شرایط استفاده از بیمه تکمیلی بسیار ساده می باشد ولی قبل از هر چیزی باید این مورد را در نظر داشته باشید که این بیمه برای کاهش هزینه های درمانی به شمار می رود و شما می توانید برای برخی از درمان ها از این بیمه استفاده کنید. در ادامه شما را با تمامی شرایطی که باید در این زمینه داشته باشید آشنا می کنیم و اطلاعاتی خوب و مفید در این زمینه به شما می دهیم.
شرایط استفاده از بیمه تکمیلی
برای این که بتوانید از بیمه تکمیلی استفاده کنید باید ابتدا این بیمه را بخرید و ماهانه و یا سالانه مبلغی را به عنوان حق السهم وارد نمایید. در ادامه تمامی شرایطی که نیاز است تا در این زمینه داشته باشید را برایتان مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- اطلاعاتی که در بیمه تکمیلی ثبت می کنید باید درست و دقیق باشد در غیر این صورت دچار دردسر خواهید شد و بیمه گزار می تواند این بیمه را لغو کند و حتی از شما بابت این مورد خسارت دریافت نماید.
- تاریخی که برای شروع این بیمه در نظر گرفته می شود بعد از پرداخت کامل و یا اولین قسط خواهد بود و اگر در این زمینه کوتاهی از شما سر بزند ممکن است بیمه گر این مورد را فسخ نماید.
- برای استفاده از این بیمه و بیمه شدن باید به سن قانونی رسیده باشید.
- شرط سنی برای خرید این بیمه حداکثر ۶۰ سالگی می باشد.
- برای افراد بین ۶۰ الی ۷۰ سال ۵۰ درصد حق بیمه اضافه خواهد شد. .
- برای افراد بین ۷۱ الی ۸۰ سال ۱۰۰ درصد حق بیمه اضافه خواهد شد.
- بعد از سن ۸۰ سالگی دیگر نمی توان این بیمه را خرید و باید از بیمه های دیگر در این زمینه استفاده شود.
- در این بیمه شما می توانید افراد خانواده تان که زیر ۱۸ سال هستند را نیز بیمه کنید و باید برای این کار قیم قانونی اش باشید.
- اگر می خواهید برای درمان مشکلات مادرزادی از این بیمه استفاده کنید باید نوع گروهی این بیمه را بخرید در غیر این صورت بیمه فردی این مورد از این بیماری ها حمایت نخواهد کرد.
- خرید بیمه انفرادی به دست خود فرد رخ می دهد و هر فردی می تواند خودش را بیمه نماید ولی نوع گروهی این بیمه ها نیاز به کارفرما دارد و کارفرما باید این بیمه ها را رد کند.
- خرید بیمه های گروهی برای سازمان ها و شرکت ها و کارخانه ها برای افراد بالای ۵۰ نفر خواهد بود.
- برای بیمه های گروهی در این سازمان نیاز است تا کارمندان بیمه پایه یکسانی داشته باشند ولی در نوع انفرادی نیازی به بیمه پایه نخواهد بود.
- افرادی که در شغل های پر خطر هستند خرید بیمه های مسئولیت یا حوادث بیش تر پیشنهاد می شود و ان مورد باید از سمت سازمان ها انجام شود.
- اگر نیاز به معاینه های پزشکی دارید تاریخ شروع بیمه شما بعد از تایید شدن توسط متخصص انجام می گیرد.
- اگر خرید شما قسطی نمی باشد هزینه این بیمه باید کامل پرداخت شود ولی اگر خرید شما قسطی می باشد نیاز به پرداخت کامل حق السهم را ندارید.
- دریافت تخفیف برای تمامی بیمه ها خصوصا نوع تکمیلی وجود دارد و برای خانواده هایی که دارای بیش از ۳ عضو می باشند تخفیف ۱۰ درصدی اعمال می شود.
- بیمه تکمیلی تامین اجتماعی برای خانواده هایی دارای بازنشستگان، مستمری بگیران، از کار افتادگان و خوانده های آن ها خواهد بود.
- استفاده از این بیمه نامه ها برای افراد تحت تکفل متفاوت خواهد بود و اول از همه این افراد باید دارای دفترچه تامین اجتماعی باشند.
- بیمه گزار معمولا ۵ روز کاری زمان دارد تا مدارک را برای دریافت هزینه بیمه ارسال کند و این مورد در مورد شرکت ها بین ۱۵ الی ۳۰ روز کاری خواهد بود و در شرایطی خاص این مورد بیش تر هم خواهد شد.
موارد تحت پوشش این بیمه
بیمه گزار و بیمه شده فقط می تواند هزینه های درمانی را که تحت پوشش قرارداد بیمه بوده اند را جبران نماید. مواردی که تحت پوشش این بیمه هستند عبارت است از :
- هزینه تست ورزش، نوار های عضله، نوار مغزی، تست تنفسی، نوار قلب و تست آلرژی
- هزینه آمبولانس، بستری، جراحی، رادیوتراپی؛ انواعی از سنگ شکن ها
- هزینه شیمی درمانی
- هزینه های دندان پزشکی به جز زیبایی
- هزینه سمعک
- هزینه جراحی های تخصصی مانند مغز، ستون فقرات، پیوند کبد و مغز استخوان و جراحی سرطان
- هزینه سونوگرافی
- هزینه سی تی اسکن
- هزینه ام آر آی
- هزینه ماموگرافی
- هزینه آزمایشگاه
- هزینه فیزیوتراپی
- هزینه برطرف کردن مشکلات بینایی چشم
- هزینه زایمان و پوشش مشکلات نازایی
- هزینه عمل های سرپایی مانند ختنه کردن، گچ گرفتن و تخلیه کیست
- هزینه ویزیت دکتر و دارو ها
شرایط استفاده از بیمه تکمیلی در این موارد تحت حمایت خودش نیز دارای شرایط خاصی می باشد و برای مثال پوشش زایمان دارای دوره انتظار ۹ ماهه می باشد و برای هزینه های چشمی باید جمع قدر مطلق نقص بینایی در هر چشم ۳ دیوپر باشد.
موارد دیگر
باید در نظر داشته باشید که شرایط استفاده از بیمه تکمیلی بسیار سخت خواهد بود و برخی از هزینه ها هستند که هیچ بیمه ای آن ها را تحت پوشش ندارد و این مورد نیز استثنا نخواهد داشت و این هزینه ها تحت پوشش بیمه تکمیلی نیز نخواهند بود. این موارد عبارت اند از :
- هزینه جنون
- هزینه جراحی لثه
- هزینه ارتودنسی
- هزینه چکاپ و واکسن
- هزینه لوازم بهداشتی و آرایشی
- هزینه معلولیت های ذهنی
- هزینه از کار افتادگی
- هزینه عقیم سازی
- هزینه جراحی های زیبایی
- هزینه مشکلات مادر زادی به جز موارد حاد
- هزینه سقط جنین
- هزینه ترک اعتیاد
- هزینه خود کشی
- هزینه حوادث طبیعی
- هزینه جنگ ، شورش، اعتصاب، قیام و آشوب
- هزینه اتاق خصوصی
- هزینه فعل و انفعال های هسته ای
- هزینه جراحی فک
شرایط فسخ این بیمه
برای این که بتوانید این بیمه ها را فسخ کنید باید بیمه گزار و بیمه گر شرایطی را داشته باشند و این شرایط عبارت است از :
- بیان حرف هایی مخالف با حرف های بیمه گزار در مورد سلامت فرد
- پرداخت نشدن حق بیمه توسط بیمه کننده
- تمام شدن فعالیت بیمه گر
- کم نکردن حق بیمه بعد از برطرف شدن مشکل بیمه گر
حال که با شرایط استفاده از بیمه تکمیلی آشنا شدید در ادامه می توانید اطلاعاتی در مورد مدارک لازم برای دریافت حقوق مرخصی زایمان و تفاوت بیمه عمر و تامین اجتماعی نیز بدست آورید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده استفاده کنید و امیدواریم که این مطلب به سوالات شما در این زمینه پاسخ داده باشد.
منبع : آرگا