نرگس دارای طول عمر چند ساله بوده و در صورتی که خورده شود می تواند برای انسان سمی باشد. در ادامه قرار است شما را با بیماری های گل نرگس آشنا کرده و اطلاعاتی را در مورد درمان آن ها به شما بدهیم.
بیماری های شایع گل نرگس و راههای درمان آنها
نرگس یکی از زیبا ترین گل های جهان باشد و باید در نظر داشته باشید که می توانید این گل را در پاییز بکارید و در زمستان و بهار منتظر گلدهی آن باشید. باید در نظر داشته باشید که این گیاه علف هرز نمی باشد و می تواند در درمان برخی از بیماری ها کاربرد بسیار زیادی برای انسان داشته باشد. در ادامه تمامی آنچه که قرار است در مورد بیماری های این گیاه بدانید را برای تان بررسی می کنیم.
کنه قرمز
ابتدایی ترین بیماری این گیاه کنه قرمز می باشد و باید در نظر داشته باشید که این بیماری در اواخر زمستان تا اواسط تابستان می تواند گیاه شما را درگیر کند. از مهم ترین نشانه های این بیماری می توان به لکه های ریز کم رنگ روی برگ ها، زرد شدن برگ ها و افتادن ناگهانی آن ها اشاره داشت. همچنین برای درمان این مشکل می توانید با تعویض خاک شروع کرده و مالتیون ۵۷ درصد را به خاک اضافه کنید.
مگس نرگس
از دیگر بیماری های این گل می توان به مگس نرگس اشاره کرد که آخر پاییز و اوایل زمستان گیاه خود شما را به خودش درگیر می کند. مهم ترین نشانه های این بیماری ضعیف بودن برگ ها و نبود گلدهی می باشد. باید در نظر داشته باشید که برای درمان این بیماری کافی است تا پیاز های آلوده و پوسیده شده را از گلدان خارج کرده و همچنین بستر کشت این گیاه را ضدعفونی نمایید استفاده از سموم نماتدکش در این زمینه بسیار مؤثر خواهد بود.
شته های گل نرگس
از مهم ترین آفت هایی که می تواند باعث بیماری در گل نرگس شود شته ها هستند. باید در نظر داشته باشید که اواخر تابستان و اوایل پاییز این موارد می تواند گیاه شما را به خود درگیر کند. شته گرفتن گیاه باعث ضعیف شدن آن خواهد شد و همچنین برگ های گیاه شما را زرد می کند. برای درمان این مورد از سموم کنفیدور و متوسیستوکس استفاده کنید.
شپشک آرد آلود
شپشک آرد آلود معمولاً گل های نرگس را در اوایل بهار تا اواخر تابستان به خود درگیر می کند. همچنین باید در نظر داشته باشید که این بیماری باعث می شود تا لکه های پودری سفید رنگی در میان برگ ها و شاخه های گل نرگس ایجاد شود و حشرات ریز چسبنده نیز در زیر برگ ها وجود خواهند داشت که باعث می شود تا گیاه توقف رشدی داشته باشد و جوانه هایش دچار خفگی خواهد شد. اولین کاری که در این زمینه برای درمان این مشکل می توانید انجام دهید این است که حشرات را با استفاده از محلول آب و صابون تمیز کنید. بعد می توانید از سموم مالتیون و کلروپریفوس کمک بگیرید.
حشرات برگ خوار
از مهم ترین آفت های گل نرگس حشرات برگ خوار می باشد در بهار تابستان این گیاه را به خود درگیر خواهد کرد. در نظر بگیرید که سوراخ شدگی برگ ها و کنگره ای شدن برای آن ها می تواند از نشانه های بسیار واضح برای این آفت ها باشد. باید در نظر بگیرید که این آفت می تواند باعث کاهش رشدی گیاه شده و آن را ضعیف خواهد کرد و برای درمان آن می توانید از حذف فیزیکی آفت استفاده کرده و مخلوط اسید بوریک با شکر و آرد را برای درمان استفاده کنید.
سوختگی نوک برگ
سوختگی نوک برگ نیز از بیماری های بسیار خاص در گیاه نرگس می باشد و باعث می شود که گل های پژمرده نقاط قهوه ای رنگ را مشاهده کنید. برای درمان این مشکل می توانید از سم مانکوزپ و سم کاپیتان استفاده نمایید.
قارچ بوتریتیس
این قارچ ها در فصل بهار گیاه نرگس را به خود درگیر می کند و باید در نظر داشته باشید که باعث ایجاد کپک های خاکستری روی گیاه خواهد شد و ریزش برگ و گل ها را با خود به همراه دارد. برای درمان این بیماری می توانید از سم بردوفیکس استفاده کنید.
بیماری های ویروسی
بیماری های ویروسی می تواند گل نرگس را در تمام فصل ها درگیر نماید و شما می توانید آن را از روی لکه های زرد و درازی که روی برگ ها ایجاد می شود تشخیص دهید. این مشکل درمانی ندارد و ممکن است به صورت کلی گیاه شما از بین برود.
پوسیدگی طوقه و ریشه
پوسیدگی طوقه و ریشه ممکن است در هر فصلی برای گیاه ایجاد شود و باید در نظر داشته باشید که بعد از این بیماری ممکن است شما بوی بد خاک را از گلدان خود استشمام کنید و همچنین تنه گیاه شما نرم تر خواهد شد. برای درمان این مشکل می توانید از تعویض خاک و گلدان استفاده کنید. آبیاری را به حداقل برسانید و استفاده از سم کارنپدازیم نیز بسیار موثر است.
حال که با بیماری های گل نرگس آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های بیماری های گل پاندانوس و بیماری های گل فردوس اطلاعاتی در مورد آن ها بدست آورید.
منبع : آرگا