دسته ها
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

مجازات حیوان آزاری در ایران چیست؟ قوانین مربوط به حیوان آزاری

  • شقایق ایران دوست
  • ۲ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

مجازات حیوان آزاری در ایران تفاوتی با سایر کشور های جهان ندارد و هر فردی که حیوانی را آزار دهد باید مجازات شود. برای دریافت اطلاعاتی بیش تر در این زمینه این مطلب را از دست ندهید.

مجازات حیوان آزاری در ایران همانند سایر کشور ها می باشد و باید بدانید که انسان ها تنها موجودات کره زمین نیستند که دارای حق و حقوق قانونی می باشند و حیوانات نیز از این حقوق بهره مند هستند. حیوان آزاری به نوعی نادیده گرفتن حقوق حیوانات می باشد و باید بدانید که این موجودات بخشی از کشور ها و قاره ها را تشکیل خواهند داد و برای اکوسیستم ضروری می باشند از این رو باید در نظر بگیرید که آزردنشان می تواند تبعاتی را نیز در پیش داشته باشد.

مجازات حیوان آزاری در ایران

آشنایی با مجازات حیوان آزاری در ایران

هر حیوانی که زنده باشد و مورد آزار قرار بگیرد دارای حقوقی می باشد که می توان ان را از طریق دادگاه پیگیری نمود و افراد خاطی را در این زمینه مورد مجازات قرار داد. در واقع اگر انسان ها این قوانین را نمی گذاشتند برخی از افراد به شکل بی رحمانه ای از آن ها استفاده می کردند و آن ها را مورد اذیت و آزار قرار می دادند. حیوان آزاری یکی از اصل های عدم توجه به حقوق حیوان هایی می باشد که دارای حقوقی مانند حیات و آرامش می باشند و این مورد در سال های اخیر بیش تر دیده شده است که افراد به آزار و اذیت حیوان ها می پردازند و این مورد تا زمانی که فضای مجازی پیشرفت داشته باشد کم تر دیده می شد ولی اکنون به وضوح می توان افزایش این موارد را دید و باید بدانید که تمامی افرادی که این کار را انجام می دهند تحت مجازات قرار خواهند گرفت.

حیوان آزاری و معنای آن

آزردن حیوانات یکی از بد اخلاقی های اجتماعی می باشد و در این مورد نوعی اختلال روانی وجود دارد و در قانون نیز این اعمال جرم شمرده خواهد شد و در قانون مجازات اسلامی برای این افراد مجازات هایی در نظر گرفته می شود. هیچ انسانی در روی کره زمین حق ندارد حیوانی را آزار داده و از این مورد خوشحال شود و افرادی که این کار را می کنند یک کار غیر شرعی و غیر انسانی را انجام می دهند و همچنان مرتکب جرم های سنگین می شوند.

در واقع این عمل معمولا ریشه در بیماری های روحی و روانی افراد دارد و شخصی که این کار ها را انجام می دهد باید مجازات شده و این مورد را باید مردم بدانند در غیر این صورت این مورد رواج بیش تری پیدا خواهد کرد. هرچند که در بسیاری از موارد افرادی که این کار را انجام می دهند غیر ارادی می باشد و عدم آگاهی این افراد باعث مجازات شدنشان خواهد شد. حیوان آزار منفعل به افرادی گفته می شود که بدون آگاهی این کار را انجام می دهند و افرادی که این کار را با آگاهی انجام می دهند حیوان آزار های فعال هستند.

آزردن حیوانات و جزای نقدی ان

جرم آزار حیوانات در قانون

طبق آن چیزی که در قانون بیان شده است باید این مورد را بدانید که هر حیوانی که در این میان به دست انسان آسیب ببیند و اذیت شود فردی آزار دهنده باید مجازات شود و مجازات او طبق قانون خواهد بود. در کتاب قانون مجازات های اسلامی بخشی با عنوان احراق، تخریب و اتلاف اموال حیوانات آمده است و هر زمانی که شاهد حیوان آزاری بوده اید باید این مورد را به پلیس گزارش دهید تا جلوی این افراد گرفته شود. برخی از افراد هستند که این کار زشت و خلاف را انجام می دهند و فیلم ها و تصاویری را از این مورد به نمایش عمومی در فضای مجازی قرار می دهند و با این کار اذهان عمومی را تشویش می کنند. ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی بیان می کند که :

” هرکس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال گوشت متعلق به دیگری یا حیواناتی که شکار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بکشند یا مسموم یا تلف و یا ناقص کند به حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد”.

علاوه بر این ها در ماده ۶۸۰ قانون آمده است که :

” هر کس بر خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده نماید به حبس از سه ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از یک و نیم میلیون ریال تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد”.

بنابراین می توان گفت نه تنها این افراد خاطی مورد مجازات قرار می گیرند بلکه باید در نظر داشته باشید که حیوانات نیز توسط دولت مراقبت می شوند و از حقوق آن ها دفاع خواهد شد و افرادی که غیر قانونی نیز شکار می کنند مرتکب این جرم ها خواهند شد  و جزای نقدی و کیفری دارند.

قانون اسلامی و جزای حیوان آزار ها

 حیوانات وحشی حفاظت شده

شاید برای شما نیز سوالی در این زمینه ایجاد شود که منظور از حیوانات وحشی و حفاظت شده در این زمینه چیست و باید این مورد را بدانید که طبق ماده ۶۸۰ قانون مجازات اسلامی حیواناتی هستند که در بخش های حفاظت شده اند و در معرض انقراض قرار دارند و از این رو دولت برای این که این حیوانات دیر تر منقرض شوند و یا از این مورد جلوگیری شود دستور داده است  که آن ها را شکار ممنوع نمایند. اگر فردی این حیوانات را شکار کند مشمول قانون ۶۸۰ مجازات اسلامی می شود.

بسیاری از این جرم ها که بیان شده است قابل گذشت نمی باشد و اگر حیوان آزاری به دست دولت بیفتد باید جزای کار خود را بکشد و بدین صورت نخواهد بود که جرم آن ها کم شده و یا تبدیل به مبلغ نقدی گردد. شخصی که حیوان آزار بوده است مجرم شناخته می شود و رها نخواهد شد. البته که در ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی به جنبه ای دیگر از این حیوان آزاری ها اشاره شده است.

در این ماده آمده است اگر شخصی بدون این که نیاز داشته باشد حیوانات حلال گوشت را از بین ببرد و این حیوانات مال شخص دیگری باشد و یا این حیوانات سرپرستی نداشته باشند آن ها را مورد اذیت کردن قرار داده است و به حبس بین ۳ ماه الی ۶ ماه محکوم می شود. البته که این افراد باید جزای نقدی برابر با ۱.۵ میلیون تومان الی ۳ میلیون تومان را بپردازد.

جزای حیوان آزار ها در ایران

مصداق های جرم در ماده ۶۷۹

در ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی آمده است که  اگر شخصی به صورت مستقیم اقدامی برای کشتن حیوانات نکرده باشد ولی سببی را نیز برای این مورد ایجاد کرده باشد و منجر به مسمومیت و یا مرگ این حیوان ها شده باشد مجازات خواهد شد و این مجازات ها شامل حبس بین ۳ ماه الی ۶ ماه و جزای نقدی برابر با ۱.۵ میلیون تومان الی ۳ میلیون تومان می باشد.

این مدل از ممنوعیت ها فصلی نیز می تواند باشد و در سال ۱۳۸۱ اسب به عنوان یک حیوان حلال گوشت در نظر گرفته شد که شکار و تلف کردن این حیوان مشمول ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی می باشد. البته که بادی این مورد را در نظر بگیرید  که ماده ۶۷۹ و ۶۸۰ قانون مجازات اسلامی تنها برای حیوانات محافظت شده و حلال گوشت ها در نظر گرفته شده است و سایر حیوانات در این زمینه سهمی نخواهند داشت.

برای مثال اگر فردی در خیابان بخواهد گربه های خیابانی را با گلوله بکشد هیچ مجازاتی برایش در نظر گرفته نخواهد شد و یا این که فردی اقدام به آزار و اذیت سگ های خیابانی نماید نیز جرمی مرتکب نشده است و نمی توان این فرد را با قوانین موجود در قانون مجازات اسلامی مجازات نمود. البته که در این زمینه لازم است تا قانون های جدیدی نیز به این مورد ها اضافه شود و جرایمی در نظر گرفته شود تا هیچ انسانی به هیچ حیوانی نتواند آسیبی وارد نماید و ما دیگر شاهد این حیوان آزاری ها نباشیم.

حیوان آزاری و جزای آن

قانون کشور برای برطرف کردن خلاء های موجود در زمینه حقوق حیوانات لایحه ای تنظیم کرده است و این مورد را در سال ۱۳۹۱ انجام داد که چندین سال در شورای اسلامی تصویب نشد و بالاخره در سال ۱۴۰۰ این لایحه به تصویب رسید و وارد قانون شد. در این لایحه ۲۳ ماده و ۱۵ تبصره دارد و اگر شخصی به هر نوعی باعث شود تا حیوانات آسیب ببینند جزای نقدی از درجه ۶ تا درجه ۴ شامل آن ها خواهد شد. در ماده ۱۶ لایحه حمایت از حیوانات ۲۸ مورد از جرم های حیوان آزاری تعریف شده است. در نظر داشته باشید که حیوانات ناطق نمی باشند ولی با این حال دارای حساس هستند و آزار دادن ان ها جرم محسوب خواهد شد. اگر از این مطلب رضایت داشتید می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد مجازات تهدید پیامکی و مجازات شلیک با اسلحه نیز بدست آورید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *