اگر تصمیم گرفته اید که سیگار کشیدن را ترک کنید و می خواهید بقیه عمر را در سلامت بگذرانید به شما تبریک می گوییم. همچنین برای این از تغییرات بدن بعد از ترک سیگار اطلاع یافته و نسبت به این تصمیم خود مصمم تر شوید با این مطلب همراه ما باشید.
مهمترین تغییرات بدن بعد از ترک سیگار
سیگار کشیدن بر عملکرد بدن انسان تاثیرات منفی می گذارد و موجب بروز بیماری های مختلفی می شود. خطر ابتلا به بیماری های جدی بخصوص سرطان ریه و بیماری های قلبی عروقی در افراد سیگاری زیاد است. همچنین فردی که سیگار می کشد در معرض خطر مرگ و میر بیشتری نسبت به افراد غیر سیگاری است.
هر چند این اثرات منفی بر بدن سبب شده فرد به ترک سیگار تشویق شود ولی برخی افراد به خاطر علائم ترک سیگار از انجام آن هراس داشته باشند. تحریک پذیری، خستگی، سردرد و بی حوصلگی از عوارض جانبی ترک سیگار است.
اگرچه ترک سیگار دشوار است ولی برای بهتر شدن حال روح و جسم ضرورت دارد. بعد از ترک سیگار بدن با تغییراتی در جهت سلامتی همراه می شود که در ادامه به آن ها اشاره می شود.
۱. بهبود گردش خون
بعد از ترک سیگار بدن وارد روند بهبود سریع می شود. هر چند ترک سیگار کشیدن دشوار است ولی علائم آن اغلب بعد از چند هفته کاهش پیدا می کند. ظرف چند ماه بعد از ترک سیگار گیرنده های نیکوتین در مغز به حالت نرمال برگشته و اعتیاد به سیگار تمام می شود.
در مدت ۲- ۳ ماه بعد از ترک سیگار، گردش خون به حالت طبیعی بر می گردد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نیز کاسته می شود. همچنین فعالیت بدنی ساده تر می شود. در این فرایندها، ریه ها، مخاط و دیگر مواد مضر باقی مانده از سیگار دفع شده و بدن از نیکوتین پاکسازی می شود.
۲. بهبود حس چشایی و بویایی
سیگار کشیدن به گیرنده های عصبی زبان و بینی آسیب زده و موجب از بین رفتن حس چشایی و بویایی می گردد. با این حال دو روز بعد از ترک سیگار، گیرنده های عصبی آسیب دیده به تدریج ترمیم می شوند. از این رو ترک سیگار با بهبود حس چشایی و بویایی همراه می شود.
۳. بهبود سیستم ایمنی
ترک سیگار موجب بهبود گردش خون و افزایش سطح اکسیژن در آن می شود. ضمنا با کاهش التهابات به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و مقابله با اکثر بیماری ها ساده می شود.
۴. افزایش انرژی بدن
بعد از ترک سیگار به تدریج ظرفیت تنفس ریه ها افزایش می یابد. با افزایش میزان اکسیژن در خون فرد احساس انرژی و قدرت بیشتری خواهد کرد.
۵. بهبود بهداشت دهان و دندان
سیگار کشیدن سبب زرد شدن دندان ها می شود. همچنین می تواند بوی بدی در دهان ایجاد کند. سیگار کشیدن موجب بدتر شدن بهداشت دهان و دندان و افزایش خطر ابتلا به عفونت دهانی می شود. در مدت یک هفته بعد از ترک سیگار به تدریج بهداشت دهان و دندان بهبود پیدا کرده و تسکین قابل توجهی حس خواهد شد.
۶. کاهش خطر ابتلا به سرطان ها
سیگار کشیدن سلامت قلب و عروق را تهدید می کند و خطر ابتلا به سرطان های مختلفی را در بدن افزایش می دهد. به این ترتیب با ترک سیگار در عرض چند سال خطر ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان مری، پانکراس، مثانه، دهان و گلو، ریه و کلیه کاهش می یابد.
در پایان همچنین برای اطلاع از بهترین روش ترک سیگار و مقابله با افسردگی بعد از ترک سیگار از این مقالات هم بازدید نمایید.
منبع : آرگا