دسته ها
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

اصول ایمنی کارگاه ساختمانی و آنچه باید بدانیم

  • شقایق ایران دوست
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

برای آگاهی از ایمنی کارگاه ساختمانی بهتر است این مطلب را از دست ندهید زیرا اطلاعاتی بسیار خوب و مفید در این میان به شما عزیزان می دهیم و شما را بیش تر با این مورد آشنا می کنیم.

ایمنی کارگاه ساختمانی دارای اهمیت زیادی می باشد و باید بدانید که اگر نتوانید این نکات را در حین کار رعایت کنید به عنوان فردی که این کار را بر عهده دارد امکان دارد ساخت و ساز شما و کارگاه تان پلمپ شود زیرا امکان به خطر افتادن جان کارکنان وجود دارد. در ادامه به شما خطر های پیش روی کارگران و نکات مهم برای پیشگیری از این موارد را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم و شما می توانید اطلاعاتی خوب و مفید در این مورد کسب نمایید.

ایمن بودن ساختمان ها و فواید آن برای کارفرما

آشنایی با اصول ایمنی کارگاه ساختمانی

برق گرفتگی یکی از بد ترین شرایطی می باشد که ممکن است برای کارگران ساختمانی در کارگاه ها ایجاد شود از این رو باید بدانید که آمار این مورد بالا می باشد و باید نکات ایمنی را در این زمینه رعایت کنید در غیر این صورت نمی توانید از بروز مشکلات این مدلی در امان باشید و جان دیگران را نیز به خطر خواهید انداخت. یکی از مهم ترین چک لیست های کارگران ساختمانی استفاده از وسایل مراقبتی مانند کلاه ها و کفش های ایمنی و کمر بند های ایمنی بوده و در نهایت یادتان باشد که این موارد را برای کارگران خود بخرید در غیر این صورت امکان دارد مشکلاتی در این میان برایتان ایجاد شود و یادتان باشد اگر شما کارفرما باشید و این نکات ایمنی را رعایت نکنید مسئولیت برق گرفتگی کارگران با شما خواهد بود.

یکی دیگر از مشکلاتی که می تواند باعث افزایش مرگ و میر در کارگران باشد افتادن از ارتفاع می باشد از این رو باید این مورد را در نظر بگیرید که بسیاری از کارگران باید در ارتفاعات از وسایل ایمنی بهره مند باشند و هر مشکلی برای آن ها ایجاد شود شما به عنوان کارفرما باید مسئولیت این مورد ها را بر عهده بگیرید.  افتادن از ارتفاع می تواند آسیب های شدید و جبران ناپذیری را به هر فرد وارد کند و آن فرد دیگر نتواند به راحتی کار کرده و یا حتی ممکن است نتواند حرکتی داشته باشد از این رو باید سعی کنید قبل از این که کارگران شروع به کار کنند تمامی ایمنی ان ها را تامین نمایید.

داشتن تجهیزات معیوب و نادرست می تواند از علت های دیگری باشد که کارگران ساختمانی در این میان آسیب می بینند. تجهیزات نادرست می تواند تاثیرات زیادی بر روی سلامت کارگران داشته باشد از این رو سعی کنید تجهیزاتی که در نظر می گیرید درست باشد و فاقد هر گونه عیب و ایرادی باشد زیرا در غیر این صورت ممکن است خطرات جانی کارگران شما را تحت تاثیر خود قرار دهد. یکی از مهم ترین تجهیزات در این زمینه عینک ها هستند و این مورد را به یاد داشته باشید که باید برای هر کارگر خود عینک مخصوص تهیه کنید در غیر این صورت هر آسیبی که به آن ها وارد شود شما باید مسئولیتش را قبول نمایید.

کاربرد ایمنی در کارگاه ها

نکات مهم در ایمنی بخشی به کارگاه های ساختمانی

یادتان باشد که دانستن اطلاعاتی در این زمینه می تواند برای شما بسیار خوب باشد از این رو برای این که بتوانید از پس مشکلات در کارگاه های ساختمانی بر آمده و آن ها را به حداقل برسانید نیاز است تا اطلاعاتی در این مورد ها داشته باشید و در ادامه این اطلاعات را به شما عزیزان خواهیم داد.

  • داشتن کلاه و کفش ایمنی برای تمامی کارگران اجباری می باشد و باید بدانید که بسته به میزان کار و نوع ان باید ایمنی های دیگری را نیز برای آن ها تهیه نمایید و اگر نیاز است باید از کمر بند های ایمنی و دستکش ها و عینک های مخصوص جوشکاری و … را نیز همانند آیین نامه مربوطه تهیه کرده و در اختیار آن ها قرار دهید.
  • تمامی معابر و پله ها و سطح های شیب دار  و باز شو های ساختمانی و پرتگاه ها که خطر سقوط افراد در این زمینه ها زیاد می باشد باید با استفاده از نرده ها و سایر پوشش های موقت و مناسب مراقبت شود در غیر این صورت خطرات زیادی برای کارگران و افراد عادی خواهد داشت.
  • کارگران شما نباید در روز های خطر ساز مانند روز های یخ بندان و روز هایی که بارندگی زیاد می باشد در سطح پشت بام فعالیت داشته باشند و این مورد می تواند خطرات جانی زیادی را برایشان به همراه داشته باشد از این رو اگر مشکلی ایجاد شود مسئولیت ان مشکل با کارفرما می باشد.
  • استفاده از نردبان های تراولینگ با عرض های حداقل ۳۵ سانتی متر برای زمان هایی که کارگران نیاز به کار در روی سطح های شیب دار و شکننده مانند صفحات موجدار و ورق های فشرده سیمانی و یا نورگیر دارند اجباری خواهد بود و اگر نردبان های محکم در این میان استفاده نشود امکان لغزش و افتادن کارگران از ارتفاعات وجود دارد و این مورد می تواند خسارت های زیاد جانی و مالی را با خودش در بر داشته باشد.
  • اگر کارگران می خواهند در لبه های شیب دار کار کنند نیاز است تا موانع مناسب برای پیشگیری از افتادن و سقوط کردن در این زمینه ها نصب شود.
  • اگر کارگران شما روی سقف های دارای شیب های زیاد بیش از ۲۰ درجه کار می کنند باید مجهز به کمر بند ایمنی باشند و طناب نجات داشته باشند تا در صورتی که مشکلی پیش آمد و سقوط کردند آسیب زیاد جانی نبینند.

اهمیت ایمنی ساختمانی

  • از معابر هایی که برای عبور و مرور فرغون یا چرخ های دستی ساخته می شود باید دارای یک متر عرض باشد و این مورد را در نظر بگیرید که این معابر باید صاف و بدون بر آمدگی باشند تا بتوانند راحت روی این سطوح فرغون را حرکت داده و مشکلی برای افراد ایجاد نشود.
  • اگر می خواهید بتن ریزی را انجام دهید نیاز است تا قالب بتن را بررسی کنید و این مورد را در نظر بگیرید که قبل از بتن ریزی باید استحکام قالب ها بررسی شود در غیر این صورت خطرات زیادی را با خود به همراه خواهد داشت.
  • در حین برداشتن قالب های بتن نیز باید احتیاط شما رعایت شود در غیر این صورت خطرات زیادی تهدید کننده جان کارگران ساختمانی خواهد بود و احتمال سقوط بتن ها نیز وجود دارد.
  • دستگاه های بتن سازی که برای ساختمان انتخاب می کنید باید دارای استاندارد و ضامن باشند تا در حین تمیز کردن دستگاه قفل شده و مانع از حرکت های اتفاقی شود.
  • بالا بردن تیر آهن ها باید با کابل ها و طناب های ایمن انجام شود و این مورد را در نظر داشته باشید که برای ین که کابل ها بیش از حد خم نشوند باید چوب و یا وسیله ای مشابه با تیر آهن در کابل قرار داده شود و در این موارد معمولا برای بالا بردن این تیر آهن ها از زنجیر های آهنی استفاده می شود.
  • در حین نصب کردن ستون های تیزر آهن باید قبل از این که نگهدارنده ها را جدا کنید نصفی از پیچ و مهره ها را بسته باشید و جوشکاری های لازم در این زمینه را انجام دهید در غیر این صورت امکان سقوط تیر آهن ها وجود دارد.
  • قبل از این که تیر آهنی روی تیر آهن جدید شما بسته شود باید تمامی پیچ و مهره ها وصل شده باشند و در نهایت جوشکاری ها نیز انجام شود در غیر این صورت خطرت زیادی برای کارگران ساختمانی وجود دارد.
  • خرپا ها باید با استفاده از انواعی ار نگهدارنده های مخصوص به وسیله نگهدارنده ها روی پایه ها قرار بگیرند و بعد از نصب مهار های لازم و اولیه و اطمینان پیدا کردن از پایدار بودنشان می توانید ان ها را از نگهدارنده ها جدا نمایید.

مراقبت از جان کارگران با رعایت نکات ایمنی

  • در یک سری از ساختمان ها که ستون هایی از آهن روی یکدیگر قرار می گیرند بیش تر از یک طبقه نباید بدون جوش کاری و اتصال ها ستون ها را روی هم قرار داد زیرا امکان ریزش آن ها نیز وجود دارد و ممکن است باعث مشکلاتی برای کارگران شود.
  • از دیگر اصول ایمنی کارگاه ساختمانی این است که در حین بارندگی شدید و باد های شدید و یا یخبندان ها از نصب کردن و برداشتن تیر های فلزی باید خودداری شو زیرا امکان برق گرفتگی وجود دارد.
  • انجام دادن جوشکاری های زیاد روی داربست هایی که دارای کابل های نگهداری می باشند غیر مجاز می باشد و می تواند برای کارگران مشکلات زیادی را بوجود بیاورد.
  • کابل های دستگاه جوش شما باید دارای روپوش های عایق بوده و بدون زنگ زدگی باشد در غیر این صورت خطر برق گرفتگی نیز وجود خواهد داشت.
  • یادتان باشد تا زمانی که ملات بنایی کامل خشک نشده باشد نباید داربست ها را به آن ها تکیه داد زیرا امکان بروز افتادن کارگران از این داربست ها دو چندان می شود.
  • نباید کارگران خود را وادار کنید تا وسایل سنگین را با استفاده از نردبان پایین بیاورند و برای این کار باید از وسایل مخصوص استفاده کنید و هر مشکلی که در این وادار کردن ها برای کارگر ایجاد شود شما باید پاسخ آن را بدهید.

ایمنی کارگاه ساختمانی

  • اگر در حال انجام دادن کار های بنایی در طبقات پایینی ساختمان می باشید باید بتوانید سقف و پوشش های درستی روی این طبقات قرار دهید و برای این که تیر آهن و کار های بتن ریزی طبقات بالا تر را انجام دهید باید ین سقف ها باشند در غیر این صورت این کار اصلا ایمن نبوده و خطرات شدید جانی را به همراه دارد.
  • در نظر داشته باشید که اگر در حال کار کردن با غیر هستید نباید طرف داغ آن را درون فضای در بسته نگه دارید. اگر مقداری از فضا باز باشد می توانید قیر را درون ان بگذارید در غیر این صورت ممکن است تهویه به خوب انجام نشود و جان افراد رد اتاق به خطر خواهد افتاد.
  • برای گرم کردن بشکه های قیر باید ابتدا بخش های بالایی را ذوب کنید و از حرارت دادن تاباندن شعله به بخش های زیرین خودداری کنید زیرا این کار  خطرات شدیدی را با خودش به همراه دارد.
  • بالا بردن آسفالت و قیر داغ با استفاده از کارگران و نردبان ها ممنوع می باشد و هر جایی که این مورد مشاهده شود تخلف ساختمانی بوده و امکان دارد برخورد های جدی در این زمینه انجام شده و هر آسیبی که کارگران در این میان ببینند شما باید جبران خسارت بدهید.
  • شعله های باز همانند مشعل، کبریت ها و وسایل مشابه نباید در دهانه فاضلاب ها و خطوط اصلی گاز قرار داده شود در غیر این صورت خطر بروز انفجار در این میان هست.

     ایمنی کارگاه ساختمانی

حال که با اصول ایمنی کارگاه ساختمانی آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های راهنمای انتخاب درب باغ و محصولات برق صنعتی آذر نیرو اطلاعاتی در مورد  آن ها بدست آورید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *