دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

بیماری های گیاه افوربیا و نحوه رفع آن ها

  • شقایق ایران دوست
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

بیماری های گیاه افوربیا را در این مطلب برایتان مورد بررسی قرار می دهیم و اگر دوست دارید اطلاعاتی خوب در مورد این گیاه بدست آورده و نحوه نگهداری از آن را بدانید این مطلب را از دست ندهید.

گیاه افوربیا از کاکتوس های تریگونا ساده می باشد و مقاومت بالایی در شرایط خشکی دارد. این گیاه با وجود مقاومت هایی که دارد امکان این که بیمار شود نیز وجود دارد و باید بدانید که این گیاه شبیه به کاکتوس ها بده ولی از نظر شرایط نگهداری و مراقبت با آتن ها بسیار تفاوت دارد. در واقع این گیاه دارای برگ می باشد و اگر در فضای باز این گیاه را قرار دهید گل های زرد و سفیدی را نیز خواهند داد و این مورد در خانه رخ نمی دهد و خیلی نادر خواهد بود. در ادامه اطلاعاتی در مورد شرایط مراقبت از این گیاه و بیماری های گیاه افوربیا به شما خواهیم داد تا بتوانید این گیاه را بهتر در خانه تان نگهداری نمایید.

    درمان بیماری های گیاهان

شناخت شرایط نگهداری و بیماری های گیاه افوربیا

این گیاه برای این که بتواند خوب رشد نماید نیاز به یک سری از شرایط خاصی دارد و باید بدانید که برای این که این گیاه بتواند تغذیه خوبی داشته باشد باید برگ های پژمرده و زخمی را حذف نمایید و این گیاه را می توانید به راحتی در خانه و یا در حیاط گذاشته تا رشد کند ولی یادتان باشد که یک سری از شرایط مهم را در این زمینه باید رعایت نمایید در غیر این صورت نمی توانید این مورد را به خوبی نگه داری نمایید.

نور خوب

این گیاه برای رشد خود نیاز به نور زیادی دارد و باید در نظر داشته باشید که این گیاه نور دوست می باشد و البته این بدین معنا نخواهد بود که در برابر نور زیاد آسیب نمی بیند بلکه در نور تابستان که مستقیم و تابناک می باشد بسیار آسیب پذیر می باشد و در این میان باید تدبیری برای این گیاه که خارج از خانه است داشته باشید و سعی کنید با یک چیزی مانع از رسیدن نور زیاد به این گیاه شوید در غیر این صورت برگ های این گیاه قهوه ای می شوند و به اصطلاح می سوزند. این گیاه را می توانید در سایه نیز قرار دهید و این گیاه در سایه هم رشد خواهد کرد ولی بهترین حالت این است که نور لازم برای رشد را به این گیاه برسانید.

آبیاری اصولی

از دیگر شرایط خوب و مفیدی که برای رشد این گیاه لازم می باشد استفاده از شرایط آبیاری متناسب با گیاه می باشد. این گیاه به آب حساس می باشد و آبیاری کم و یا بیش از اندازه باعث از بین رفتن و پوسیدن ریشه های این گیاه خواهد شد. برای این که بتوانید از این گیاه به خوبی در خانه تان مراقبت کنید و مانع از بیماری هایی در آن شوید نیاز است تا هر زمانی که عمق خاک تا دو الی سه سانتی متری خشک شد بعد به این گیاه آب بدهید و با این کار گیاهی سالم در خانه تان داشته باشید. قبل از آبیاری سعی کنید از زهکشی خاک گلدان این گیاه اطمینان پیدا کنید در غیر این صورت گیاه نمی تواند رشد نماید زیرا آب بیش از حد در گلدان باقی خواهد ماند.

خاک مناسب

خاک خوب برای این گیاه و رشد خوبش باید سبک بوده و زهکشی خوبی داشته باشد و خاک سبک بهترین خاک برای نگهداری از این گیاه می باشد و این خاک باید ترکیبی از برگ و ماسه و پیت ماس باشد و خاک های کاکتوس ساکولنت نیز در این زمینه بسیار خوب می باشند.

بیماری های گیاه افوربیا

کود دهی درست

برای این که این گیاه بتواند رشد خوبی داشته باشد نیاز به کود دهی دارد و باید در نظر داشته باشید که کود دهی را می توانید در بهار و تابستان ماهی یک بار انجام دهید و در این میان باید از کود های پتاس بالا استفاده کنید و می توانید نوع مخصوص این گیاهان را از گل خانه ها تهیه کرده و یادتان باشد که کود دهی در پاییز و زمستان نباید انجام شو زیرا باعث سوختن گیاه می شود.

تنظیم دما و رطوبت

برای این که بتوانید از این گیاه به خوبی مراقبت کنید نیاز است تا و دما و رطوبت خوبی را در این میان تنظیم کنید و باید بدانید که این گیاهان بومی مناطق گرمسیری هستند و دمایی پایین تر از ۵ درجه سانتی گراد را نمی توانند تحمل کنند و یخ می زنند. بهترین دما برای رشد خوب این گیاهان بین ۲۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد خواهد بود.

عوض کردن گلدان

این گلدان از گیاهانی می باشد  که هر سال نیاز به تعویض کردن گلدان ندارد و هر زمانی که متوجه شدید که گیاه شما دیگر رشدی ندارد می توانید برای تعویض کردن گلدان ها از این مورد استفاده نمایید. بهترین زمان برای این که این گلدان ها را تعویض کنید بهار خواهد بود و در فصل های دیگر امکان از بین رفتن این گیاهان وجود دارد.

سمی بودن این گیاه

در این میان یادتان باشد که این گیاه سمی بوده و می تواند تاثیرات بدی بر پوست داشته باشد و اگر این گیاه را لمس کنید ممکن است واکنش های پوستی نشان دهید. اگر این گیاهان را بخورید امکان بروز انواعی از مشکلات گوارشی نیز وجود دارد از این رو این گلدان ها را باید دور از دسترس حیوانات خانگی و کودکان قرار دهید در غیر این صورت جان آن ها به خطر می افتد.

مشکلات افوربیا

بیماری های این گیاه

بیماری های گیاه افوربیا بسیار زیاد می باشد و یادتان باشد که این گیاه اگر درمان نشود نمی تواند مانند گیاهان دیگر مقاومت از خود نشان دهد از این رو با اولین مشاهده مریضی اش باید برای درمانش اقداماتی صورت بگیرد در غیر این صورت این گیاه از بین می رود. هرچند که این گیاه مقاوم به بیماری های گیاهی است ولی در برخی از شرایط امکان دارد مقاومت خود را از دست بدهد.

رشد علفی در ساقه ها

  • این بیماری در صورتی می تواند این گیاه را درگیر کند که گیاه در سایه بماند و نور کافی را دریافت نکند.
  • در این شرایط گیاه بیش از حد بلند می شود و رشد طولی آن بسیار زیاد خواهد بود.
    برای این که این مورد را رفع کنید باید گیاه را در برابر نور بیش تر قرار دهید.
  • این گیاه در سایه می تواند آفاتی مانند شپشک آرد آلود و کنه تار عنکبوتی و مگس سفید را نیز به خود جذب کند.
  • این آفات به دلیل شکل خاصی که این گیاه دارد دیر تشخیص داده می شوند و امکان دارد زمان تشخیص شما برای درمان دیر شده باشد زیرا این آفت ها در ساقه و برگ این گیاه پنهان خواهند شد.

لکه های سفید پودری شکل

  • آبیاری زیاد و رطوبت بالا در محیط و تهویه نا مناسب داشتن می تواند باعث شود تا بیماری های قارچی در گیاه زیاد شود از این رو باید مراقب میزان آبیاری تان باشید.
  • اگر لکه های سفید پودری شکل روی این گیاه دیده اید باید این گیاه را از سایرین جدا کرده و از سموم مناسب استفاده کنید.
  • سموم قارچ کش می تواند در این زمینه برای این گیاه خوب باشد. یادتان باشد که استفاده از این سموم باید در فضایی باز باشد.

خم شدن ساقه

  • اگر به این گیاه بسیار کم و یا بسیار زیاد آب دهید امکان خم شدن ساقه گیاه وجود دارد.
  • برای این که این مورد را درمان کنید نیاز است تا برای گیاه یک قیم تهیه کرده و میزان آب دادن به گیاه را تنظیم کرده تا این مشکل از بین برود.

نور کافی برای افوربیا

زرد شدن برگ ها

  • این گیاهان به نور کم حساس می باشند و نور زیاد نیز برای این گیاهان خوب نمی باشد.
  • برای این که بتوانید از بروز بیماری های گیاه افوربیا پیشگیری کنید باید بدانید که زرد شدن یرگ های این گیاه نیز می تواند مشکلی باشد که آن را نباید نادیده بگیرید.
  • زرد شدن بیش از حد برگ ها به دلیل شرایط نامناسبی است که گیاه را در آن قرار داده اید و بیش از حد آبیاری کرده اید.

لکه های سوختگی

  • از دیگر مشکلاتی که در این زمینه برای این گیاهان ایجاد می شود سوختگی برگ های این گاه می باشد.
  • در نظر داشته باشید که این مورد به دلیل غبار پاشی های اشتباه می باشد.
  • همین مورد غبار پاشی را اگر در زیر نور خورشید انجام دهید امکان این که برگ های این گیاه بسوزد بسیار زیاد خواهد بود.

ریزش برگ های سالم

  • از مهم ترین مشکلات این گیاه این است که در برخی از موارد برگ های سالم این گیاه می ریزد.
  • این مورد در هر گیاهی که باشد می تواند نشانه ای از آبیاری بسیار کم و سرما شدید خواهد بود.
  • برای این که از این گیاه مراقبت کنید نیاز است تا شرایط رشدی این گیاه را بهبود ببخشید.

پوسیدگی ریشه ها

  • از دیگر بیماری های گیاه افوربیا می توان به پوسیدگی های ریشه در این زمینه اشاره داشت.
  • این گیاه وابسته به آب می باشد ولی اگر خاکش زهکشی خوبی نداشته باشد با این مورد رو به رو خواهد شد.
  • برای این که بتوانید از این مورد پیشگیری نمایید نیاز است تا  هر زمانی که  می خواهید به این گیاه آب بدهید باید دو الی سه سانتی متری آن خشک شده باشد.

اهمیت بیماری های گیاهان خانگی

تکثیر کردن این گیاه

این گیاه یکی از زیبا ترین گیاهانی می باشد که می توانید در خانه تان آن را داشته باشید. این گیاه از طریق قلمه زدن و بذر تکثیر می شود. بهترین روش تکثیر این گیاه استفاده از قلمه زدن می باشد. قلمه زدن این گیاه مراحلی دارد و نکاتی هستند که باید در این زمینه آن ها را رعایت کنید و در ادامه این موارد را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم.

روش قلمه زدن

  • برای این که این مورد را قلمه بزنید نیاز است تا یک عدد قیچی باغبانی بردارید و آن را ضد عفونی نمایید.
  • قلمه هایی به اندازه های ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر از این گیاه بگیرید.
  • انتخاب بریده شده از این گیاه را در زیر آب شیر شسته و به مدت ۴۸ الی ۷۲ ساعت در فضایی باز قرار دهید و با این کار شیره این گیاهان خارج می شود و پینه می بندد.
  • شیره ای که از این گیاه خارج می شود سمی بوده و بعد از این که دستتان با این مورد تماس پیدا کرد باید این مورد را بشویید در غیر این صورت امکان بروز مسمومیت وجود دارد.و
  • برای این که ریشه زایی بهتر شود می توانید از هورمون های ریشه زا استفاده کنید و این مورد را می توانید از دارو خانه ها تهیه کرده و به این گیاه بزنید.
  • بستر کشت این گیاه را در دمای ۲۵ درجه قرار داده و تا زمانی که ریشه زنی رخ دهد این مورد را هر روز چک کنید.
  • بعد از این که قلمه ها ریشه دار شدند می توانید آن ها را در خاک بکارید.

 گیاه افوربیا و مراقبت از این گیاه

بیماری های گیاه افوربیا می تواند تاثیرات بدی را روی گیاه داشته باشد از این رو بهتر است اگر نشانه هایی مانند پوشش های سفید روی برگ ها و ساقه ها، تار عنکبوت و یا زرد شدن برگ های این گیاه را دیده اید گیاه خود را از سایرین جدا کرده و آن را قرنطینه کنید و تا زمانی که بهبودی پیدا نکرده است بهتر است این گیاه در قرنطینه بماند زیرا این بیماری ها در گیاهان دیگر نیز وارد خواهد شد و ان ها نیز آلوده می شوند. حال که با این مورد آشنا شدید در ادامه می توانید با بیماری های گیاه زاموفیلیا و بیماری های گیاه پاچیرا نیز آشنا شده و اطلاعاتی در این زمینه کسب کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *