گیاه دیسچیدا یک گیاه دنباله دار آپارتمانی زیبا است که نگهداری و تکثیر ساده ای هم دارد. این گیاه به رشته نیکل هم معروف می باشد. اگر علاقمند هستید تا نسبت به پرورش گیاه دیسچیدا اقدام کنید مطالعه این مطلب را پیشنهاد می کنیم.
شرایط مورد نیاز برای پرورش گیاه دیسچیدا
گیاه دیسچیدا نومولوریا متعلق به خانواده ساکولنت ها است. این گیاه زیبا می تواند روی تنه درختان، شاخه ها و بستر صخره ای در زیستگاه طبیعی خود رشد نماید. به گیاه دیسچیدا رشته نیکل هم می گویند. این گیاه دنباله دار زیبای آپارتمانی شرایط نگهداری و تکثیر ساده ای هم دارد.
دیسچیدا دارای برگ های گرد و کوچک شبیه سکه است. این گیاه اپی فیت بومی نواحی گرمسیری هند، استرالیا و آسیا می باشد. می توان گفت گیاه دیسچیدا با برگ های سکه ای و ساقه دنباله دار متراکم خود در میان گیاهان آپارتمانی متمایز می باشد.
لازم به ذکر است برگ های گیاه در سایه های گوناگون به رنگ سبز کم رنگ، نقره ای یا برنزه ای دیده می شوند. دیسچیدا در محیط مرطوب و گرم رشد خوبی دارد و به حداکثر رشد می رسد. مراقبت از این ساکولنت انگوری ساده بوده و آن را به انتخابی ایده آل برای پرورش در آپارتمان تبدیل می کند. و در یک سبد آویزان جذابیت بیشتری دارد.
حال اگر به پرورش گیاه دیسچیدا علاقمند هستید در ادامه مطلب با شرایط مورد نیاز نگهداری و مراقبت این گیاه آشنا می شوید. همچنین می توانید مقالات پرورش گیاه عنکبوتی و پرورش گیاه علف پروانه را نیز مطالعه نمایید.
نور روشن و غیر مستقیم
گیاه دیسچیدا عاشق محیط روشن است و به نور غیر مستقیم نیاز دارد. از این رو گلدان گیاه دیسچیدا را نزدیک پنجره رو به جنوب با پرده قرار دهید تا در هنگام آفتاب تند بعد ظهر سایه داشته باشد. این گیاه حدود ۲-۳ ساعت آفتاب صبح را بیشتر می پسندد. در هوای گرم و تحت نور شدید خورشید آن را به مکان سایه دار ببرید.
آبیاری کافی
تنها زمانی گیاه دیسچیدا را مورد آبیاری قرار دهید که خاک سطحی کمی خشک شده باشد. محیط رشد این گیاه نباید به طور روزانه مرطوب شود. در ماه های زمستان، دفعات آبیاری را کاهش داده تا بین دو آبیاری خاک کاملا خشک گردد.
رطوبت و دما
گیاه دیسچیدا بهترین رشد را در محدوده دمایی ۶۰-۸۵ درجه فارنهایت یا ۱۵-۲۹ درجه سانتی گراد دارد. این گیاه می تواند دمای کمتر از این را هم تحمل ولی از ۱۳ درجه سانتی گراد پایین تر نباشد. گیاه دیسچیدا در رطوبت بالا هم رشد می کند ولی مه پاشی منظم برگ ها سبب حفظ سلامت و شادابی گیاه می شود.
خاک مناسب
گیاه دیسچیدا در هر خاکی رشد خوبی ندارد و به مخلوطی از خاک گلدان با زهکش مناسب نیاز دارد. به این ترتیب ترکیبی از دو قسمت پوست ارکیده(زهکشی و گردش هوا) یک قسمت پرلیت( زهکشی و ممانعت از غرقاب شدن) و یک قسمت کوکوپیت برای حفظ رطوبت و هوادهی خاک مناسبی خواهد بود.
همچنین برای جلوگیری از رشد قارچ می توانید کمی زغال چوب هم به آن اضافه کنید.
کود دهی متعادل
این گیاه به کود فراوان احتیاج ندارد. برای تقویت رشد دیسچیدا بعد از رقیق کردن کود هر ۵-۶ هفته یک بار از کود مایع متعادل استفاده شود.
آفات و بیماری ها
گیاه دیسچیدا به تهویه هوا و مخلوط خاک گلدان با زهکش خوب نیاز دارد. در صورت تامین نیازهای گیاه دیگر لازم نیست نگران آفات شوید. ممکن است هرزگاهی حشره آرد آلود یا پشه قارچی دیده شود. از این رو صابون حشره کش استفاده کنید.
ضمنا نباید گیاه زیاد آبیاری شود. چرا که منجر به ایجاد ریشه های قهوه ای رنگ می گردد. در صورت بروز این اتفاق و پوسیدگی ریشه ها، گیاه را به مخلوط خاک گلدان تازه به همان نسبت اشاره شده انتقال دهید.
تکثیر دیسچیدا
همانطور که اشاره شد تکثیر دیسچیدا به راحتی صورت می گیرد. آنچه که لازم دارید یک قلمه ساقه سالم می باشد. اجازه دهید قلمه یک روز استراحت نماید بعد آن را در خزه اسفاگنوم مرطوب قرار داده و نزدیک پنجره روشن بگذارید و هر زمان خزه خشک شد مه پاشی انجام دهید.
حدود ۲-۳ هفته ریشه دهی صورت می گیرد و گیاه به تدریج در خاک مستقر می شود. بعد از یکی دو هفته که سیستم ریشه ای تقویت شد آن را به گلدانی با خاک باکیفیت منتقل کنید.
منبع : آرگا