دسته ها
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

رایج ترین مشکلات گیاهان آپارتمانی و راه حل رفع آن ها

  • شیوا فهیمی
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
  • ۰

یکی از ناامید کننده ترین بخش های نگهداری گیاهان آپارتمانی برخی مشکلات است که در صورت اطلاع از مشکلات گیاهان آپارتمانی از بروز این مسائل جلوگیری می کنید. با آرگا همراه باشید.

هر چند پرورش و نگهداری از گیاهان آپارتمانی ذوق و هیجان خاص خود را دارد اما عدم اطلاع از مشکلات گیاهان آپارتمانی می تواند پرورش این گیاهان دوست داشتنی را با ناامیدی همراه کند. با ما همراه باشید تا در صورت بروز این مشکلات آن را رفع کنید.

آشنایی با برخی مشکلات گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی یا خانگی بسیار دوست داشتنی هستند از این رو باید مراقبت آن ها باشید تا با مشکلاتی همراه نشوند. ولی برخی اوقات این مشکلات مانند مهمان ناخوانده وارد می شوند و عدم اطلاع از آن ها ممکن است پرورش این گیاهان را با چالش زیادی همراه کند.

از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب شما را با مشکلات گیاهان آپارتمانی آشنا نماییم تا نسبت به رفع آن زودتر اقدام کنید.

۱. رشد ناموزون گیاه

یکی از مشکلات گیاهان خانگی رشد غیر طبیعی و بیش از اندازه آن ها می باشد. گاهی اوقات گیاه رشد عجیب و خارج از قاعده ای دارد و ممکن است به یک سمت کج شود یا بیش از حد ارتفاع پیدا کند. اگر دقت کنید این ساقه نامتوازن به سوی منبع نور حرکت می کند و گیاه با این حرکت اعلام می کند نور دریافتی کم است.

برای حل این مشکل گیاه را به مکانی با نور بیشتر منتقل کنید. دقت کنید پنجره های شمالی کمترین نور و پنجره های جنوبی بیشترین نور را دریافت می کنند. اگر گیاه به نور زیادی نیاز دارد بهتر است گلدان را به پنجره جنوبی منتقل سازید.

ضمنا هرزگاهی بهتر است گلدان را بچرخانید تا همه قسمتهای گیاه به صورت مساوی از نور خورشید بهره مند گردند وگرنه یک بخش گیاه رشد بیش از حدی پیدا می کند در حالی که بخش های دیگر رشد کمی دارد.

۲. افتادگی و شل شدن برگ ها

دلیل اصلی بروز این حالت نگهداری نامناسب و خلاف نیازهای گیاه می باشد. برای این که گیاه سالم و سرحال باقی بماند باید از آبیاری بیش از اندازه، کوددهی زیاد، نور زیاد خودداری و وجود آفت و بیماری را بررسی کنید. عدم رعایت این موارد باعث شل و بی حال شدن برگ های گیاه می شود.

جهت درمان چنین مشکلاتی بهتر است اول گیاه را از تماس با نور خورشید دور کنید بعد آبیاری و خاک گیاه را بررسی نمایید. اگر خاک خیلی خیس بود می توانید آن را تعویض کنید. ضمنا زهکشی خاک و گلدان هم بررسی شود.

۳. پیچ خوردگی برگ ها

الگوی رشد برگ ها معمولا نشان دهنده وجود بیماری یا آفت می باشد. اگر برگ ها پیچ خورده یا در هم فرو رفته باشند بهتر است گیاه را بررسی تا نشانه های وجود حشرات را مشاهده کنید. در صورت وجود لکه های سیاه روی برگ و ساقه یعنی گیاه دچار بیماری شده است.

در این شرایط گیاه را قرنطینه تا بیماری یا آفت به گیاهان دیگر منتقل نشود و بعد بر اساس میزان آلودگی گیاه را درمان کنید. گاهی با یک دستمال تمیز می توان این مشکلات را برطرف کرد و گاهی استفاده از آفت کش یا قارچ کش صنعتی مورد نیاز است.

۴. سوختگی برگ ها

سوختگی نوک برگ های گیاه نیز می تواند به دلیل استفاده اشتباه یا زیاد از کود، آبیاری فراوان، نور شدید خورشید باشد. در این شرایط هر عاملی که سبب سوختگی برگ گیاه می شود را بیابید و نسبت به رفع آن اقدام کنید. مثلا اگر نور خورشید عامل سوختگی برگ گیاه است آن را از نور مستقیم دور کنید.

۵. تجمع نمک در خاک

تشکیل نمک در خاک معمولا به دلیل کوددهی زیاد یا استفاده از آب لوله کشی رخ می دهد. برای جلوگیری از این مشکل کوددهی به صورت حساب شده انجام شود و تا حد ممکن از آبی استفاده که یک شبانه روز استراحت کرده باشد تا کلر و املاح آن ته نشین شده باشد.

البته می توان از آب جوشانده سرد شده هم استفاده نمود که انتخابی عالی برای آبیاری گیاهان خانگی است. ضمنا آب باید استاندارد باشد. برای رهایی از تجمع نمک در خاک گلدان را به سینک یا حیاط منتقل و خاک را برای چند دقیقه زیر جریان آب قرار بگیرید تا نمک ها شسته و از زهکش گلدان خارج گردند.

۶. زرد شدن برگ ها

در صورتی که فقط یک یا دو برگ از گیاه آپارتمانی زرد شده نگران نباشید زیرا مسئله ای طبیعی است و یک پروسه عادی زندگی گیاه محسوب می شود. در این شرایط برگ های زرد را از گیاه جدا کنید ولی اگر تعداد برگ های زرد فراوان باشد نشانه ای از مشکلی بزرگتر یعنی آبیاری بیش از حد می باشد.

آبیاری زیاد حتی سبب پوسیدگی ریشه و مرگ گیاه هم می شود. اکثر گیاهان خاک غرقابی را دوست ندارند زیرا ریشه سریعا پوسیده می شود و آنرا مستعد بیماری می نماید. هر گیاهی نیاز آبی خاص خود را دارد ولی تا زمانی که دو الی سه سانتی متر سطح خاک خشک نشده باشد نسبت به آبیاری اقدام نکنید.

دلیل دیگر این مشکل عدم دریافت نور کافی است. برگ ها برای سبز ماندن به نور خورشید نیاز دارند و اگر نور کافی دریافت نشود در طول زمان رنگ سبز آن ها از بین می رود. این مشکل به ویژه در گیاهان متراکمی که همواره یک سمت آن ها به سوی آفتاب است واضح تر می باشد و برگ های سمت دیگر به زردی متمایل می شوند.

۷. ریزش برگ ها

بعضی گیاهان مثل گیاه فیکوس نسبت به تغییرات محیطی و جابجایی خیلی حساس بوده و مشکل خود را به صورت ریزش برگ اعلام می کند. ولی اگر شرایط محیط جدید مناسبی داشته باشد بعد از مدتی سازگاری یافته و برگ های جدید دوباره رشد می کنند.

دلیل دیگر برای ریزش برگ گیاه عدم توانایی در تامین انرژی مورد نیاز به ویژه نور می باشد. گیاهی که انرژی لازم برای رشد خود را فراهم کند به تدریج برگ های آن شروع به ریزش می کنند.

۸. رطوبت کم

با توجه به این که بیشتر گیاهان بومی نواحی گرمسیری به هوای مرطوب نیاز دارند لازم است اگر هوای منزل خشک است با ترفندهایی نسبت به مرطوب سازی شرایط اقدام کنید.

در پایان مطلب از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با مشکلات گیاه برگ انجیری و مشکلات و بیماری های گیاه سیکاس از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *