دسته ها
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

معرفی زیباترین گیاهان رطوبت دوست

  • شیوا فهیمی
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

اگر به دنبال گیاهانی هستید که رطوبت دوست باشند و تحمل شرایط رطوبتی زیاد را دارا باشند با این مطلب همراه ما باشید تا با چند نمونه از این گیاهان برای پرورش و نگهداری آشنا شوید.

گاهی مواقع ممکن است بخواهید گلدان خود را در محلی قرار دهید که رطوبت بسیاری دارد یا در شرایط آب و هوایی بیش از حد مرطوب زندگی می کنید بنابراین نیاز است به پرورش گیاهان رطوبت دوست اقدام کنید. با ما همراه باشید تا از این گیاهان اطلاع یابید.

معرفی گیاهان رطوبت دوست

اگر در شرایط آب و هوایی زندگی می کنید که بیش از حد مرطوب است یا بخواهید گلدان را در محلی از منزل قرار دهید که رطوبت زیادی دارد مثل آشپزخانه یا حمام . بنابراین باید گیاهانی را انتخاب کنید که تحمل شرایط رطوبتی بالا را داشته باشند.

باید دانست همه گیاهان تحمل رطوبت زیاد را ندارند و نمی توانند در این شرایط زندگی کنند زیرا خاک خیس می تواند سبب بروز قارچ و پوسیدگی ریشه شود. همچنین رطوبت فراوان می تواند موجب آسیب به برگ ها یا جذب آفات گردد از این رو هر گیاهی باید در شرایط مناسب خود رشد کند.

از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب به شما چند نمونه از گیاهان رطوبت دوست را معرفی کنیم.

۱. برخی از انواع سرخس

برخی از سرخس ها رطوبت دوست بوده و می توانند در محیط های مرطوب و پر آب به خوبی زندگی کنند. سرخس هایی مانند سرخس دارچینی، سرخس چوبی بزرگ و … می توانند محیط های مرطوب و آب فراوان را تحمل کنند.

بیشتر سرخس ها سیستم ریشه متراکم دارند و برگ های آن ها می توانند آب فراوانی را جذب کنند که آن ها را به گزینه خوبی برای خاک های خیس و مناطق مرطوب تبدیل می کند. هر اندازه ارتفاع سرخس بیشتر باشد می تواند آب زیادی را جذب کند. این سیستم ریشه ای به سرخس ها کمک کرده آب فراوانی را جذب و به سمت برگ ها بکشاند.

۲. گیاه پیچ اناری

گیاه پیچ اناری یک گیاه چوبی چند ساله است که می تواند همه سطح زمین را با گل های رنگارنگ خود احاطه کند. گل های شیپوری این گیاه به رنگ های زرد، قرمز، نارنجی از تابستان تا پاییز شکوفا شده و زنبورها و پروانه ها را به سمت خود جلب می کنند.

پیچ اناری آب دوست بوده و می توان در فضای بیرون کنار سنگ و نرده ها نیز آن را کاشت و مشاهده کرد که در یک فصل تا چه اندازه رشد می کنند. این گیاه به کود دهی نیاز نداشته ولی با هرس به موقع در پاییز یا اوایل بهار می توان رشد بی رویه آن را کنترل کرد. نگهداری از پیج اناری دشوار نیست و تنها باید مراقب رشد بیش از حد گیاه بود.

۳. سوسن یک روزه

گیاه سوسن یک روزه یا زنبق رشتی گونه های بسیاری دارد و برخی از گونه ها معطر و برخی عطر کمتری دارند. این گیاه رطوبت دوست بوده و یک روز در سال شکوفه می دهد. اما در یک ماه بین ۲۰۰-۴۰۰ شکوفه تولید می کند و می توان روزها از تماشایی زیبایی های آن لذت برد.

سوسن یک روزه در هر شرایطی به رشدش ادامه می دهد و گل های جذابی دارد که بسیار چشم نواز هستند. نگهداری از سوسن یک روزه آسان بوده و با کمترین توجه زنده می ماند. بهترین تایم برای کاشت این گیاه اوایل بهار یا اواخر پاییز است. بهتر است خاک گیاه کمی اسیدی باشد و در روز حداقل ۶ ساعت نور دریافت کند.

۴. گیاه لوئی

گیاه لوئی در هر جایی که آب فراوانی داشته باشد به خوبی رشد می کند و ریشه های آن به شکل ریزوم است. این گیاه در طبیعت معمولا در اطراف دریاچه و چاله ها رشد می کند و سبب جذب ماهی های کوچک نیز می شود. لوئی در طبیعت برای پرندگان به عنوان سرپناه بوده و می تواند مانع باد باشد.

از گیاه لوئی می توان برای بافت سبد یا کلاه استفاده کرد. همه بخش های این گیاه خوراکی بوده و حتی در مصارف صنعتی نیز کاربرد دارد. از ساقه های گیاه در تهیه کرم استفاده می شود. این گیاه رطوبت دوست می تواند تا ۲۵ سانتی متر رشد کند.

می توانید گیاه لوئی را بیرون از منزل کنار آب یا داخل منزل درون گلدان بکارید ولی باید دانست این گیاه شدیدا مهاجم بوده و زود تکثیر می شود. اگر رشد و تکثیر گیاه لوئی کنترل نشود در مدت کوتاهی باغچه را فرا می گیرد.

۵. گیاه زنبق

این گیاه رطوبت دوست در انواع پا کوتاه، متوسط و بلند وجود دارد که ارتفاع آن از چند سانتی متر تا یک متر متغیر است. بیشتر گل های زنبق به رنگ بنفش است ولی برخی گونه به رنگ سفید و سرخابی هستند. زنبق به مکانی نورگیر با کمی سایه نیاز دارد و در هر بهار با کود حاوی نیتروژن فراوان تغذیه آن کامل می شود.

از گل زنبق به عنوان گل شاخه بریده هم استفاده می شود. گل زنبق بعد از پایان گلدهی برگ های سبز آن زیبایی خاصی به محیط می بخشد و همیشه جلوه دارد. زنبق به آب فراوان نیاز دارد و در صورت خشک بودن بستر کاشت آسیب می بیند.

تا زمانی که گل های زنبق از بین نرفته نباید برگ های گیاه را هرس کرد حتی اگر زرد شده باشد زیرا برگ ها کار تامین انرژی و ذخیره آن را برای فصل بعد انجام می دهند.

۶. گیاه بگونیا

اکثر انواع گیاه بگونیا در ظروف شد خوبی دارند و از گرما و رطوبت حمام نیز لذت می برند. بگونیا رکس با شاخ و برگ زیبای خود در محیط داخلی رشد خوبی دارد. این گیاه شرایط مرطوب را دوست داشته ولی خاک پر از آب می تواند موجب پوسیدگی ریشه های گیاه شود.

بگونیایی که با هدف گلدهی پرورش داده می شود به نقطه ای روشن در حمام یا کمی نور مستقیم خورشید صبح زود نیاز دارد. بگونیایی که برای شاخ و برگ پرورش داده می شود به محیط روشن و دور از نور مستقیم خورشید نیاز دارد.

شاخ و برگ های این گیاه در رنگ های سبز تیره، برنزی و سبز روشن بیشتر دیده می شود. برخی از انواع بگونیا شکوفه های زیبایی تولید می کنند در حالی که برخی دیگر روی شاخ و برگ تمرکز دارند.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با گیاهان آپارتمانی سایه دوست و گیاهان کشت بافت از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *