نحوه فریز انواع خورش و سوپ
فریز کردن غذا و خورش بهترین راه برای آن است که از هدر رفت غذا جلوگیری کرد و برای مدت طولانی آن ها را نگهداری نمایید. با دانستن بهترین روش فریز انواع خورش و سوپ می توانید هر روز که تایم دارید که در آشپزخانه صرف کنید، خورش و سوپ های مورد علاقه را طبخ نموده و سپس فریز کنید.
به این ترتیب در روزهای شلوغ کاری یا بی حوصلگی برای آشپزی می توانید خورش و سوپ های از قبل طبخ شده را یخ زدایی و گرم و میل کنید. اگر شاغل هستید و زمان کمی برای درست کردن غذا دارید می توانید در روزهای تعطیل خورش های مختلف را تهیه و در فریز قرار دهید تا برای وعده های غذایی خورش آماده داشته باشید.
چگونه انواع خورش و سوپ را فریز کنیم؟
اگر میزان زیادی خورش یا سوپ درست کرده اید می توانید برای جلوگیری از هدر رفتن آن ها به شیوه زیر این غذاها را فریز نمایید.
۱. ابتدا خورش ها و سوپ های مورد نظر را بپزید. برای پخت تهیه انواع خورش مانند خورش مرغ، خورش قیمه و انواع سوپ می توانید از بخش آشپزی آرگا کمک بگیرید.
۲. برای منجمد کردن خورش و غذاهای آبکی پس از خنک شدن غذا آن را درون یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شود. دقت کنید قرار دادن حجم زیادی از مواد غذایی یا غذاهای داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین آورده و تایم انجماد را افزایش می دهد که سبب فاسد شدن غذا هم می شود.
۳. بعد از سرد شدن خورش صبر کنید چربی غذا به صورت سفت درآمده و روی سطح مواد قرار بگیرد. این چربی ها را از سطح خورش برداشته و دور بریزید. چرا که چربی به علت فساد پذیری، طول عمر غذای منجمد شده را کاهش می دهد.
۴. بعد خورش را به اندازه نیاز هر وعده در ظرف نگهدارنده سر بسته ریخته و داخل فریزر قرار دهید. استفاده از ظروف سربسته مانع از تغییر طعم و رنگ غذاها می شود.
۵. می توانید روی هر ظرف خورش یا سوپ فریز شده برچسب بزنید و تاریخ بسته بندی را درج کنید. به این ترتیب از فاسد شدن آن ها جلوگیری می شود و سر موقع مصرف می کنید.
می توانید خورش ها را تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید ولی بهتر است زودتر از این تایم این غذاها را میل کنید.
فریز خورش فسنجان
برای منجمد کردن خورش فسنجان بعد از تهیه این خورش اجازه دهید کاملا خنک شود و به دمای محیط برسد. سپس خورش را داخل یخچال گذاشته تا چربی های آن روی سطح قرار گیرد. با قاشق این چربی ها را برداشته و دور بریزید.
در ادامه خورش فسنجان را در ظرف درب دار مخصوص فریز ریخته و دقت کنید هوایی وارد آن نشود. روی ظرف برچسب زده و تاریخ فریز را یادداشت کنید. پیش از مصرف خورش فسنجان فریز شده را یخ زدایی و کاملا داغ سپس میل کنید.
فریز خورش قیمه
بعد از تهیه خورش قیمه اجازه دهید کاملا خنک شود سپس آن را در یخچال قرار دهید. هنگامی که چربی های خورش روی سطح قرار گرفت آن را با قاشق برداشته و دور بریزید. چربی سبب خراب شدن سریع خورش در یخچال و فریزر می شود.
حالا خورش قیمه را در ظرف پلاستیکی درب دار مخصوص فریز ریخته و درب را ببندید. سپس روی ظرف برچسب زده و تاریخ فریز را درج کنید. پیش از مصرف خورش را یخ زدایی و کاملا داغ کنید.
فریز خوش قورمه سبزی
قورمه سبزی را بعد از پخت و جا افتادن خنک کرده و سپس چربی و لیمو عمانی سطح خورش را دور بریزید. بعد از خنک و سرد شدن قورمه سبزی آن را در ظرف پلاستیکی درب دار مخصوص فریزر قرار داده و روی آن برچسب زده و تاریخ فریز را یادداشت کنید. پیش از مصرف خورش نیز آن را یخ زدایی و سپس خوب گرم کنید.
نکات مهم برای نگهداری خورش فریز شده
برای فریز انواع غذاها به اندازه نیاز هر وعده غذایی آن ها را بسته بندی کنید. چرا که بعد از باز شدن یخ مواد فریز شده باکتری ها در آن فعالیت خود را شروع می کنند و یخ زدن دوباره سبب تغییر رنگ، بد بو و فاسد شدن خورش می شود. در ادامه نکات زیر را هم مدنظر قرار دهید:
- به منظور فریز کردن غذای داغ صبر کنید، خنک شده سپس آن را فریز کنید.
- از ظروف نگهدارنده درب دار پلاستیکی استفاده زیرا ظروف شیشه ای در معرض تغییر دمای ناگهانی ترک می خورند.
- خورش های حاوی گوشت فریز شده را بهتر است در مدت دو هفته مصرف کنید تا سلامتی خود را به خطر نیندازید.
- می توانید خورش بدون گوشت را تهیه و سه ماه در فریز نگهداری و هنگام مصرف گوشت تازه را پخته و به آن اضافه کنید.
- اگر غذا را در اندازه های کوچک فریز کنید، سرعت یخ زدایی بیشتر شده و از هدر رفت و دور ریز ماده غذایی هم جلوگیری می شود.
- پس از خارج کردن خورش از فریزر و یخ زدایی، به خوبی آن را داغ کنید و از فریز باقی مانده آن اکیدا خودداری کنید.
- تمام خورش هایی که باید فریز شوند چه حاوی گوشت قرمز و چه مرغ و ماهی همواره بایستی یک روز در یخچال قرار گیرند. زیرا گوشت، ماهی و سبزیجات منبع آلودگی می باشند.
- خورشی که در فریزر قرار می دهید حاوی سیب زمینی نباشد زیرا این ماده غذایی بعد از یخ زدن بافت خود را از دست داده و طعم جالبی نخواهد داشت.
- خورش فریز شده بهتر است در دو هفته ابتدایی مصرف شود.
- بعد از یخ زدایی خورش فریز شده آن را خوب گرم کنید و سرو نمایید.
- دقت کنید تمام غذاها قابل فریز کردن نیستند و مصرف برخی غذاهای فریز شده مضر و خطرناک است.
- خورش در دمای کمتر از منفی ۱۸ درجه سانتی گراد یا صفر درجه فارنهایت تا سه ماه سالم خواهد ماند.
- برای فریز غذا حتما به بسته بندی، دما و روش فریز آن دقت کنید.
منبع : آرگا