دسته ها
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

خشک شدن درخت گیلاس چه دلایلی دارد؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

خشک شدن درخت گیلاس می تواند علل بسیار زیادی داشته باشد و در این زمینه باید این مورد را در نظر بگیرید که برای داشتن درختی بهتر نیاز است تا با این مورد در مورد درخت گیلاس بیشتر آشنا شوید.

یکی از محبوب ترین درختان در میان میوه ها درخت گیلاس می باشد و باید بدانید که نهال این درخت بسیار پر فروش می باشد و در کنار خوشمزه بودن این میوه دارای رنگ و لعاب وسوسه انگیزی نیز می باشد و باید در نظر داشته باشید که ظاهر نهال این میوه نیز بسیار صاف و یک دست بوده و شما را ترغیب می کند تا برای باغ خودتان از این نهال ها بخرید و به زیبایی آن اهمیت دهید. بسیاری از افراد هستند که از این مورد برای کاشت های زینتی استفاده می کنند و باید در نظر داشته باشید که رشد این درخت بسیار سریع بوده و سریع بلند می شود و قد می کشد. هرس کردن و برداشت کردن از این میوه ها بسیار ساده و بدون درد سر خواهد بود. در ادامه شما را با علل های متفاوتی که منجر به خشک شدن درخت گیلاس می شود آشنا می کنیم و اطلاعاتی خوب و مفید در مورد روش های پیشگیری از این مورد به شما خواهیم داد.

 پژمرده شدن درخت گیلاس

آشنایی با علت های خشک شدن درخت گیلاس

یکی از مشکلاتی که باغداران در مورد درخت گیلاس دارند خشک شدن ناگهانی این درختان می باشد و باید در نظر داشته باشید که چندین عامل اصلی برای این مشکل هستند که در ادامه آن ها را برایتان بررسی می کنیم و شما می توانید با داشتن آگاهی بیش تر در این زمینه مانع از خشک شدن این درختان شوید. خشک شدن این درختان معمولا به دلیل وجود آفت های پنهانی و یا آشکارا قبل از خرید می باشد از این رو در حین خرید این مورد ها باید دقت لازم در این زمینه را داشته باشید و گیاه را قبل از خرید بررسی کرده و از نداشتن آفت اطمینان پیدا نمایید.

فقیر بودن خاک

از ساده ترین دلیل هایی که نهالی های درخت گیلاس شما خشک می شود می توان به فقیر بودن خاک اشاره داشت و باد این مورد را در نظر داشته باشید که اگر حتی درخت گیلاس شما خشک نمی شود ولی دارای بار نامرغوب می باشد به دلیل غنی نبودن خاک می باشد و بهتر است خاک را از نظر شوری و آهکی و اسیدی بودن بررسی کنید و در نظر داشته باشید که برای رشد بهتر این درختان نیاز است تا این نهال ها را در خاک هایی که تا حدی شور و اسیدی هستند بکارید تا بتوانید نتیجه ای بسیار خوب در این میان دریافت نمایید.

بیمار بودن خاک

از دیگر دلایلی که می تواند باعث شود تا نهال گیلاس شما خشک شود این مورد می باشد که خاک شما بیمار است و توانایی لازم برای رشد دادن این درختان را ندارد و نمی تواند باعث رشد بهتر شده و در نهایت این درختان خشک خواهند شد. البته اگر خاک شما بیمار باشد بیش تر آفات از آن تغذیه می کنند و مانع از رسیدن مواد معدنی مفید به درختان می شود و در نهایت درختان شما به دلیل کمبود مواد معدنی و مفید خشک خواهند شد. کرم های موجود در خاک برای درختان مضر می باشند و می توانند مشکلات زیادی را ایجاد کنند از این رو برای درمان و پیشگیری از خشک شدن نهال های درخت گیلاس ابتدا باید فکری به حال درمان بیماری خاک بکشید.

خشک شدن درخت گیلاس

هرس کردن سنگین

نهال های گیلاس را نباید بیش از حد هرس کنید و یادتان باشد که این درخت از نوعی از درختان می باشد که نیاز زیادی به هرس کردن ندارد و خود به خود معمولا درختان مرتبی اند و شاخ و برگ های اضافی ان ها بسیار کم تر از سایر درختان خواهد بود. توصیه می شود که در صورتی این درختان را هرس کنید  که با شاخه های خشک شده و یا آفت زده رو به رو می شوید و در غیر این صورت هرس کردن می تواند باعث خشک شدن این درختان شود.

غلظت بالای سم

از دیگر دلایلی که می تواند منجر به خشک شدن درختان گیلاس شود سم پاشی کردن با غلظت بسیار بالا می باشد و باید در نظر داشته باشید که برای این درختان نباید از سم هایی با غلظت بالا استفاده کنید و استفاده از سم های سنگین باعث می شود تا این درختان شوک های زیادی را متحمل شده و برگ های این مورد سریعا ریزش پیدا خواهد کرد و رو به خشکی خواهد رفت. اگر با خشک شدن برگ ها و شاخه های این درختان بعد از سم پاشی رو به رو شدید باید میزان آبیاری را بالا تر ببرید و از کود های هیومیک اسید و کود با ازت استفاده نمایید. این کار ها باعث می شود تا درخت شما دوباره جان گرفته و از مرگ نجات یابد.

کم آب شدن

از دیگر دلایلی که می تواند باعث شود تا خشک شدن این درختان رخ دهد این است که میزان آبیاری بسیار کم است و در نهایت این درختان کم آب می شوند و با خشکی مواجه خواهید شد. این درختان به کم آبی بسیار حساس می باشند از این رو این درختان را باید در جایی بکارید که مطمئن هستید می توانید به موقع میزان آب مورد نیاز این درختان را فراهم کنید در غیر این صورت باید شاهد کم آبی این گیاه و خشک شدنش باشید. این نهال ها در سال های ابتدایی نیاز دارند تا دو بار در هفته آبیاری شوند و بعد از آن نهال درختان نیاز به آبیاری یک بار در هفته دارند و این کار برای تثبیت شدن ریشه های درختان در خاک دارای اهمیت می باشد.

بیماری های باکتریایی درخت گیلاس

پوسیدگی سفید در ریشه

پوسیده شدن سفید ریشه یکی از بیماری های خاص و قارچی می باشد و این قارچ ها که در خاک می باشند به ریشه این درختان حمله می کنند و این مورد خطرات بسیار زیادی دارد و باید بدانید که بعد از این مورد ممکن است رنگ میوه ها به قهوه ای تیره در بیاید و بعد از این مورد دیگر رشد درختان متوقف خواهد شد و در ادامه میوه ها ریز تر و بی کیفیت تر می شوند و بعد از مدت زمان کوتاهی درخت شما خشک خواهد شد و می میرد و دیگر نمی توان ان را احیا کرد. معمولا برای پیشگیری و درمان این بیماری در درختان از سم های اکسی کلر مس و توپسین ان پیشنهاد می شود و استفاده از این سموم باعث می شود تا این قارچ ها از بین رفته و گیاه دوباره به رشد خود ادامه داده و سالم شود.

کرم های ریشه ای

کرم سفید ریشه یکی دیگر از آفاتی می باشد که باعث خشک شدن درخت گیلاس می شود و آن را از بین می برد از این رو باید در نظر داشته باشید که این کرم ها دارای اهمیت زیادی می باشند و نه تنها این درختان بلکه تمامی درختان را می توانند در مدت زمان کوتاهی بیمار کرده و نابود نمایند. تعداد کمی از این مدل از کرم ها کافی خواهد بود تا بتوانند درختان بزرگ و تنومند را از ریشه در بیاورند. باید برای از بین بردن این مشکلات از سموم خاصی استفاده کنید تا بتوانید این کرم ها را به صورت کامل نابود نمایید و از دیگر روش های پیشگیری برای این کرم ها همان بیل زدن های زمستانه در اطراف درختان می باشد و می توانید با این کار خانه ان ها را خراب کرده و مانع از رشد زیاد آن ها شوید و چیدن علف های هرز نیز در این زمینه مهم می باشد و برای پیشگیری از تکثیر آن ها راهی مفید خواهد بود. همچنین برای پیشگیری از بیش تر شدن این کرم ها استفاده از آب یخ زمستانه به همراه کود های گوگردی اهمیت بالایی دارد.

دلیل از بین رفتن درختان گیلاس

شانکر درختان گیلاس

از دیگر مشکلاتی که ممکن است برای درختان شما ایجاد شود شانکر می باشد که یکی از بد ترین و خطر ساز ترین باکتری هایی می باشد که ممکن است به درخت گیلاس شما حمله کند و در صورت درمان نشدن این گیاه ان را کاملا از بین خواهد برد. این بیماری از طریق زخم های درخت وارد آن می شود و به راحتی قدرت تکثیر دارد و باعث می شود تا به تدریج ترشحاتی از این درختان خارج گردد. اگر این بیماری کنترل نشود امکان دارد به مرور برگ های درختان شما پژمرده شده و بعد از مدتی درخت نیز می میرد. برای درمان این بیماری باکتریایی باید از سموم اکسی کلر مس و محلول بردو استفاده کنید.

حال که با خشک شدن درخت گیلاس آشنا شدید و اطلاعاتی در این مورد کسب کردید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد بیماری های درخت بید مجنون و  بیماری های درخت انبه   نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *