دسته ها
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳

اجتماع گریزی نوجوانان چه دلایلی دارد؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۳
  • ۰

پیامد های اجتماع گریزی نوجوانان را در این مطلب برایتان مورد بررسی قرار می دهیم و شما می توانید با روش های درمانی که برای این مورد وجود دارد آشنا شوید تا نوجوان شما درگیر مشکلات عاطفی زیادی نشود.

اجتماع گرجی در نوجوانان امروزی بسیار زیاد دیده می شود و باید بدانید که این مورد یکی از بزرگ ترین نوجوانی به شمار می رود و می تواند تاثیرات بسیار منفی زیادی بر رشد فردی اجتماعی نوجوانان داشته باشد. در ادامه علل و علامت هایی که باعث بروز این مورد می شود را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم.

علل و پیامد های اجتماع گریزی نوجوانان

دوره نوجوانی یکی از مهم ترین و بحرانی ترین دوره های زندگی شناخته می شود و باید در نظر داشته باشید که تغییرات جسمی و روانی و اجتماعی بسیار زیادی مرحله رخ خواهد داد که منجر می شود تا رفتار های فردی و اجتماعی نوجوانان شکل بگیرد. باید بدانید که یکی از موضوعات بحث برانگیز در این زمینه در همه خانواده ها اجتماع گریزی یا انزواطلبی نوجوانان است که در بسیاری از موارد این مورد را بسیار عادی تلقی می کنند‌.

  اجتماع گریزی نوجوانان

ولی باید بدانید که ممکن است اجتماع گریزی در نوجوانان شما مشکلات بسیار جدی را ایجاد نماید. تعریف اجتماع گریزی آمده است که فرد تمایل دارد به دور از جمع ها و فعالیت های اجتماعی بوده و ترجیح می دهد بیش تر وقت خود را در انزوا و تنهایی بگذراند. این رفتار فرد ممکن است به شکل های متفاوتی مانند کناره‌گیری از دوستان خودداری کردن از شرکت در جشن های دوستانه و خانوادگی مشاهده شود که باعث می شود فعالیت های گروهی فرد کم تر شده و تعاملات اجتماعی اش نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

علت های اجتماع گریزی

اجتماع گریزی می تواند دلایل طبیعی داشته باشد و باید بدانید که همانطور که گفته شد در دوره نوجوانی افراد در حال شکل دادن به هویت خود می باشند و سعی می کنند هویت خود و آنچه که هستند را پیدا کنند و باید در نظر داشته باشد که تغییرات فیزیولوژیکی و روانی بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که می تواند باعث شود تا فرد به صورت موقت دچار انزوا طلبی یا اجتماع گریزی شود که در ادامه دلایل مهم مورد را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم.

تغییر در علایق ابتدایی ترین تغییری است که در این زمینه ایجاد می شود و باعث انزوا طلبی در نوجوانان می شود. تغییر در علایق و اولویت های او  باعث می شود تا نوجوان به فعالیت هایی که تا پیش از این علاقمند بوده دیگر علاقه نداشته باشد و سعی کند زمان بیش تری را به فعالیت های انفرادی یا خلوت خودش اختصاص بدهد.

پیشگیری از انزوا طلبی در نوجوانان

تغییرات هورمونی از دیگر عواملی هستند که باعث می شود تا نوجوانان در این سنین نوسانات احساسی را تجربه کنند. این نوسانات ممکن است باعث شود تا آن ها حساسیت بیش تری نسبت به تعاملات اجتماعی داشته و در نهایت باعث اجتماع گریزی آن ها خواهد شد.

جستجوی هویت در نوجوانان از دیگر دلایلی می باشد که ممکن است نوجوانان ترجیح دهند تا زمان بیش تری را به خودشان اختصاص داده و در نهایت در تصمیم گیری های خود نیاز به اندیشیدن و تفکر بیش تری داشته باشند. بنابراین آن ها نیاز دارند تا تنها باشند و این تنهایی می تواند منجر به کاهش تعاملات اجتماعی آن ها شود.

از دیگر مواردی که می تواند باعث اجتماع گریزی در نوجوانان شود استقلال طلبی آن ها است که این مورد یکی از ویژگی های طبیعی در نوجوانی می باشد که فرد تمایل دارد که از خانواده و کنترل آن ها دور بماند. در بعضی از مواقع مورد باعث خواهد شد که نوجوانان محیط های اجتماعی که احساس می کنند آن ها را کنترل دوری می کنند.

نشانه های خاص

در دوره نوجوانی یک سری از نشانه های اجتماع گریزی وجود دارد که می تواند نشان دهنده این باشد که باید نگران نوجوان خود باشید در غیر این صورت اگر این رفتار به مدت طولانی ادامه داشته باشد یا شدت آن زیاد شود ممکن است نگرانی های زیاد تری را برایتان به همراه بیاورد. بنابراین بهتر است با نشانه هایی که خاص هستند و بهتر است آن ها را بشناسید آشنا شده تا در صورت بروز هر کدام از آن ها بتوانید این مشکل را در نوجوان  خود تشخیص داده و در نهایت برای رفع آن اقداماتی را انجام دهید.

اهمیت گوشه گیری نوجوانان

کاهش اعتماد به نفس از مهم ترین دلایلی می باشد که نوجوانان از جمع و اجتماع فاصله می گیرند. باید در نظر داشته باشید که اگر این مورد در نوجوان شما بیش تر شود ممکن است نوجوان احساس کند که در جمع های اجتماعی زیادی پذیرفته نمی شود و در برقراری ارتباط خود به مشکل خواهد خورد.

اگر نوجوان شما به صورت کلی از دوستان و خانواده خود اجتناب می کند و ترجیح می دهد تا همیشه تنها باشد و در گوشه ای به کار های خود بپردازد نشانه ای از مشکلات روانی و یا اجتماعی است که باید به آن ها رسیدگی شود در غیر این صورت ممکن است مشکلات بیش تری در این زمینه گریبانگیر نوجوان شما می شود.

کناره‌گیری اجتماعی می تواند منجر به افت تحصیلی شود زیرا میزان تمرکز و انگیزه را در نوجوانان کاهش خواهد داد و در نهایت فعالیت های روز مره آن ها نیز کم و کم تر خواهد شد.

اجتماع گریزی اگر در نوجوان شما شدید باشد باعث بروز نشانه های افسردگی و اضطراب شود در نهایت که احساس می کنند نمی توانند در جمع ها پذیرفته شوند. اگر این احساسات منفی در آن ها به صورت مداوم وجود خواهد داشته باشد می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای آن ها از نظر روانی به همراه داشته باشد.

روش های کمک به نوجوانان

اگر اجتماع گریزی در نوجوانی به گونه ای نگران کننده باشد باید روش ها و راهکار هایی برای آن ها استفاده کنید تا بتوانید این مورد را در آن ها کاهش و تا حد امکان آن را بهبود بخشید. ابتدایی ترین و مهم ترین مسئله در این زمینه که می تواند نوجوانان کمک کند مشاوره حرفه ای می باشد. در مواردی که گریزی نوجوان شما شدید یا طولانی مدت می باشد باید به مشاور یا روانشناس مراجعه کرده تا علل ریشه ای این مورد کشف شده و راه های مقابله با آن را به شما یاد بدهند.

علت های بروز انزوا در نوجوان ها

تشویق کردن نوجوانان به فعالیت های خلاقانه می تواند آن ها را انزوا طلبی دور کرده و در نهایت به آن ها احساس موفقیت و و رضایت می دهد که می توانند با این مورد تشویق شده و در نهایت از اجتماع گریزی فاصله خواهند گرفت و اطاعت بیش تری را کشف می کنند. همچنین باید به نوجوانان خود اجازه بدهید تا با توجه به نیاز هایی که دارند به تدریج به فعالیت های اجتماعی خودشان برگشته و در نهایت باید بدانید که اجبار و فشار در این زمینه می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

یکی دیگر از راهکار هایی که در این زمینه می تواند برایتان مفید و موثر واقع شود که فضایی برای صحبت کردن نوجوان خود بدون ترس از قضاوت و سرزنش شدن ایجاد کنید و در نهایت باید بدانید که نوجوانان نیاز هایی دارند که باید آن ها را در محیط هایی امن با شما به اشتراک بگذارند.

اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد  تنبیه نوجوانان  و آسیب های اجتماعی نوجوانان لوپوس  نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *