ایکس باکس سری اس عضو کوچکتر خانواده نسل نهم ایکس باکس است که قصد داشت تجربه نسل نهم کنسول های بازی را در ازای پرداخت هزینه ای کمتر به ارمغان آورد. با بررسی ایکس باکس سری اس همراه ما باشید.
بررسی ایکس باکس سری اس؛ انتخابی هوشمندانه برای گیمرهای اقتصادی
مایکروسافت با ارائه ایکس باکس سری اس قصد داشت تجربه نسل نهم کنسول های بازی را در ازای پرداخت مبلغی معقول برای کاربر به ارمغان بیاورد. ایکس باکس سری اس اسم عضو کوچکتر خانواده نسل نهم ایکس باکس می باشد که با برچسب قیمتی ارزان نسبت به ایکس باکس سری ایکس راهی بازار شد. با بررسی ایکس باکس سری اس همراه ما باشید.
طراحی ایکس باکس سری اس
حتی بسته بندی کنسول نیز در نوع خود بسیار زیبا و متفاوت تر از سایر کنسول ها به نظر می رسد. تا زمانی که کنسول از نزدیک نبینید متوجه جمع و جور بودن دستگاه نمی شوید. ایکس باکس سری اس در ابعاد ۲۷۲*۱۴۱*۶۵ میلی متر ساخته شده و ۱.۹۳ کیلوگرم وزن دارد.
این ابعاد و وزن از مهم ترین قابلیت های ایکس باکس سری اس محسوب می شوند. کنسولی به رنگ سفید با دایره مشکی بزرگی که فن خنک کننده زیر خود دارد. دقیقا مثل کنسول سری ایکس، کنسول سری اس نیز داخل جعبه سفید و کوچکی قرار دارد.
مایکروسافت برای جعبه و کنسول از رنگ سفید استفاده کرده است. رنگی که در نسل قبل هم نمایانگر کنسول ضعیف تر این شرکت بود. سری ایکس با رنگ تیره به نوعی جانشین وان ایکس به شمار می رود. سری اس هم با رنگ سفید تداعی گر جانشین ایکس باکس وان اس می باشد.
به محض باز کردن کنسولی بسیار کوچک و جمع و جور در کاغذ سفید قرار داده شده و شعار به رویاهایت قدرت بده روی یک نوار سبز رنگ دور آن پیچیده شده است. سری اس حقیقتا ابعاد کوچکی دارد. سری اس، مکعب مستطیلی سفید می باشد که در بخش رویی آن دریچه فن بزرگ مشکی رنگ قرار دارد.
در بخش جلویی کنسول تنها شاهد کلید روشن و خاموش کردن، کلید همگام سازی کنترلر و یک پورت یو اس بی تایپ ای هستیم. پورت های پشتی کنسول سری اس، دقیقا شبیه برادر بزرگتر خود می باشد. دو پورت USB، یک ورودی برق، یک خروجی HDMI و پورتی برای افزایش حافظه داخلی کنسول در پشت سری اس تعبیه شده است.
طراحان مایکروسافت در طراحی این کنسول، همان زبان مشترک طراحی سری ایکس را پیروی کرده اند. کنسولی با ظاهر بسیار شیک و ساده که به طور عمودی و هم افقی در کنار مانیتور یا تلویزیون می توان آن را قررا داد.
کنسول سری اس از دید طراحان بهتر است که به طور افقی استفاده شود. این مسئله را می توان در شیوه قرارگیری دکمه خاموش/ روشن کنسول مشاهده کرد. اگر کنسول به شکل عمودی باشد کلید پاور کنسول که همان لوگوی ایکس باکس است به شکل درست نمایش داده نمی شود.
از سویی سری اس کنسولی باریک است و در حالت عمودی، سطح مقطع کمی دارد. این مسئله ممکن است سبب شده با یک ضربه کوچک هم کنسول واژگون گردد. از این رو بهترین حالت قرارگیری آن به شکل افقی می باشد.
در مجموع طراحی سری اس به نحوی است که هم بسیار کوچک بوده و هم ظاهر دلنشینی دارد. طراحی که با سایر محصولات ایکس باکس کاملا همخوانی دارد. از سویی کنسول به علت ابعاد کوچکش به راحتی در همه جا قرار دارد و حتی اگر بخواهید به مسافرت بروید می توانید کنسول را هم با خود جابجا کنید.
عملکرد ایکس باکس سری اس
بررسی ها نشان می دهد ایکس باکس سری اس به مراتب قدرتمند تر از ایکس باکس وان اس می باشد. حافظه ذخیره سازی SSD، تراشه با معماری کاملا جدید و حافظه گرافیکی بیشتر به راحتی کنسول اقتصادی نسل نهم مایکروسافت را در جایگاه بهتری قرار می دهد.
کنسولی که قیمت مناسب تری نسبت به وان اس دارد و خرید آن منطقی تر است. بخصوص افرادی که به تجربه بازی ها با وضوح فورکی تمایلی ندارند و همچنان وضوح فول اچ دی با نرخ فریم بالا را ترجیح می دهند. ایکس باکس سری اس قابلیت اجرای بازی با وضوح و نرخ بالغ بر ۱۴۴۰ پیکسل و ۱۲۰ فریم بر ثانیه دارد.
در حالی که کنسول وان اس بازی ها را با وضوح فول اچ دی و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا می کرد. البته سری اس امکان آپ اسکیل نمودن بازی ها به وضوح فورکی را نیز دارد.
ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت حافظه ذخیره سازی ایکس باکس سری اس از وان اس کمتر می باشد. ولی حافظه SSD به مراتب عملکرد سریع تری نسبت به HDD دارد. تفاوت را وقتی حس می کنید که بازی های ایکس باکس وان روی هر دو کنسول اجرا شود.
مهم ترین نکته ای که در مورد کنسول ایکس باکس سری اس هست، عملکرد آن می باشد. قابل ذکر است ایکس باکس سری اس در اجرای بازی های مختلف، عملکرد خوبی از خود نشان می دهد. در اکثر بازی ها و روی نمایشگرهای با وضوح ۱۰۸۰ یا ۱۴۴۰ پیکسل تفاوت ها بین سری اس و ایکس خیلی کم است.
سری اس می تواند بازی ها را با نرخ فریم بدون نوسان و بدون هیچ مشکلی اجرا نماید و با این که به لطف تراشه قوی تر و قدرت بیشتر، سری ایکس کمی می تواند بازی ها را روی نمایشگرهای با وضوح کمتر از فورکی سریع تر اجرا کند و در بعضی بازی ها مثل سایبرپانک ۲۰۷۷ نرخ فریم بالاتری ارائه می دهد. ولی به طور کلی فرق بین دو کنسول در این نمایشگرها خیلی ناچیز است.
سرعت بارگذاری بازی بر حافظه SSD خیلی سریع تر است از این رو دلیل مدت زمان لودینگ بازی ها کاسته می شود. ضمنا این حافظه با ثبات بیشتری بازی ها را اجرا می کند و در زمان بازی اصلا شاهد بارگذاری بافت و پردازش دیرهنگام محیط بازی نخواهید بود.
لازم به ذکر است ایکس باکس سری اس از دیسک پشتیبانی نداشته و بازی ها باید روی این کنسول دانلود شوند. خرید سرویس گیم پس به همراه ایکس باکس سری اس نیز می تواند یک انتخاب مناسب برای اکثر گیمرها باشد. با هزینه کمتری می توانید به کلی بازی و سخت افزار نسل جدید دسترسی یابید.
در ضمن با توجه به این که سری اس از هارد اکسترنال پشتیبانی می کند، می توان بازی های ایکس باکس وان و بازی های ایکس باکس ۳۶۰ را از روی هارد اکسترنال اجرا کرد و حافظه SSD کنسول را برای اجرای بازی های نسل جدید خالی گذاشت.
در پایان از همراهی شما متشکریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با راهنمای خرید کنسول بازی و راهنمای خرید PS5 از این مقالات نیز بازدید کنید.
منبع : آرگا