تغذیه درست در رژیم غذایی که دارای رفلاکس معده می باشد اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع کودک رفلاکسی بدین معنا خواهد بود که رژیم غذایی او متمرکز روی تامین نیاز های کودک است و در عین حال تسکین دهنده علائم رفلاکس خواهد بود در ادامه اطلاعاتی در این زمینه به شما خواهیم داد.
تغذیه کودک رفلاکسی
تغذیه درمانی درست و منظم می تواند یکی از موثر ترین روش ها برای مدیریت رفلاکس در کودکان باشد این مورد در حالی خواهد بود که والدین با یک متخصص اطفال مشورت کرده باشند و بر اساس یک رژیم غذایی خوب برای کودک بتوانند نشانه های رفلاکس را در آن ها کاهش دهند.
غذا های مفید در این زمینه
میوه های همانند مرکبات خربزه و موز و سیب و گلابی، پروتئین های بدون چربی همانند تخم مرغ، ماهی و پروتئین های گیاهی مانند عدس و لوبیا، غلات کامل مانند بلغور جو دوسر، برنج قهوه ای، از سبزیجات که می توان به کرفس، هویج، چغندر، سیب زمینی و گل کلم اشاره داشت که می توانند مفید ترین غذا ها در این زمینه باشند. با این حال باید قبل از استفاده از هر غذایی برای تغذیه کودک رفلاکسی نیاز تا این مورد را با متخصص در میان گذاشته و یک رژیم غذایی خوب تهیه نمایید.
غذا های مضر
برای تغذیه کودک رفلاکسی باید در نظر داشته باشید که برخی از غذا ها هستند که می توان نشانه های بروز رفلاکس را در کودکان افزایش دهند و باید در نظر داشته باشید که این غذا ها برای هر کودک می توانند متفاوت باشد برای اینکه مشکلی در این زمینه ایجاد نشود والدین باید یادداشت های غذایی داشته باشم و تمامی آنچه که کودکشان در روز مورد استفاده قرار می دهند را ثبت کنند تا اگر علائم ریفلاکس در آن ها ظاهر شد بتوانند راحتی مواد غذایی را پیش بینی کرده و از خوردن آن کودک خود را منع نماید مهم ترین مواد غذایی که می تواند باعث بدتر شدن رفلاکس در کودکان شود شامل نعنای تند شکلات، غذا های تند، چیلی، پیاز، غذا های پرچرب، فست فود، پیتزا، میان وعده های فرآوری شده، انواع چیپس ها، آبمیوه های اسیدی، چای و سایر نوشیدنی های دارای کافئین، نوشیدنی های گازدار، چیپس و گوشت های پرچربی می باشند.
نکات مهم در بهبود تغذیه کودک با رفلاکس بالا
اگر رفلاکس معده در کودکان شما زیاد است نیاز است تا یه سری از نکاتی اهمیت زیادی دارد و می تواند از بروز بدتر پیشبینی کند را رعایت کنید و این نکات عبارتند از :
- زمانبندی وعده های غذایی
- اندازه و نوع وعده های غذایی
- داشتن وعده های غذایی کوچک و مکرر
- مانع شدن از خوابیدن کودک بعد از خوردن غذا
- مدیریت وزن کودک
مدیریت کردن ریفلاکس در کودک
رفلاکس معده در نوزادان و شیرخوار ها در طول سال اول زندگی بسیار شایع است و معمولاً این مورد در سال های بعد کاهش پیدا می کند با این حال اگر رفلاکس نوزاد شما و یا کودک شما هنوز هم ادامه دارد و شدید است می تواند بر روی افزایش وزن و وضعیت تغذیه کودک شما تاثیرگذار باشد بنابراین مدیریت کردن آن دارای اهمیت بسیار زیادی است. در صورت بروز نشانه های رفلاکس غیر طبیعی باید کودک خود را به نزد متخصص اطفال ببرید . به یاد داشته باشید که به صورت کلی نوزادانی که از شیشه شیر تغذیه می کنند دارای رفلاکس خفیف تری هستند و همچنین نگه داشتن کودک در حالت ایستاده به مدت ۳۰ دقیقه بعد از تغذیه و آروغ زدن می تواند منجر به کاهش ریفلاکس اسید در آن ها شود.
مهم ترین راه مدیریتی دیگر این است که مانع از پرخوری فرزند خود شوید و اطفال می تواند توصیه ای در این زمینه برایتان داشته باشد که آن هم این است که مقدار کمی غلات برنج را به عنوان غلیظ کننده به شیشه شیر کودک خود اضافه کنید و این کار تنها باید زیر نظر متخصص باشد در غیر این صورت تبعات بدی را با خود به همراه دارد. در برخی از موارد که مشکوک به عدم تحمل مواد غذایی در نوزادان هستید باید این موضوع را با متخصص اطفال در میان گذاشته تا یک فرمول ضد حساسیت را برایتان پیدا نماید.
حال که با تغذیه کودک رفلاکسی آشنا شدید اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد میوه های ممنوعه برای کودکان و کرفس برای کودکان نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.
منبع : آرگا