-۴ لیتر در هر هکتار به صورت محلول پاشی برای تقویت ریشه و ازدیاد تعداد گل ها
  • هنگام گلدهی کودهای ریز مغذی مثل کود آهن یا روی حدود ۲-۴ لیتر در هر هکتار به صورت محلول پاشی جهت بهبود رنگ، عطر و کیفیت گل محمدی
  • بعد از برداشت گل محمدی کود پتاسیم و کلسیم دار به میزان ۱۰ لیتر در هر هکتار به صورت آبیاری جهت افزایش مقاومت گیاه و بهبود ذخیره غذایی
  • در پاییز کود هیومیک اسید به میزان ۱۰ لیتر در هر هکتار جهت بهبود ساختار خاک و تقویت ریشه برای سال بعد

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *