گوش دادن به موسیقی یا یادگرفتن موسیقی در سنین بالا به بهبود حافظه و کاهش استرس کمک می کند. با ایجاد آرامش بیشتر دز زندگی از بروز بیماری های مختلف در سالمندی جلوگیری می شود. این مطلب به فواید موسیقی برای سالمندان اشاره دارد.
آشنایی با فواید موسیقی برای سالمندان
یادگیری یا گوش دادن به موسیقی در هر سنی می تواند مفید باشد. ولی برای افراد مسن مزایای بیشتری دارد. از جمله این که به بهبود حافظه، افزایش تمرکز و کاهش استرس کمک می کند و هر یک از این مواد با ایجاد آرامش بیشتر در زندگی از بروز بیماری های مختلف در سالمندی جلوگیری می کنند. در ادامه پیرامون این موضوع بیشتر صحبت می کنیم.
فواید یادگیری موسیقی در سنین بالا چیست؟
اگر در سنین بالای عمر به سر می برید پیشنهاد می شود یادگیری موسیقی را امتحان کنید. آموزش موسیقی در این سنین مزایای بسیاری برای سالمت جسم و روان دارد. به طور مثال یادگیری سازهای مختلف از جمله سنتور در بزرگسالی می تواند باارزش باشد. از فواید موسیقی در سنین بالا عبارت است از:
- یادگیری موسیقی می تواند به بهبود حافظه کوتاه مدت و بلند مدت فرد کمک کند.
- تمرین موسیقی می تواند سبب افزایش تمرکز و توجه فرد شود.
- نواختن موسیقی می تواند اضطراب و استرس را کاهش دهد.
- یادگیری موسیقی می تواند اعتماد به نفس و عزت نفس را افزایش دهد.
- شرکت در کلاس های یادگیری موسیقی موجب بهبود مهارت های اجتماعی و ایجاد روابط جدید می گردد.
- یادگیری موسیقی می تواند موجب افزایش خلاقیت و نوآوری شود.
- مطالعات نشان می دهد یادگیری موسیقی می تواند سلامت مغز را حفظ و از زوال عقل جلوگیری کند.
- یادگیری موسیقی می تواند سرگرمی لذت بخش و مفید باشد.
- یادگیری موسیقی به فرد کمک می کند ذهن را فعال نگه دارد.
- نواختن برخی سازها مثل پیانو موجب افزایش تحرک و فعالیت بدنی شود.
- یادگیری موسیقی یک سرگرمی لذت بخش و مفید خواهد بود.
- موسیقی می تواند ابزاری برای غلبه بر افسردگی و اضطراب باشد.
- موسیقی ابزاری برای ارتباط با دیگران بخصوص نوه ها خواهد بود.
- یادگیری موسیقی می تواند احساس هدفمندی و تعلق خاطر ایجاد کند.
فواید گوش دادن به موزیک برای سالمندان چیست؟
مطالعات نشان می دهد گوش دادن به موسیقی می تواند به سالمندانی که دچار آلزایمر و فراموش شده اند احساس آرامش هدیه دهد. روش های بسیاری برای موزیک درمانی در سالمندان وجود دارد از جمله ساخت پلی لیست موسیقی و همخوانی با موزیک.
به گفته محققان گوش دادن به موسیقی می تواند بر روحیه فرد اثرات قوی داشته و طرز تفکر و حتی وضعیت جسمانی فرد را بهبود بخشد. بعضی از موسیقی ها تصاویری از خاطرات خوب را برای فرد یادآوری می کنند. در حقیقت حافظه سیستمی است که اطلاعات ورودی را ذخیره، سازماندهی و بازیابی می کند.
احساسات و حافظه هم ارتباط مستقیمی با هم دارند و از آن جا که موسیقی می تواند احساسات را تحریک کنند موجب یاد آوری خاطرات مختلف می شوند. از فواید دیگر گوش دادن موسیقی این است که فرد را به قدم زدن، دویدن، رقصیدن و افزایش فعالیت تحریک می کند.
با موسیقی گوش دادن توانایی سخت گفتن تقویت می شود. اعتماد به نفس افزایش یافته و احساس ترس و استرس کاهش پیدا می کند. موسیقی درمانی سبب کاهش درد و بهبود خواب شبانه می شود. همچنین روحیه فرد را تقویت می کند. این کار همچنین ساختار ارتباطی بهتری برای فرد مسن ایجاد کرده و یادآوری خاطرات را ساده می کند.
در پایان همچنین می توانید برای اطلاع از فواید موسیقی درمانی و تقویت حافظه سالمندان از این مطالب نیز بازدید کنید.
منبع : آرگا