تفاوت چاپ دیجیتال و افست بسیار زیاد می باشد و باید بدانید که هر کدام از این موارد دارای ویژگی های مختلفی هستند که با شناخت بهتر آن ها می توانید بهترین تصمیم برای چاپ پروژه های خودتان را بگیرید.
مهم ترین تفاوت چاپ دیجیتال و افست
چاپ دیجیتال و افست دو روش متداول برای چاپ می باشد و هر کدام از این چاپ ها برای موارد خاصی مناسب می باشد و گر بتوانید تمامی ویژگی های این دو مورد را بشناسید و با مراحل چاپ آشنا شوید به راحتی می توانید تصمیم های درستی در مورد نوع چاپ بگیرید.
چاپ افست دارای فرایندی بسیار دقیق و هوشمندانه می باشد و در ابتدا در بخش لیتوگرافی در این مدل از چاپ ها بر اساس طرح های ابتدایی صفحاتی از جنس آلومینیوم ساخته می شود و با توجه به این که ین مورد دارای سیستم رنگی می باشد چهار صفحه مجزا باید وجود داشته باشد. البته در برخی از شرایط برای ترکیب کردن رنگ ها نیز یک صفحه مخصوص نیز در نظر گرفته خواهد شد. بعد از این که این صفحات تکمیل شدند شما می توانید به راحتی آن ها را در برج های رنگی قرار داده و کاغذ ها با عبور کردن از این بخش های دارای رنگ متناسب با طرح ابتدایی روی کاغذ منتقل می شود و تصویری نهایی ظاهر خواهد شد.
چاپ دیجیتال از دیگر چاپ های رایجی می باشد که امروزه کاربرد های بسیار زیادی دارد و باید در نظر داشته باشید که این مدل از چلپ ها می تواند به سرعت انجام شود و مراحل و زمان بری چاپ افست را ندارد از این رو این مورد بسیار مورد استقبال قرار گرفته است زیرا جوهر به صورت مستقیم روی برگه ظاهر می شود. در نظر داشته باشید که این مدل از چاپ ها تنها سیاه و سفید می باشند و قادر به چاپ های رنگی نخواهند بود و اگر کار شما نیاز به رنگ دارد بهتر است از نوع چاپ افست استفاده کنید تا بتوانید رنگ ها را به زیبایی به تصویر بکشید. از نمونه های مهم چاپ های دیجیتال می توان به پرینتر لیزری و چاپگر های جوهر افشان استفاده نمود و این موارد در چاپخانه ها نمونه های به روز تر، دقیق تر و سریع تری دارند. در ادامه اطلاعاتی در مورد تفاوت های مهمی که این دو مورد دارد برایتان اطلاعاتی را فراهم خواهیم کرد.
میزان حجم پروژه های چاپی
در نظر داشته باشید که حجم پروژه شما دارای اهمیت بالایی می باشد و باید بدانید که چاپ دیجیتال برای حجم های پایین مورد استفاده قرار می گیرد و برای چند عدد و یا چند صد عدد استفاده می شود و این ها در حالی می باشد که نوع چاپ افست برای تیراژ های بالا بسیار خو و بهینه می باشد و هزینه های این مورد نیز با بالا رفتن تیراژ کم تر می شود.
تنوع در مواد قابل چاپ
چاپ دیجیتال را می توانید بر روی انواعی از مواد مانند کاغذ ها،مقوا ها و مواد دیگر نیز چاپ کنید ولی یادتان نرود که این مورد محدودیت هایی در ضخامت و نوع مواد دارد و باید این موارد را رعایت کنید و این ها در حالی خواهد بود که چاپ افست نیازی به نگرانی در مورد ضخامت و جنس مواد ندارد و می توانید این نوع چاپ را روی انواعی از کاغذ ها، مقوا ها و حتی مواد دیگر نیز چاپ کنید.
کیفیت چاپ
چاپ دیجیتال از نظر کیفیت بسیار خوب می باشد ولی دقت و وضوح چاپ افست را ندارد و معمولا نوع افست دارای وضوح بیش تر و کیفیت بهتری در این زمینه می باشد از این رو اگر برایتان اهمیت دارد که رنگ ها و جزئیات را به تصویر بکشید نیاز است تا از نوع افت استفاده نمایید. با این حال یادتان نرود که نوع دیجیتال نیز به صورت عمومی خوب خواهد بود و می تواند کار شما را راه بیندازد.
هزینه چاپ
از دیگر تفاوت چاپ دیجیتال و افست هزینه آن ها می باشد و باید بدانید که نوع دیجیتال در صورتی که برای تیراژ های پایین تدارک دیده شود به صرفه تر می باشد ولی اگر برای واحد هی بالا باشد ممکن است هزینه های تان بسیار زیاد شود. البته که در نوع چاپ افست هزینه های اولیه بسیار زیاد می باشد ولی اگر تیراژ های بالا تری را برای چاپ بخواهید هزینه واحد ها به صورت کلی کم تر می شود و اگر تیراژ های بالا دارید این مورد برایتان به صرفه تر و اقتصادی تر می باشد.
زمان تولید
چاپ افست از مهم ترین مشکلاتی که دارد این است که نمی تواند در زمان سریعی کار های تان را چاپ کند و به خصوص در بخش آماده کردن صفحات نیز بسیار سخت می باشد و زمان نیاز دارد و این ها در حالی خواهد بود که چاپ دیجیتال نیاز به زمان زیادی ندارد و برای آماده سازی این مدل از چاپ ها تنها چند دقیقه زمان نیاز خواهد بود.
معایب چاپ دیجیتال
- این مدل از چاپ ها توان چاپ کم تری برای متریال ها و ماده های متفاوت دارد.
- این مورد برای محصولات چاپی بزرگ و تیراژ بالا هزینه های زیادی دارد.
- در این چاپ از رنگ های استاندارد استفاده می شود و چاپ رنگی امکان پذیر نخواهد بود.
معایب چاپ افست
- این مورد از چاپ ها دارای هزینه های اولیه برای تهیه صفحات فلزی می باشد.
- این مدل از چاپ ها برای تیراژ های پایین به صرفه نمی باشد و هزینه های زیادی را با خودش دارد.
- زمانی که دستگاه های این مدل از چاپ ها شروع به فعالیت می کند دیگر امکان تغییر در اطلاعت در این دستگاه وجود ندارد و تا زمان پایان کار اطلاعات همانطور که هست چاپ خواهد شد.
به صورت کلی برای این که بتوانید یکی از این چاپ ها را برای پروژه تان انتخاب کنید باید به حجم پروژه تان، زمان تحویل و سایر نیاز های این پروژه اهمیت دهید و بر اساس شناختی که تا کنون در این زمینه داشته اید بهتر است انتخاب خوبی در این زمینه داشته باشید. در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد تفاوت چاپگر جوهر افشان و لیزری و تفاوت طراح و گرافیست نیز مشاهده کرده و آگاهی خود را در این زمینه ها نیز افزایش دهید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این میان استفاده نمایید.
منبع : آرگا