بیماری لایم بر اثر گزش کنه ایجاد می شود و سبب ایجاد مشکلات در پوست، قلب و مغز و مفاصل می شود و با آنتی بیوتیک ها قابل درمان است. بنابراین، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری لایم در کودکان دارید می توانید تا پایان مطلب همراه ما باشید.
بیماری لایم یک بثور پوستی می باشد. و به عنوان یک بیماری محدود محسوب می شود که در بیشتر مواقع بدون درمان بهبود پیدا می کند که نیم قرن پیش این بیماری شناخته شده است. و از طریق بیماری زای های حیوانی و یا عوامل عفونی قابل انتقال به انسان ها می باشد. و معمولاً با یک دانه پوستی قرمز رنگ تقریبا بزرگ بروز می کند و اگر پس از چند هفته درمان نشود امکان حمله کردن باکتری ها به مفاصل یا شاید اندام های دیگر به خصوص دستگاه عصبی مرکزی وجود داشته باشد.
نشانه های بیماری لایم در کودک
- یک برآمدگی پوستی کوچک قرمز بر روی پوست، ران، باسن یا زیر بغل
- تب و لرز
- گلودرد
- تهوع و استفراغ
- درد پشت
- خستگی و خواب آلودگی
- درد و ناراحتی عضلانی
- نقص گردنی به همراه سردرد
- بزرگی طحال یا غدد لنفاوی
- درد مفصلی مهاجر که نهایتاً همراه با قرمزی و گرمی مفصل است.
- بزرگی قلب و اختلالات ریتم
بیماری لایم در کودک چه عوارض دارد؟
در صورتی این بیماری در کودک درمان نشود با یک سری عوارض همراه است که عبارتند از :
- تغییر شکل دایمی مفصل
- نارسایی احتقانی قلب
- اختلال اعصاب خارج مغزی
- اسیب مغزی دایمی
روش های تشخیص بیماری لایم
تشخیص بیماری لایم در کودکان سخت است. زیرا، دارای علایم و نشانه های متغیر می باشد و همچنین کنه هایی که این بیماری را انتقال می دهند قادر هستند همزمان بیماری های دیگر را نیز گسترش دهند از این رو، روش های تشخیص لاین بیماری در کودک ازمایش خون و همچنین نمونه برداری از پوست می باشد.
روش های درمان بیماری لایم
این بیماری به رژیم خاصی نیاز ندارد و درمان زود رس آن نقش مهمی در جلوگیری از آسیب عصبی دارد.
۱. به منظور کاهش فشار از روی مفاصل فرد مبتلا می توانید از چوب زیر بغل یا همان عصای زیر بغل در زمان راه رفتن استفاده نمایید.
۲. برای کاهش درد مفصلی از کمپرس گرم استفاده نمایید.
۳. در هنگام مبتلا شدن به این بیماری بهتر است تا هنگامی که نشانه های التهاب فعال می باشد در بسترتان استراحت کرده و بعد از برطرف شدن نشانه های التهاب فعالیت خود را انجام دهید.
درمان های خانگی بیماری لایم
بیماری لایم در کودکان را می توانید با یک سری راهکار های خانگی درمان نمایید. زیرا، گیاهانی که در ادامه مطلب به شما معرفی می کنیم سبب بالا بردن مقاومت بدن در مقابل عفونت های باکتریایی می شوند.
سرخارگل :
طبق تحقیقات علمی این گیاه امروزه به شکل چای، تنتور و کپسول به فروش می رسد و نام دیگر آن اکیناسه می باشد که درمان لایم موثر می باشد.
سیر :
یکی دیگر از پیشنهاد های درمانگران به منظور مقابله با انواع عفونت ها سیر می باشد. زیرا، دارای خواص ضدباکتریایی است که باید روزانه پنج تا پانزده حبه از آن را استفاده نمایید.
دمنوش ها :
نوشیدنی هایی مانند دمنوش آویشن، رازک، مرزنگوش و اکلیل کوهی جزو دمنوش های مناسب به منظور درمان بیماری لایم هستند.
ترفندهای جلوگیری از بیماری لایم
یکی از روش های مفید و موثر به منظور جلوگیری از لین بیماری در کودکان اجتناب از حضور در مناطقی که آکنه های گوزنی زندگی می کنند به خصوص زمین هایی که از درخت با چمنزار طولانی پوشیده شده اند که دیگر راهکار های ساده عبارتند از :
- استفاده از لباس های محافظ دارای یقه و سر آستین تنگ
- استفاده از ترکیبات موثر دفع کننده حشرات
- استفاده از گردنبندهای دارای مواد دفع کننده کنه برای سگ و گربه خانگی
- بررسی دقیق پوست و برداشتن کنه های یافت شده روی سطح پوست
در چه مواقع باید به پزشک مراجعه نمایید؟
- اگر داروهای تجویزی با عوارض جانبی همراه باشد.
- اگر با یکی از اعضای خانواده تان نشانه های این بیماری را دارید.
- اگر علایم جدید و غیر قابل توجیه در خود مشاهده می کنید.
سخن پایانی
در زمان ماندن در مناطق پردرخت و چمنزار ها باید مراقب کنه های گوزنی که بزرگتر از سر سوزن هستند باشید و در واقع متوجه حضور آن نمی شود مگر اینکه با دقت جست و جو نمایید. بنابراین، باید زمانی که کودک به داخل خانه رسید اولین اقدام این است ک دوش بگیرد. زیرا، تا چند ساعت کنه ها بر روی پوست کودک می ماند. که با دوش گرفتن و لبف کشیدن روش موثر به منظور پاک کردن کنه هایی است که هنو به دوست نچسبیده اند.
شما دوستان عزیز در صورت تمایل می توانید با کلیک بر روی بیماری در تقویت حافظه دیداری در کودکان و روش های تربیت کودکان بدون تنبیه در مورد این بیماری ها اطلاعات کافی به دست آورید.
منبع : آرگا