اگر دچار حس حسادت نسبت به مادر شوهر خود شده اید و این مسئله شما را رنج می دهد با این مطلب همراه ما باشید تا با راهکارهایی برای کاهش حس حسادت خود آشنا شوید و این موضوع کمتر سبب ناراحتی و رنجش خاطر شما شود.
آیا رفع حسادت به مادر شوهر امکان پذیر است؟
حسادت عروس به مادر شوهر به خاطر حس تملک زنانه است. همانطور که در مردان واژه غیرت شاهدی بر تعلق خاطر مرد نسبت به همسرش است. طبیعی است این ویژگی تا زمانی سبب آرامش خانم است که حدود آن رعایت شود.
در خانم ها نیز حس تملک زنانه سبب می شود خانم به مادر شوهر یا خواهر شوهر خود احساس حسادت نماید. حس تملک زن نسبت به همسرش کاملا طبیعی و به هنجار می باشد و حتی نشانگر علاقه و تعلق خاطر زن نسبت به همسرش است.
ولی اگر خانم در این مسیر اعتدال نداشته باشد و این حس بیش از حد شود چالش هایی در امنیت روانی مرد ایجاد می شود. هر زنی حس تملک دارد و نسبت به همسر خود حساس است. خانم ها دوست ندارند کسی بیشتر از آن ها در قلب همسرش جای داشته باشد از این رو به خاطر این حس همسر خود را سرزنش نکنید.
نکته مهم این است که خانم ها باید مراقب باشند این حس تملک به تهدیدی برای آرامش زندگی تبدیل نشود. در حقیقت باید حس حسادت نسبت به مادر شوهر و خواهر شوهر را کنترل کنید. از این رو در ادامه مطلب راهکارهایی برای کاهش حسادت به مادر شوهر ارائه می شود.
۱. محدودیت ایجاد نکنید.
به این نکته دقت کنید که همسرتان با ازدواج نباید دچار محدودیت شود و حتی در صحبت کردن با مادرش راحت نباشد. مراقب باشید رفتاری نکنید که همسرتان حس کند با ازدواج محدود شده و به یک زندانی تبدیل شده است. هرگاه حس حسادت به شما غلبه کرد، سعی کنید با محبت به مادر شوهر نزدیک شود.
باور داشته باشید این کار آرامش شما را به همراه دارد. اگر زن و مرد از ورود به دنیا علاقمندی خود محدود شوند، در رفتار آن ها اثرات منفی و مخربی بر جای می گذارد. باید دانست ورود به دنیای علاقمندی ها موجب ایجاد تعادل روانی و ضمنا مدیریت مطلوب هیجانات می گردد.
بنابراین در ورود به علاقمندی های همسر خود مانند مانع عمل نکنید زیرا ممکن است پرخاشگری همسر را به دنبال داشته باشد. همه نیاز دارند به راحتی از هم صحبتی با مادر خود لذت ببرند.
۲. به پیامدهای منفی این رفتار توجه کنید.
سعی کنید به پیامدهای منفی حس حسادت خود بیندیشید. مراقب باشید تحت عنوان حس مالکیت افراطی همسر خود را از علاقمندی هایش دور نکنید. ممکن است این کار حس بدبینی را در همسر شما برانگیزد. خود را با برنامه های روزانه و متنوع مشغول کنید.
برای خود سرگرمی های متناسب با ذوق و سلیقه خود ایجاد کنید تا در غیاب همسر افکار منفی بر شما غلبه نکند. با ایجاد افکار مقابله ای، افکار منفی را خنثی کنید. مثلا این فکر که مادرش را بیشتر از من دوست دارد را به این تبدیل کنید چه همسر خانواده دوستی دارم.
باید بدانید که هر کس جایگاه خودش را دارد و اگر همسر خوبی برای شوهر خود هستید یقینا جایگاه ویژه ای هم در دل او دارید.
۳. با مادر شوهر و خانواده همسر ارتباط نزدیک تری برقرار کنید.
سعی کنید نسبت به خانواده همسر خود حس رقابت نداشته باشید. اگر به این تفکر برسید که مادر شوهر همانند مادر دوم شما است دیگر به او حسادت نمی ورزید و از صحبت کردن همسرتان با مادرش احساس ناراحتی پیدا نمی کنید.
اگر توجه همسر شما به مادرش، در زندگی شما اختلالی به وجود نمی آورد، با این کار مخالفت نکنید. ولی اگر مادر شوهر دائما با نظرات و دخالت های خود زندگی را برای شما رنج آور نموده سعی کنید با توجه به خواسته ها و رعایت حقوق شوهر، توجه او را به سمت خود جلب کنید.
دقت کنید هرگز درباره ارتباط نزدیک همسر خود با مادرش حسادت به خرج ندهید زیرا اگر نسبت به مادرش تعصب داشته باشد این حساسیت شما پیام منفی به همسر منتقل می کند و تصور می کند می خواهید رابطه او با مادرش را قطع کنید، به مادرش حسادت می ورزید و انحصار طلب هستید در نتیجه ناخودآگاه به مادرش نزدیک و از شما دورتر می شود.
اگر همسرتان حساسیت شما به مادرش را مشاهده کند، تصور می کند در وجود مادرش چیزی هست که در فرد دیگری وجود ندارد و این سبب می شود از شما فاصله گرفته و به مادرش نزدیک تر شود. در نتیجه این حس حسادت اوضاع را بدتر می کند.
بنابراین مراقب واکنش های خود به ویژه در حضور مادر شوهر باشید. شاید نتوان از درون مانع حس حسادت شد ولی می توانید مانع واکنش های اشتباه خود بشوید.
۴. با همسر خود محترمانه مسئله را مطرح کنید.
اگر از همسر خیلی فاصله گرفته اید، با گفتگوی محترمانه و رعایت محدودیت ها و شرایط همسر از او بخواهید تایم بیشتری به شما اختصاص دهد. در حقیقت لحظه های دو نفره بیشتری داشته باشید. با احترام با همسر خود صحبت کنید و بگویید که مایلید بیشتر به او نزدیک باشید.
۵. به رفتار مادر شوهر با پسرش توجه کنید.
می توانید از نحوه رفتار مادر شوهر خود با پسرش الگوبرداری کنید و آن طور که برای همسرتان جذاب است با او حرف بزنید. در زمان صحبت کردن با همسر به او حس برتری منتقل کرده تا صحبت کردن شما برایش جذاب به نظر برسد و حس بهتری از حرف زدن با شما پیدا کند. با توجه و محبت بیشتر می توانید شوهر را به خود وابسته و علاقمند نمایید.
۶. خودتان را جای شوهر خود تصور کنید.
یک راهکار اساسی برای کاهش حس حسادت به مادر همسر این است که خود را جای او تصور کنید. آیا شما دوست دارید شوهرتان مانعی برای ارتباط شما با مادر و خانواده تان باشد. یا اگر شوهر شما سبب شود که برای خانواده تان مفید تر باشید حس بهتری نسبت به او پیدا نمی کنید؟
اگر شوهرتان شما را به خانواده تان نزدیک تر می نماید برای شما عزیزتر می شود. از این رو شما هم متقابلا برای شوهر این کار را بکنید تا با خانواده خود احساس راحتی داشته باشد.
در پایان مطلب از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم نهایت استفاده را برده باشید. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با نشانه های مادر شوهر حسود و روش های ایجاد صمیمیت با خواهر شوهر روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا