بشر در دوران مدرن به دلایل گوناگون با مشکلات تنفسی و کمبود اکسیژن در بدن روبرو می شود. جدیدترین اختراع انسان برای حل این مشکل هم دستگاه اکسیژن ساز خانگی است که در ایران هم یافت شده و حتی به صورت داخلی هم با قیمت به مراتب به صرفه تر نسبت به نمونه خارجی عرضه می شود. در این مقاله، مهمترین معیارهای انتخاب یک دستگاه اکسیژن ساز خانگی بررسی میشود. خوانندگان با نکات کلیدی مانند ظرفیت، میزان اکسیژن خروجی، برندهای معتبر و قیمت مناسب آشنا میشوند تا بهترین تصمیم را برای خرید بگیرند.
چرا به اکسیژن ساز خانگی نیاز داریم؟
بسیاری از بیماری های تنفسی یا بیماری هایی که با ریه درگیر می شوند، باید طی زمان و به کمک دارو درمان شوند. با این حال در مدتی که این بیماری ها باید درمان شوند، باید کمبود اکسیژن بدن به نحوی جبران شود. این کار اهمیت بسیاری برای سرعت دادن به بهبود بافت ها و جلوگیری از صدمات بیشتر به اندام هایی مانند شش ها و قلب دارد، تا جایی که حتی بیمارانی که نیاز به بستری شدن دائمی هم ندارند باید به روش های مختلف کمبود اکسیژن خود را جبران کنند.
در گذشته کپسول های اکسیژن برای این کار استفاده می شدند، اما شارژ مداوم آنها دردسرساز بود و برای بسیاری از مبتلایان به کمبود اکسیژن خون مشکل ایجاد می کرد. فناوری روز حالا دستگاه اکسیژن ساز را در اختیار بیماران قرار داده است. اکسیژن ساز را به نام غلیظ کننده اکسیژن هم می شناسند و هدف از ساخت آن، کمک به تنفس بیماران و کسانی است که سیستم تنفسی ضعیفی دارند. این دستگاه با هوای محیط کار می کند و چون دیگر خبری از کپسول و شارژ آن نیست، می تواند به مدت بسیار طولانی نیازهای شما را برای این منظور رفع کند.
با تغلیظ اکسیژن، اکسیژن ساز کمک می کند تا با هر بار دم و بازدم حجم بسیار بیشتری از این ماده نسبت به ۲۱% موجود در هوای عادی وارد ریه های شما شود و در نتیجه تنفس راحت تری خواهید داشت. اساس کار این دستگاه استفاده از ماده ای به نام زئولیت است. زئولیت یک ماده معدنی است که بخش عمده آن را آلومینوسیلیکات تشکیل می دهد و در صنایع به عنوان جاذب سطحی استفاده می شود. این ترکیب به صورت گرانول، قادر است نیتروژن را در داخل خود به دام بیاندازد و بنابراین کمک می کند تا حجم اکسیژنی که در هوا وجود دارد از ۲۱% تا ۹۵% افزایش پیدا کند.
این دستگاه در دو مدل بیمارستانی و خانگی تولید می شود که نوع خانگی کوچکتر بوده و به راحتی می تواند نیازهای یک یا دو بیمار را بسته به حجم اکسیژن مورد نیاز آنها طی شبانه روز، پاسخ بدهد. این محصولات تا سقف ۱۰ لیتر در دقیقه هوای تغلیظ شده با اکسیژن اضافی تولید می کنند و به کمک آنها می توان نیازهای بیماران را در خانه هم پاسخ داد، به همین دلیل پیشنهاد می شود حتما از این تجهیزات برای تأمین اکسیژن کافی استفاده کنید.
معیارهای کلیدی در انتخاب اکسیژن ساز خانگی
حالا که متوجه کاربری اکسیژن ساز خانگی شدیم، این سوال پیش می آید که چطور باید یک دستگاه ایده آل را برای رفع نیاز بیمارمان انتخاب کنیم. برای این منظور باید توجه داشته باشید که بیمار شما به چه حجم از اکسیژن اضافی نیاز دارد و بر اساس آن چقدر در طول روز باید از دستگاه استفاده کند. این موضوع را پزشک باید تشخیص بدهد، چون حجم بیش از حد اکسیژن می تواند اثرات منفی برای بدن به همراه داشته باشد که ساده ترین آنها، مسمومیت سلول ها و بافت های بدن با اکسیژن اضافی است.
بعد از اینکه پزشک تشخیص داد حجم مورد نیاز بیمار چقدر است، باید بر اساس چهار ویژگی دستگاه مد نظرتان را از میان مدل های موجود در بازار انتخاب کنید. این چهار ویژگی را در ادامه شرح می دهیم.
- میزان اکسیژن خروجی و ظرفیت دستگاه
ظرفیت دستگاه و میزان اکسیژن خروجی که می تواند در اختیار شما قرار بدهد، مسئله ای است که می تواند بسته به نیاز شما تنظیم شود تا بهترین محصول را خریداری کنید. ظرفیت مدل های خانگی می تواند تا ۱۰ لیتر هوای تغلیظ شده در دقیقه برسد، ما هر چقدر به این عدد نزدیک تر شوید طبیعتا دستگاه بزرگتر، سنگین تر و گرانقیمت تر خواهد بود. پس باید ظرفیت مد نظرتان را به صورت حدودی بدانید.
- مصرف برق و کارایی انرژی
به خصوص اگر به تشخیص پزشک باید چندین ساعت در روز به صورت مداوم از دستگاه اکسیژن ساز استفاده کنید، حتما به مصرف برق و کارایی انرژی آن توجه کنید. بسیاری از دستگاه ها ممکن است نسبت به خروجی خود مصرف برق بالایی داشته باشند و باید توجه خاصی به این موضوع نشان بدهید. از طرف دیگر، مصرف برق با خلوص اکسیژن بدست آمده هم رابطه نزدیک پیدا می کند تا مطمئن شوید که محصولی با بهره وری بالا خریداری کرده اید.
هر چقدر خلوص اکسیژن در هوای تغلیظ شده بدست آمده از دستگاه بیشتر باشد، طبیعتا با محصول باکیفیت تری هم روبرو هستید. این موضوع در خلوص بالای ۹۰ درصد به ازای هر درصد تغلیظ بیشتر چندین برابر اهمیت پیدا می کند. برای مثال محصولی که تغلیظ ۹۳% را در اختیار شما می گذارد از نظر فناوری چند گام جلوتر از محصولی با تغلیظ ۹۰% است، چون هر درصد در بالاترین سطح کیفیت این محصولات نیازمند به کارگیری فناوری روز دنیا و کنترل کیفیت دقیق خواهد بود.
- سطح صدای دستگاه
اکسیژن سازها حین فعالیت، نسبت به دستگاه هایی مانند کپسول های اکسیژن صدای به مراتب بیشتری تولید می کنند. این حجم صدای تولیدی هر چقدر که ظرفیت آنها هم بیشتر باشد، بلندتر است و می تواند برخی بیماران یا خانواده های آنها را آزار بدهد. پس حتما باید دقت داشته باشید که سطح صدای دستگاه مد نظرتان هم متناسب باشد. برای این منظور می توانید با متخصص یا مسئول فروش دستگاه هم مشورت کنید.
- برندهای معتبر و خدمات پس از فروش
اعتماد به نفس برند تولیدکننده و اصالت آن را می توانید از خدمات پس از فروش متوجه شوید. هر چقدر این خدمات طولانی تر و جامع تر باشند، بیشتر نشان می دهند که با یک دستگاه باکیفیت و نیرومند روبرو هستید. محصولاتی که بدون گارانتی و خدمات پس از فروش عرضه می شوند به احتمال زیاد از نظر اصالت دچار مشکل هستند و با خرید آنها در حقیقت ریسک خرید کالای تقلبی یا قاچاق را به جان می خرید.
از طرف دیگر، اعتبار و شهرت برند می تواند به شدت در کیفیت محصول موثر باشد. علت این است که شهرت مثبت یک شرکت سازنده نشان دهنده یک سیاست کلی در بالا نگه داشتن کیفیت تولیدات آن است، در حالی که شهرت منفی خلاف این موضوع را اثبات می کند. بنابراین برای مثال برندی مانند نفس یار که در بازار به خوش نامی مشهور است، تضمین کننده بالاتر بودن کیفیت محصول خریداری شده شما خواهد بود.
مقایسه مدلهای مختلف اکسیژن ساز موجود در بازار
در نهایت به این موضوع می رسیم که باید چه محصولی را از بازار ایران خریداری کنید. اغلب بازار اکسیژن سازهای ایران در دست برندهای چینی است، اما برخی مدل های آمریکایی هم می توانید پیدا کنید که قیمت بالاتر و البته کیفیت کارکرد بهتر دارند. برندهای ایرانی در میان تولیدکنندگان این ملزومات چندان جایی ندارند، به جز نفس یار که توانسته است به سطح فناوری کافی برای رقابت با این شرکت های بزرگ بین المللی پیدا کند. در ادامه این برندها را به شما معرفی می کنیم:
- برند Zenith Med: برند Zenith کار خود را در سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز کرده است و جدا از اکسیژن ساز، در زمینه دارو و ملزومات پزشکی دیگر هم فعالیت می کند. در ایران مدل های خانگی اکسیژن ساز از این برند به کرات یافت می شوند که برق کمی مصرف کرده و به نبولایزر و فیلترهای ضدباکتری پیشرفته مجهزند.
- برند Longfian: لانگ فیان یک شرکت چینی است که به صورت تخصصی در زمینه ملزومات پزشکی مرتبط با سیستم تنفسی انسان فعالیت می کند. طبیعتا با این حوزه فعالیت، عجیب نیست که ببینیم اکسیژن سازهای متعددی با این نام در بازار هم برای کاربردهای خانگی و هم کاربردهای بیمارستانی یافت می شود.
- برند NIDEK: برند NIDEK هم متعلق به کشور چین است که تولیدات اکسیژن ساز در ابعاد مختلف را هم به بازار ارائه کرده است. در ایران مدل های خانگی آن به خاطر تنظیمات متعدد و عملکرد کم صدا شهرت دارند.
- برند Inogen:. شرکت Inogen یک مجموعه آمریکایی است که اولویت خود را عرضه انواع اکسیژن سازهای پرتابل در ظرفیت های مختلف قرار داده است، اما مدل های خانگی هم به بازار عرضه کرده است.
- برند نفس یار: نفس یار یک برند مطرح ایرانی متشکل از محققان و پژوهشگران مطرح حوزه پزشکی و مهندسی است که مجموعه از سال ۱۳۹۵ اکسیژن سازهای درجه یک ایرانی را تولید می کند که علاوه بر اینکه می توانند با نمونه های مشابه خارجی رقابت کنند، قیمت به مراتب به صرفه تری دارند. ادرس وب سایت این برند در زیر اورده شده است.
جمع بندی و بهترین پیشنهادات خرید
در این مطلب تلاش ما بر آن بوده است که مخاطبان عزیز را با دستگاه اکسیژن ساز خانگی و خصوصیات آن آشنا کنیم. سپس به بررسی ویژگی هایی پرداختیم که با توجه به آنها و با توجه به تشخیص پزشک در خصوص شرایط بیمار، می توانید بهترین دستگاه اکسیژن ساز را برای بیمار انتخاب کنید. در صورتی که همچنان در این خصوص شک و تردید دارید، پیشنهاد ما تهیه اکسیژن ساز خانگی از برند نفس یار است.
این شرکت دانش بنیان که در زمینه تولید انواع دستگاه های اکسیژن ساز ید طولایی دارد، طیف گسترده ای از انواع دستگاه های اکسیژن ساز خانگی را با کیفیت مثال زدنی و قیمت به مراتب پایین تر نسبت به نمونه های خارجی روانه بازار نموده است. کارشناسان آن هم آماده اند تا به شما برای انتخاب بهترین دستگاه کمک کنند. پس پیشنهاد می کنیم اگر برای تهیه این تجهیزات مصر هستید، حتما به سایت نفس یار سر بزنید.
منبع : آرگا