یکی از دغدغه والدین رشد زودرس مو در کودکان می باشد که نشانه بیماری زمینه ای می باشد. بنابراین، اگر شما نیز به دنبال علل رشد موی زائد در کودک هستید ودر مورد این موضوع اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با علل رشد موی زائد در کودک
همانطور که گفته شد رشد مو به عنوان یک فرآیند طبیعی محسوب می شود. که با رشد و تکامل کودک بروز می کند که در برخی مواقع ممکن است کودک دچار رشد موی زودرس و ناخواسته شود. که دارای علت های مختلفی است که رشد مو از دارای سه مرحله آناژن، کاتاژن و تلوژن می باشد و در واقع فاز آناژن زمانی است که مو به شکل فعال رشد می کند و فاز تلوژن زمانی که مو دچار ریزش می شود که در واقع رشد مو پیروی شذه از یک الگوی قابل پیش بینی می باشد. و در واقع بسته به ژنتیک، سن و سلامت دارد که عوامل مختلفی از جمله ژنتیک تا شرایط پزشکی زمینه از دلایل رشد موهای زائد ذز کودک است. و اگرچه رشد مو فرایند طبیعی است اما رشد غیر طبیعی منجر به اعتماد به نفس پایین می شود که دارای دلایل مختلفی از جمله عوارض جانبی داروها، اختلال ژنتیک و عدم تعادل هورمونی می باشد که در ادامه مطلب بیشتر به این موضوع می پردازیم.
تعادل هورمونی نداشتن :
عدم تعادل هورمونی یکی از دلایل رشد زودرس مو می باشد. و همانطور که می دانید هورمون ها در رشد مو نقش مهمی ایفا می کنند. و عدم تعادل هورمونی منجر به رشد غیر طبیعی مو می شود که در دخترخانم ها تولید بیش از حد آندروژن منجر به عدم تعادل و رشد زودرس مو می باشد. و در آقا پسرها تولید بیش از حد تستوسترون باعث زودرس شدن مو می شود.
ژنتیک :
از دیگر دلایل رشد موی زائد در کودکان ژنتیک است. زیرا، ژن های خاص بر زمان و سرعت رشد مو تاثیر گذاشته که کودکان ممکن است دچار این مشکل شوند.
عوارض جانبی مصرف برخی داروها :
مصرف برخی از داروها منجر به رشد موهای ناخواسته در کودکان می شوند. که داروهای حاوی استروئید ها یا هورمون منجر به بروز این مشکل می شود. از این رو، پیش از اینکه کودک شما دارویی را مصرف کند با پزشک تان مشورت نمایید.
هیپرپلازی مادرزادی آدرنال :
این مشکل یک شرایط پزشکی می باشد که بر توانایی غدد فوق کلیوی به منظور تولید هورمون تاثیر گذار است که منجر به افزایش آندروژن در بدن و در نتیجه رشد زودرس مو در کودک می شود.
سندروم مگ کیون آلبرایت :
این سندروم یک اختلال ژنتیکی نادر می باشد. که منجر به بلوغ زودرس و رشد غیر طبیعی استخوان ها می شود و کودکانی که به این بیماری مبتلا هستند منجر به رشد موی زودرس می شود.
تومورها :
از دیگر علت های رشد موهای زودرس در کودکان تومورها هستند. که تومورهایی که اندروژن یا هورمون های دیگر تولید می کنند منجر به عدم تعادل هورمونی شده و در نتیجه با رشد غیر طبیعی مو مواجهه می شوند.
کمبود تغذیه
کمبودهای تغذیه نیز می تواند منجر به ناهنجاری رشد مو می شوند. از این رو، کمبود مواد مغذی از جمله ویتامین D و آهن منجر به رشد زودرس مو می ظود.
بلوغ زودرس :
در این وضعیت بلوغ کودک زودتر از حد معمول آغاز می شود و منجر به رشد زودرس مو در کودکان می شود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک :
این سندرم یک اختلال هورمونی می باشد که خانم ها را تحت تاثیر گذاشته و منجر به رشد بیش از اندازه در نواحی مانند صورت و پشت می شود که این سندروم به دلیل تولید بیش از اندازه آندروژن می باشد که در دختران هشت ساله رشد زیاد موی زائد دیده می شود.
سندرم گوشینگ
این سندروم هنگامی که هورمون کورتیزول زیاد تولید شود منجر می شود و با علایمی از جمله افزایش وزن، فشار خون بالا و همچنین زشد موی زائد همراه است.
کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید از دیگر علایم رشد مو زاید در کودکان می شوند که با علایم دیگر از جمله خستگی و افزایش وزن همراه است.
راهکاری پیشگیری از رشد موهای زائد در کودک
- مصرف دارو به منظور تنظیم سطح هورمون ها
- مصرف قرص های ضد بارداری در دخترخانم ها به منظور تنظیم سیکل های قاعدگی
- محصولات آرایشی به منظور پوشاندن مو
- لیزر موهای زائد یا الکترولیز
شما دوستان می توانید با کلیک بر روی ویژگی های کودک خلاق و وزن نگرفتن نوزاد در مورد این موضوعات اطلاعات کافی به دست آورید.
منبع : آرگا