درخت سیب یکی از درختان با منافع اقتصادی مناسب برای باغداران به شمار می رود. اگر به دنبال روشی برای افزایش باردهی درخت سیب باغ خود هستید با این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنید.
روش های افزایش باردهی درخت سیب
درخت سیب در اکثر نواحی به خوبی رشد می کند و ضمنا رشد سریع و آسانی هم دارد. این درخت برای باغداران منافع اقتصادی دارد. از این رو اگر مشاهده می کنید که درخت سیب شما به شکوفایی مورد نظر نرسیده یا اصلا میوه دهی صورت نگرفته قطعا عواملی سبب بروز این اتفاق شده است و باید با روش هایی باردهی درخت را تقویت کرد.
درخت سیب یکی از درختان باارزش محسوب می شود که ارزش اقتصادی زیادی دارد. این درخت مناسب بهره برداری سالانه بوده و این امر سبب می شود افزایش میوه های درخت برای کشاورزان و باغداران مسئله مهمی باشد. در این مطلب با روش های افزایش باردهی درخت سیب آشنا می شوید.
چگونه باروری سیب را افزایش دهیم؟
سیب یکی از درختان مثمر است که انواع مختلفی دارد. میوه این درخت با طعم شیرین یا ترش خود بسیار لذیذ و خوشمزه است. این درخت در اکثر نواحی رشد می کند. میوه درخت سیب به طور منفرد یا گروهی توسط ساقه نازکی به تنه درخت متصل می شود.
سیب در رنگ های مختلفی مثل زرد، قرمز، سبز و … است. این درخت رشد سریع و آسانی داشته و گرده افشانی آن توسط باد و حشراتی مثل زنبور عسل صورت می گیرد. زیرا خود درخت نمی تواند گرده افشانی انجام دهد. میوه سیب پر از خاصیت بوده و تکثیر این درخت از بذر، قلمه زدن، خوابانیدن، پیوند زدن و پاجوش قابل انجام است.
۱. درخت سیب را هرس کنید.
هرس درخت سیب برای فرم دهی و انتقال نور برای درخت خیلی لازم است. در حقیقت این کار به معنی جدا کردن شاخه های خشک و مسن می باشد تا فضا برای رشد دیگر شاخه های کوچک باز شود. ضمنا دیگر بخش های درخت هم بتوانند از نور استفاده کنند.
نکته ای که در هرس درخت سیب باید رعایت کنید این است که وقتی شاخه جوان درخت که چند سالی از عمر آن می گذرد و رشد و باردهی خوبی داشته دیگر مسن شده و باید هرس شود.
۲. شرایط مناسب رشد را فراهم کنید.
درخت سیب هم مثل دیگر گیاهان و درختان به شرایط محیطی مناسب احتیاج دارد تا رشد مطلوبی داشته باشد. این شرایط عبارت است از:
- ارتفاع مناسب درخت سیب بر اساس گونه آن بین ۳-۱۵ متر است.
- این درخت برای رشد به نور کامل خورشید و نیمه سایه نیاز دارد.
- دمای مناسب برای رشد ایده آل درخت سیب بین ۲۰-۳۵ درجه سانتی گراد می باشد.
- درخت سیب برای رشد به خاک مناسب و حاصلخیز نیاز دارد.
- درخت سیب به آبیاری متوسط احتیاج دارد.
- فاصله کاشت برای گونه های پیوندی درخت سیب و روی پایه بذری باید ۶-۷ متر در نظر گرفته شود. در انواع پیوندی رویشی بین ۱۵۰-۲۰۰ سانتی متر می باشد و فاصله بین ردیف ها باید بیشتر از سه متر در نظر گرفته شود.
۳. از کوددهی کمک بگیرید.
برای افزایش باروری درختان سیب و تغذیه درخت و داشتن محصول باکیفیت، بایستی به میزان مناسب کودهای شیمیایی و کودهای حیوانی استفاده شود. کود حیوانی از فضولات حیواناتی مثل گوسفند، گاو، مرغ و … حاصل می شود.
این کود دارای تمام مواد آلی و عناصر اصلی برای افزایش باروری درخت سیب می باشد که از طریق ریشه در اختیار آن قرار می گیرد. استفاده از کودهای شیمیایی برای باروری بیشتر درخت سیب در کنار کود حیوانی مناسب می باشد.
به کمک کودهای شیمیایی حدود ۳۰-۶۰ درصد نیازهای غذایی درختان سیب فراهم می شود. مراحل کوددهی برای افزایش باردهی این درخت شامل هفت مرحله زیر است:
برای افزایش باروری درخت سیب در زمستان به روش چالکود از ترکیبات کودی دامی پوسیده به همراه گوگرد گرانوله و کودهای ماکرو با هیومیک اسید مایع یا پودری استفاده کنید. قبل از شروع جوانه زنی و گلدهی درخت سیب از کود فروت ست که دارای ترکیبات نیتروژن، روی و بور است استفاده شود.
هنگام تشکیل میوه نیز برای افزایش باردهی درخت و جلوگیری از ایجاد ترک محصول، از کود کلسیم به شکل محلول پاشی استفاده کنید. در هنگام فندقی شدن میوه، جهت افزایش باردهی درخت و درشت شدن میوه و شیرین شدن آن کود پتاسیم دار استفاده شود.
در هنگام گردویی شدن میوه سیب برای افزایش سایز میوه و انبارداری آن از کود پتاسیم دار استفاده کنید. در آخرین مرحله یعنی حدود یک ماه قبل از برداشت محصول توصیه می شود به مدت ده روز برای افزایش رنگ محصول به ویژه برای سیب قرمز از کود مخصوص استفاده شود.
در پایان از همراهی شما متشکریم و امیدواریم این مطلب مورد رضایت شما واقع شده باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با انواع کود درخت سیب و افزایش باردهی درخت انگور از این مقالات نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا