دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

تفاوت فرانت اند و بک اند چیست؟ نگاهی به برنامه نویسی فرانت اند و بک اند

  • شیوا فهیمی
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰

اگر به تازگی به حوزه طراحی سایت علاقمند شده اید و برای شما تفاوت فرانت اند و بک اند جای سوال است پیشنهاد می کنیم این مطلب از آرگا را مطالعه نمایید.

فرانت اند و بک اند را می توان دو روی یک سکه دانست که عملکرد هر سایتی به هر یک از این بخش ها به طور جداگانه وابسته است. در این مطلب از آرگا قصد داریم به بررسی تفاوت فرانت اند و بک اند بپردازیم. با ما همراه باشید.

تفاوت فرانت اند و بک اند چیست؟

امروزه افراد زیادی به طراحی و ساخت سایت علاقمند شده و مایلند در این زمینه فعالیت نمایند. اگر شما هم به تازگی به این حوزه علاقمند شده یا مایلید در زمینه طراحی سایت فعالیت کنید، احتمالا سوالات بسیاری برای شما ایجاد شده است.

یک نمونه از این سوالات فرق فرانت اند و بک اند می باشد. فرانت اند و بک اند دو بخش شناخته شده در طراحی سایت محسوب می شوند. این دو بخش اساسی مهندسی نرم افزاری، نقش مهمی در توسعه وب دارند.

فرانت اند بخشی است که کاربر با آن تعامل داشته و آن را می بیند و بک اند به این مفهوم است که این بخش ها چطور باید کار کنند. در ادامه مطلب با شرح هر یک از این بخش ها به تفاوت فرانت اند و بک اند بیشتر پی خواهید برد.

مفهوم فرانت اند چیست؟

بخشی از سایت که شما آن را می بینید و با آن تعامل دارید فرانت اند می باشد. می توانید از طریق فرانت اند با بک اند و قابلیت هایش در سیستم کار کنید. نقش طراح سایت در طی سال ها عوض شده ولی عملکرد اصلی آن همچنان طراحی ظاهر وبسایت می باشد.

هر آن چه که در وبسایت مشاهده می کنید، از رنگ، کلید، عکس رنگی و … همگی شامل فرانت اند هستند. فرانت اند سمت کاربر بوده زیرا فعالیت ها در سمت کاربر صورت گرفته و کاربر به سایت به چشم یک برنامه نگاه می کند. در مجموع هر چیزی که از سایت مشاهده می کنید بخشی از فرانت اند می باشد.

تجربه خوب کاربر از نظر سهولت می تواند به فرانت اند کمک کرده و این هنر یک طراح است تا سایت را به درستی طراحی نماید. طراح سایت مسئول پوشش دادن، جذابیت بصری و ایجاد همه جنبه های ظاهری وبسایت می باشد.

در فرانت اند تنها با کد سر و کار نداریم بلکه نقش توسعه دهنده طراحی فضایی است که کاربر بتواند به کمک ترکیبی از چندین ابزار برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت در سایت تعامل داشته باشد و برای یادگیری فرانت اند باید با نقشه راه پیش رود.

از جمله زبان های برنامه نویسی فرانت اند عبارت است از:

  • HTML
  • JavaScript
  • Sass
  • CSS
  • Vue.JS
  • AngularJS
  • React.JS
  • jQuery

مفهوم بک اند چیست؟

بک اند به عنوان بخش سمت سرور شناخته می شود و برای کاربر قابل مشاهده و تعامل نیست. هر اتفاقی که پشت سایت رخ می دهد عاملی است برای آنچه که در مانیتور مشاهده می کنید. بک اند شبیه یک پشتیبان غیر مستقیم برای کار فرانت اند بوده و بخشی است که کاربر با آن تماس مستقیم ندارد.

برعکس فرانت اند این بخش در سمت سرور بوده و جهت اطمینان از این که این بخش درست کار می کند با آن در ارتباط می باشد. قابل ذکر است در همه اپ ها یک رابط کاربری وجود دارد که با همه سیستم های پیچیده ای که در پس زمینه رخ می دهد سر و کار داشته و فردی که با این بخش سر و کار دارد توسعه دهنده و برنامه نویس سایت می باشد.

برنامه نویس بک اند هر کاری مثل ایجاد یک رابط کاربری، کتابخانه یا اضافه کردن هر چیزی که طراح وب ایجاد می کند را کنترل می نماید. توسعه دهنده بک اند ارتباط بین لایه فرانت اند و لایه کسب و کار را ساده نموده و نقش اساسی در توسعه سایت دارند. همچنین با برنامه نویس فرانت اند همکاری دارند.

برنامه نویسی بک اند ترکیبی از توسعه و نگهداری و هسته منطقی نرم افزار یک برنامه است. به بیان ساده تر برنامه نویس بک اند کد نویسی کرده تا همه چیز در فرانت اند درست عمل کند. برنامه نویس بک اند وقت زیادی را برای شکل دهی به قسمت منطقی و تاثیر الگوریتم هایی که طراحان برای عملکرد صحیح سایت انجام می دهند، صرف می کند. بک اند را مغز یک وب سایت می دانند.

از جمله زبان های برنامه نویسی بک اند عبارت است از:

  • Laravel
  • Java
  • PHP
  • Spring
  • Python
  • Express
  • Django
  • Rails

 برنامه نویسی فرانت اند و بک اند چه فرقی دارند؟

اکنون که با مفهوم فرانت اند و بک اند آشنا شدید احتمالا تا حد زیادی به فرق بین این دو بخش برنامه نویسی پی برده اید. فرانت اند طراحی ظاهری و جذابیت بصری سایت را مدنظر دارد در حالی که بک اند همه موارد پیچیده ای که برای راه اندازی سایت به کار گرفته می شود را مدنظر دارد.

فرانت اند به عنوان سمت کاربر و بک اند به عنوان سمت سرور شناخته می شود و شیوه و هدف کد نویسی متفاوتی دارند. میزان درآمد این دو بخش هم فرق دارد. برنامه نویس بک اند معمولا به خاطر سختی کاری که دارد میانگین درآمد بیشتری نسبت به برنامه نویس فرانت اند دارد.

البته میزان درآمد به مواردی مانند تجربه، نوع موقعیت شغلی که در آن مشغول هستید نیز بستگی دارد. فرق دیگر فرانت اند و بک اند به نحوه یادگیری آن ها مربوط است. شروع یادگیری بک اند ممکن است چالش برانگیز باشد.

با این وجود وقتی استانداردها، زبان های برنامه نویسی و روند برنامه نویسی بک اند را فرا گرفته و درک کنید ادامه کار برای شما ساده می شود. زیرا فناوری کمتری برای یادگیری در این حوزه وجود دارد. برنامه نویسی فرانت اند موضوع ساده تری برای یادگیری می باشد.

به خاطر این که به دانش کمتری در زمینه برنامه نویسی نیاز است. ولی برنامه نویس بک اند معمولا به دانشی در هر دو حوزه فرانت اند و بک اند نیاز دارد. از این رو یادگیری بک اند برای فردی که به تازگی وارد حوزه برنامه نویسی و کد نویسی شده کمی دشوارتر می شود.

سخن پایانی

با توجه به مطالب ارائه شده باید گفت فرانت اند بخش گرافیکی سایت بوده که کاربر آن را می بیند و بک اند قسمتی از سایت است که کاربر آن را نمی بیند و نمی تواند با آن تعامل ایجاد کند. این دو بخش در توسعه سایت اهمیت زیادی دارند و علیرغم این که یکدیگر را کامل می کنند با هم تفاوت هایی دارند.

در مجموع اگر روحیات هنری و خلاق دارید برنامه نویسی فرانت اند برای شما جذاب تر خواهد بود و اگر اهل منطق و استدلال هستید و فعالیت هایی مانند حل معما و چیدن پازل برای شما جذاب است، برنامه نویسی بک اند را انتخاب کنید.

همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با زبان های برنامه نویسی و مفهوم thread در برنامه نویسی با کلیک روی لینک ها از این مقالات بازدید کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *