دسته ها
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

ترفندهای کاربردی برای پرپشت شدن گیاه پتوس

  • شیوا فهیمی
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳
  • ۰

گیاه پتوس با شاخ و برگ جذاب خود سازگاری بسیاری با محیط خود پیدا می کند. اگر به دنبال پرپشت شدن پتوس زیبای خود هستید در این مطلب با روش هایی آشنا می شوید.

افراد زیادی به نگهداری و پرورش پتوس علاقمند هستند اما بعد از مدتی ممکن است برگ های این گیاه تنک و پراکنده به نظر برسد. از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب به روش هایی برای پرپشت شدن پتوس بپردازیم. با ما همراه باشید.

روش های پرپشت شدن پتوس

گیاه پتوس یکی از گیاهان آپارتمانی پرطرفدار است که افراد بسیاری به نگهداری و پرورش آن علاقمند هستند. با این حال ممکن است برخی مواقع برگ های پتوس پراکنده و تنک به نظر برسد و برای شاداب و پرپشت شدن به تقویت نیاز یابد. در این مطلب به روش های پرپشت شدن این گیاه جذاب اشاره می شود.

۱. تکثیر پتوس

یک راه سریع برای پرپشت شدن پتوس، تکثیر این گیاه است. در بهار یا تابستان، قسمت هایی از ساقه را که حداقل یک گره دارد برش زده و برگ ها را از نیمه پایینی جدا نمایید. قلمه را در یک محیط روشن و غیر مستقیم در داخل آب قرار دهید.

بعد از تشکیل ریشه، آن را به همراه گیاه مادری در خاک بکارید. با رشد گیاهان جدید پتوس ظاهر متراکم تر و پرپشت تری پیدا می کند.

۲. تامین نور کافی

گیاه پتوس برای رشد به نور روشن و غیر مستقیم نیاز دارد. اگر پتوس نور کافی دریافت نکند، وقتی به سمت منبع نور کشیده شود، ساقه های بلندی ایجاد شده و برگ های کمتری به وجود می آید و ظاهر تنک تری پیدا می کند. بنابراین پتوس را در محلی قرار دهید که روزانه چندین ساعت نور غیر مستقیم خورشید را دریافت نماید تا پرپشت تر شود.

وقتی پتوس در محیط پرنور تر قرار بگیرد سبزتر و متراکم تر می شود. این گیاه به نور مناسب برای رشد نیاز دارد. نور غیر مستقیم فراوان موجب رشد سریع پتوس می شود. گیاهی که در مکان تاریک تر باشد رشد کندتری داشته و تنوع رنگ خود را از دست می دهد و نازک تر می شود.

بهترین مکان برای نگهداری پتوس یک تا دو متر فاصله از پنجره جنوبی، شرقی یا غربی است.

۳. اضافه کردن یک تکه خزه

یک تکه خزه می تواند برگ های بزرگتر و گیاه پرتری را با قرار دادن محلی برای بالا رفتن پتوس تشویق نماید. برگ ها را به میله محکم کرده و خزه را مرطوب نگاه دارید. در طی زمان، پتوس خود را به خزه متصل کرده و به سمت بالا رشد می کند که می تواند برگ های بزرگتر و ظاهر پرتری پیدا کند.

۴. کوددهی

در طول بهار و تابستان که فصل رشد گیاه است آن را با کود غنی از نیتروژن تغذیه کنید یا از محلول مایع جلبک دریایی جهت تشویق رشد برگ های آن کمک بگیرید. یک یا دو بار کوددهی در ماه کافی خواهد بود. دقت کنید بیش از حد کود در اختیار گیاه قرار ندهید.

می توانید از کود ورمی کمپوست یا کود مایع جهت غنی سازی خاک مناسب پتوس استفاده کنید. کوددهی موجب پهن شدن برگ ها می شود. برای کود جامد میزان مناسبی کود را روی خاک گلدان بریزید و با بیلچه آن را با خاک مخلوط کنید. سپس خاک را آبیاری تا کود فعال گردد.

در مورد کود مایع میزان توصیه شده از کود را با آب ترکیب و توسط آب پاش روی خاک گلدان بریزید.

۵. هرس پتوس

برای آن که پتوس شما پرپشت تر شود آن را مرتبا هرس کنید. این کار گیاه را تشویق نموده تا ساقه و برگ های جدیدی از نقاط هرس شده برویاند و ظاهر پرپشت تری پیدا کند. می توان از قلمه های هرس شده برای تکثیر پتوس هم بهره برد.

اگر گیاه هرس نشود ساقه ها بلند و باریک شده و نازک به نظر می رسند. در این حالت برگ ها رشد پراکنده و نامرتبی پیدا می کنند. اگر می خواهید گیاه پتوس شما از بالا پرپشت شود لازم است قیچی هرس را برداشته و ساقه هایی که به سمت بیرون و پایین گلدان رشد کرده را حذف کنید.

به این ترتیب برگ های جدید از ساقه های بالایی گیاه رشد می کنند. در هنگام هرس تنها زیر گره برگ(محل اتصال برگ به ساقه) را برش بزنید. با این کار انتهای تمام ساقه ها رشد جدید ایجاد می شود.

۶. استفاده از سبد سازی

سبدسازی به معنی قرار دادن گره های موجود در ساقه پتوس به صورت دایره ای و سبدمانند در اطراف داخل گلدان می باشد. با این کار گره ها روی خاک استراحت می کنند و ریشه و نقاط رشد جدید تشویق می شوند. در نتیجه گیاه پرپشت تر می شود. به منظور اطمینان از تماس گره با خاک ساقه ها را با سیم یا گیره کاغذ محکم نمایید.

۷. آبیاری کافی

برگ های پیچ خورده و قهوه ای شدن حاشیه برگ ها یعنی آبیاری گیاه کافی نیست. برای سلامتی پتوس و پرپشت شدن گیاه خود برنامه منظم آبیاری در نظر بگیرید. برگ های آسیب دیده را جدا و با آبیاری کافی به بهتر شدن گیاه پتوس کمک کنید.

البته باید مراقب باشید آبیاری بیش از حد صورت نگیرد. با آب پاش مقداری آب به گلدان اضافه تا زمانی که آب از سوراخ زهکش گلدان خارج شود. فاصله بین دو آبیاری هم طوری باشد که خاک قبل از آبیاری جدید کاملا خشک شده باشد.

۸. اطمینان از دمای مناسب گیاه

گیاه پتوس در دمای ۱۹-۲۹ درجه رشد مطلوبی دارد. اگر گیاه دچار تنش دمایی شود برگ های آن چروکیده می شوند. گرمای زیاد در طولانی مدت و نور مستقیم خورشید سبب سوختن برگ ها شده و سلامت گیاه تهدید می شود.

در پایان همچنین برای کسب اطلاع در مورد قلمه زدن گل پتوس و گلدان مناسب پتوس از این مقالات هم بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *