دسته ها
پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

انواع تاثیر منفی قهوه بر دندان و نحوه کاهش تاثیرات منفی قهوه بر دندان ها

  • شیوا فهیمی
  • ۱۲ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

اگر علاقه زیادی به نوشیدن قهوه دارید باید بدانید که ممکن است در طولانی مدت سبب پوسیدگی و تغییر رنگ دندان ها شود. این مطلب به تاثیر قهوه بر دندان و دهان اشاره دارد.

قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد ولی در صورت مصرف بی رویه آسیب هایی به دندان و بهداشت دهان وارد می شود. اگر مایلید تا از تاثیر قهوه بر دندان اطلاعاتی کسب کنید با ادامه مطلب همراه باشید.

شایع ترین تاثیر قهوه بر دندان و دهان

اگرچه قهوه یکی از نوشیدنی های محبوبی است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل اثرات محرک و خواص انرژی زا شناخته شده است اما در صورت مصرف بی رویه ممکن است روی دندان اثر منفی داشته باشید.

لذتی که از نوشیدن یک فنجان قهوه می برید در صورت مصرف بیش از حد به سلامت دهان و دندان آسیب وارد می کند. در این مطلب به دو تاثیر شایع قهوه بر دندان اشاره می شود. همچنین می توانید برای اطلاع از تاثیر استرس بر دندان و روش های رفع پوسیدگی دندان از این مقاله نیز بازدید نمایید.

۱. پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان شایع ترین مشکل دندان است که وقتی رخ می دهد که باکتریهای دهان قندهای غذایی را به اسید تبدیل کنند. این اسیدها به مینای دندان حمله و موجب ایجاد حفره می شوند. خود قهوه سبب پوسیدگی دندان نی شود و برخلاف نوشیدنی هایی مانند نوشابه و آب میوه قهوه سیاه فاقد قند افزودنی بوده و کربوهیدرات های قابل تخمیر کمی دارد که این دو منابع غذایی اصلی باکتری های عامل پوسیدگی دندان هستند.

برخی عوامل مرتبط با مصرف قهوه می توانند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهند. از جمله افزودن شکر یا شیرین کننده های دیگر به قهوه می باشد. این افزودنی ها قند زیادی دارند که منبع غذایی باکتری های دهانی خواهند بود.

مصرف مداوم قهوه می تواند به تجمع رنگدانه های تیره در سطح دندان ها منجر شده و ظاهر قهوه ای و زرد پیدا کنند. در حالی که این تغییر رنگ در وهله اول یک مشکل زیبایی بوده و می تواند محیطی ایجاد که ممکن است سبب افزایش چسبندگی و رشد باکتری ها گردد و به طور کلی موجب پوسیدگی دندان شود.

اسیدیته قهوه می تواند در ضعیف شدن مینای دندان نقش داشته باشد. نوشیدنی های اسیدی مثل قهوه در طولانی مدت می توانند مینای دندان را فرسایش داده و بیشتر در معرض پوسیدگی باشد.

۲. بوی بد دهان

قهوه می تواند سبب ایجاد بوی بد دهان گردد. به این دلیل که مصرف آن سبب کم آبی بدن می شود. بخصوص وقتی مقادیر زیادی قهوه مصرف شود می تواند با افزایش تولید ادرار سبب کم آبی بدن گردد. هیدراتاسیون ناکافی سبب خشکی دهان شود.

خشک شدن محیط دهان هم محل رشد باکتری های مولد بو می باشد. زیرا بزاق شبیه دهان شویه عمل می کند و نقش آن از بین بردن ذرات غذا و باکتری های دهانی است. وقتی آب بدن کاهش یابد بزاق دهان هم کم شده و این کمبود بزاق سبب شده باکتری های مولد بو تکثیر شده و بوی ناخوشایندی ایجاد شود.

ضمنا در قهوه ترکیباتی وجود دارد که سبب چسبیدن جوانه های چشایی و زبان شده و منجر به افزایش موقت بوی بد دهانی شود. روغن های موجود در قهوه به سادگی با مخاط، پوشش گونه ، گلو و زبان همراه شده و سبب بوی بد دهان می گردند.

چگونه اثرات منفی قهوه بر دندان را کاهش دهیم؟

اگر قهوه سبب تغییر رنگ دندان شما شده از روش های جرم گیری و سفید کردن دندان مثل بلیچینگ دندان استفاده کنید. همچنین می توانید با رعایت نکات زیر آسیب قهوه به دندان و دهان خود را کاهش دهید:

۱. تا حد ممکن قهوه کمتری مصرف کنید. در روز یک یا دو فنجان قهوه استفاده شود تا خطر لکه دار شدن دندان ها و فرسایش مینای دندان کاسته شود.

۲. سعی کنید در طی روز قهوه را جرعه جرعه ننوشید زیرا قرار گرفت مداوم دندان در معرض ترکیبات قهوه خطر پوسیدگی آن را تشدید می کند.

۳. بعد از نوشیدن قهوه، دهان را با آب کاملا بشویید. این کار هم ذرات باقی مانده قهوه را رفع کرده و هم تماس اسید قهوه با دندان را کاهش می دهد. چرخاندن آب در اطراف دهان نیز اسیدیته را خنثی و محیط دهانی را سالم تر می سازد.

۴. در صورت امکان قهوه را با نی بنوشید. این کار از تماس مستقیم قهوه با دندان جلوگیری می کند. در نتیجه خطر بروز لکه و فرسایش مینای دندان هم کاسته می شود.

۵. حفظ روتین بهداشت دهان و دندان برای مقابله با اثرات منفی قهوه بر دندان ها اهمیت زیادی دارد. در روز حداقل دو مرتبه مسواک زده و نخ دندان را هم فراموش نکنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *