اگر با اصول آداب معاشرت در مهمانی آشنا باشید خواهید دید که چگونه در دید اطرافیان به عنوان فردی جذاب، دوست داشتنی و قدرتمند شناخته می شوید. با ما همراه باشید تا بدانید رفتار مناسب برای میزبان و مهمان چیست.
آشنایی با اصول آداب معاشرت مهمانی
چه به عنوان میزبان یا مهمان باید رفتار مناسبی با طرف مقابل داشته باشید. بی شک رفتارهای نادرست می تواند تاثیر منفی در برقراری ارتباط با دیگران بر جای گذارد. برخی افراد تصور می کنند باید در تمام موقعیت ها و برخورد با همه افراد رفتار یکسانی داشته باشند در حالی که رعایت اصول معاشرت با نشان دادن آن چه هستیم تفاوت دارد.
بنابراین برای داشتن روابط پایدار و موفق بایستی از اصول آداب معاشرت در مهمانی مطلع بوده و به روش درست از آن ها استفاده کنید. آن وقت متوجه می شوید که در نظر دیگران چطور فرد جذاب، محبوب و دوست داشتنی خواهید بود. در ادامه مطلب به این اصول اشاره می شود.
همچنین در صورت تمایل می توانید برای اطلاع از آداب معاشرت با دوستان و آداب غذا خوردن در جمع از این مقالات نیز بازدید نمایید.
۱. به دعوت میزبان پاسخ قطعی بدهید.
وقتی میزبان شما را دعوت می کند از عبارت حالا ببینم چی میشه، اگه شد میام و … که توسط افراد ناآشنا به اصول آداب معاشرت بیان می شود استفاده نکنید. میزبان باید بداند شما در مهمانی که وی تدارک دیده شرکت می کنید یا نه. به این ترتیب با رعایت احترام و با قطعیت به دعوت میزبان پاسخ مثبت یا منفی بدهید.
همچنین میزبان نیز نباید مهمان ها را آخر وقت دعوت کند. و مهمانی را مکان آشتی کنان اجباری قرار ندهد.
۲. وقت شناسی هم اصل مهمی است.
برای حضور در مهمانی و ترک مهمانی باید وقت شناس بود. متاسفانه برخی افراد دیرتر از حد معمول به مهمانی وارد می شوند و دیرتر هم مهمانی را ترک می کنند. برخی هم دیر آمده و زود می روند. عدم وقت شناسی سبب کلافه شدن دیگر مهمانان و حتی میزبان می شود. از این رو به موقع در مهمانی حضور یافته و به موقع هم مهمانی را ترک کنید. اگر به مهمانی دیر می رسید آن را به میزبان اطلاع دهید.
۳. لباس مناسبی داشته باشید.
برای احترام به میزبان و این که بداند مهمانی او برای شما ارزشمند بوده لباس مناسب پوشیده و آراسته باشید. اگر به مهمانی رسمی و کاری دعوت می شوید لباس های رسمی بپوشید. در حالی که برای مهمانی های دوستانه و خودمانی می توان لباس های راحت تر و در عین حال مرتب و آراسته استفاده کرد. باید لباس و استایل شما متناسب با نوع مراسم و جو مهمانی باشد.
۴. استقبال شایسته ای داشته باشید.
رعایت تمام اصول آداب معاشرت تنها بر عهده مهمان نبوده و میزبان نیز باید نکاتی از جمله استقبال شایسته از مهمان را در نظر بگیرد. مثلا برخی میزبان ها موقع ورود مهمان در آشپزخانه هستند، دست از کار نمی کشند تا به استقبال مهمان بروند.
به این ترتیب حس بی احترامی ایجاد شده و تا پایان مهمانی در ذهن مهمان باقی می ماند. اگر نقش میزبان را دارید به استقبال مهمان رفته و به او خوش آمد بگویید. سپس پذیرایی و شرایط راحتی او را مهیا کنید.
۵. از تعارفات زیادی خودداری کنید.
تعارف کردن حد و مرزی دارد و نباید بیش از حد صورت گیرد. مثلا هنگام غذا خوردن یا شستن ظروف اگر قصد کمک دارید یکی دو بار ابزار علاقه برای کمک کافی خواهد بود. میزبان یا مهمان را برای انجام کاری که در نظر داریم تحت اجبار قرار ندهیم و به انتخاب آن ها احترام بگذاریم.
۶. با سایر مهمان ها ارتباط بگیرید.
هنگام شرکت در مهمانی باید با دیگران هم ارتباط برقرار کرد و خود را از آن ها مجزا ندانست. از ساعاتی که در کنار هم هستید نهایت استفاده را ببرید. فراموش نکنید معاشرت و مهمانی برگزاری کردن تنها تدارک غذاهای رنگارنگ و پاسخ مثبت به دعوت میزبان نیست.
سعی کنید ارتباطات سازنده ای داشته باشید و با صحبت کردن از مسائل روز، کار و … ارتباط را شروع کنید.
۷. وارد حریم خصوصی دیگران نشوید.
وارد شدن به حریم خصوصی دیگران سبب تخریب رابطه شما می شود. همان قدر که دوست دارید به حریم شخصی شما احترام گذاشته شود بایستی خودتان نیز به خط قرمزهای ارتباطات و حریم شخصی دیگران احترام بگذارید. افراد با هوش هیجانی بالا قطعا این مسئله را خوب درک می کنند.
باید دانست چه حرفی را در چه زمانی بیان کرد و بر اساس هیجانات و رفتارهای طرف مقابل، احساساتشان نسبت به موضوعات مختلف را درک کرد.
۸. هدیه ای مناسبی برای میزبان تهیه کنید.
با تهیه یک هدیه مناسب به میزبان نشان دهید حضور در مهمانی که ایشان تدارک دیده برای شما مهم بوده و قدردان او هستید. دقت کنید جنبه مادی هدیه خیلی مهم نیست. مثلا می توانید یک شاخه گل یا یک جعبه شیرینی تهیه کنید. هدیه حس نیت شما را می رساند.
از انجام این کار خودداری نکنید به ویژه اگر اولین بار است که فرد میزبان شما می شود یا با او صمیمت کمتری دارید.
۹. به شیوه صحبت کردن خود دقت کنید.
از اشتباهات معاشرت در مهمانی عدم توجه به نوع صحبت کردن است. مثلا برخی شروع به پچ پچ کردن کرده یا با صدای بلند و فریاد صحبت می کنند. در حالی که برای تاثیرگذاری باید لحن و تن صدای مناسب داشته باشید. باید دانست شوخی را با چه فردی انجام می دهید و هر حرفی را هر زمان که بخواهید نگویید.
هنگام صحبت با افراد نا آشنا باید لحن خود را تغییر داده و از الفاظ صمیمی و خودمانی کمتر استفاده کنید.
۱۰. غذا خوردن آداب دارد.
برخی افراد در مهمانی یا به حدی غذا می خورند که سبب تعجب دیگران می شود یا برای باکلاس نشان دادن خود چند قاشق غذا می خورند. این کارها اشتباه است و برای احترام به زحمت میزبان باید تعادل داشت. همچنین هنگام غذا خوردن از صحبت کردن زیاد، جویدن غذا با صدا، استفاده از قاشق شخصی برای کشیدن غذا و … خودداری کنید.
۱۱. از میزبان ایراد نگیرید.
برای رعایت آداب معاشرت در مهمانی دست از ایراد گرفتن از کارهای میزبان برداشته و مراقب رفتار خود باشید. اگر برخی موضوعات در مهمانی مطابق میل شما نیست باید شرایط را درک کرده و همانند یک فرد بالغ و اصیل رفتار نمایید.
منبع : آرگا