ایمپلنت فلپ لس یا بدون جراحی یک روش ایمپلنت آلمانی است که با کمک آن اگر دندان نداشته باشید می توانید دندان های از دست رفته خود را اصلاح کنید. برای ایجاد یک نمای زیبا می توانید از ایمپلنت به روش فلپ لس استفاده کنید . کاشت دندان به روش های معمولی اصولا درد دارد و ممکن است هرکس نتواند این درد را تحمل کند در ادامه با تمام نکات مزایا و معایب این روش آشنا خواهیم شد.
ایمپلنت به روش فلپ لس
بسیاری از افرادی که به دلایل مختلف نمی توانند ایمپلنت معمولی بگذارند و با عوارض این جراحی روبه رو می شوند باید ایمپلنت مناسب یا ایمپلنت فلپ لس را بگذارند. این مدل ایمپلنت ها برای این افراد مناسب است:
- بیماران دیابتی که به راحتی خون بدنشان بند نمی آید.
- افرادی که لثه های ضعیفی دارند.
- اشخاصی که بیماری فوبیا یا ترس از جراحی دارند.
- بیماران عفونی
- بیماران نقص ایمنی
روش ایمپلنت فلپ لس چیست؟
ایمپلنت فلپ لس یکی از روش های ساده و کار آمدی است که با کمک آن دیگر نیازی نیست برای ایمپلنت گذاشتن جراحی شوید. به طور کلی در یک روش معمولی باید حتما قبل از کاشتن دندان لثه فرد جراحی شود به این ترتیب باید بعد از گذاشتن ایمپلنت محل برش را بخیه زد . این فرآیند برای برخی افراد دردناک و خطرناک است برای گروهی هم استرس آور از طرفی محل جوش خوردن بخیه دندان در برخی افراد خیلی دیر خوب می شود. در نتیجه باید از روش جایگزین و مدرن تر استفاده کرد. به این ترتیب دیگر نیاز نیست از برش ها پر از خونریزی استفاده کرد در نتیجه محل ایمپلنت به روش فلپ لس استفاده خواهد شد.
ویژگی ایمپلنت فلپ لس
در این روش به جای ایجاد برش جراحی با کمک یک روش پانچ ایمپلنت وارد لثه خواهد شد. دیگر نیازی به عمل جراحی و بخیه نیست. پروتزی ابتدا وارد محل پانچ شده سپس ایمپلنت درون این پروتز خواهد رفت.
ویژگی های کاندیدای ایمپلنت فلپ لس
برای اینکه بتوانید این عمل را انجام دهید باید:
- تراکم استخوانی فک شما بالا باشد.
- بافت لثه ای نرم داشته باشید.
به این ترتیب است که اگر این ویژگی ها در دندان شما نباشد ممکن است به راحتی نتوانید این روش را انجام دهید و مجبور باشید از روش های معمولی ایمپلنت دندانی خود را انجام دهید.
نام دیگر روش ایمپلنت فلپ لس
این روش را باید بدون جراحی و برش انجام داد به همین دلیل نام دیگر آن پانچ کردن یا فیکسچر ایمپلنت نیز نامیده می شود.
متخصص مربوط برای ایمپلنت فلپ لس
فوق تخصص ایمپلنت یا جراح فک حتما باید ابتدا خوب شما را معاینه کند اگر شرایط لازم را داشته باشید باید برای شما این روش را پیاده سازی نماید. روش متخصص ایمپلنت باید اطلاعات لازم از وضعیت آنناتومیک استخوان های زیرین و اطراف محل مربوطه را داشته باشد.
بنابراین برای کاشت ایمپلنت دندان به روش فلپ لس ابتدا باید انجام رادیو گرافی پیش برود. اگر وضعیت فک و استخوان فرد مناسب باشد نیازی به پیوند استخوان نداشته باشد از طرفی وضعیت سلامتی فرد مناسب باشد باید برای روند یک جلسه درمان اقدام کرد.
کاربرد ایمپلنت به روش فلپ لس
اگر فردی التهاب و پوسیدگی دندانی داشته باشد و بخواهد دندان های خود را ایمپلنت کند گاهی متخصص با کشیدن دندان در همان یک جلسه دندان های آنها را با ایمپلنت فلپ لس درمان خواهد کرد. از طرفی گاهی دندان فرد دو یا چند ریشه دارد و باید برای بررسی بهتر یک متخصص ریشه هم وضعیت دندانی فرد را ببیند.
مزایای روش کاشت ایمپلنت به روش فلپ لس
یکی از مهم ترین نکاتی که درباره ایمپلنت بدون نیاز به جراحی مورد توجه است مزایای این روش است. به این ترتیب که بیشتر افراد به دلیل وجود این مزایا حاضرند حتی اگر می توانند ایمپلنت معمولی نگذارند. دندان های خود را به روش ایمپلنت جراحی ترمیم کنند. مزایای این روش عبارتند از:
درد بسیار کم: درد پس از جراحی وجود ندارد یا بسیار کم است.
خونریزی اندک: خونریزی در حین جراحی کم است که این روش را مناسب افرادی که بیماری قلب یا بیماری های مربوط به فشارخون دارند هست.
تورم کم : تورم پس از جراحی وجود ندارد.
کبودی کم صورت: کبودی پس از عمل رخ نمی دهد.
نرسیدن آسیب به لثه و فک: به لثه و استخوان ها آسیب وارد نمی شود.
بخیه نیاز ندارد: این روش به بخیه نیاز ندارد.
کم ترین دوره نقاهت: این روش درمان ساده و مثل پر کردن دندان می باشد. به نحوی که بیمار پس از قرار دادن ایمپلنت فلپ لس نیازی به استراحت نداشته و می تواند فورا به محل کار خود برگردد.
امکان گذاشتن روکش موقت همزمان: در صورتی که ایمپلنت داخل استخوان استحکام کافی داشته باشد با این روش امکان پذیر است.
مدت عمل کم است: مدت زمان قرار دادن ایمپلنت در این روش کوتاه تر است.
جوش خوردن سریع تر استخوان ها: در این روش به دلیل اینکه آسیب به اطراف دهان کمتر است مدت زمان بهبودی نیز بسیار کوتاه تر است و استخوان ها زودتر جوش می خورند.
ایمپلنت فلپ لس برای چه کسانی مناسب است؟
در بیشتر موارد افراد در هر سنی می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند. عوامل متعددی وجود دارند که بعد از ایمپلنت پانچ منجر به نتایج بهتری می شوند که عبارتند از:
- حفظ بهداشت دهان و دندان
- حجم کافی استخوان فک برای نگه داشتن ایمپلنت
- سلامت عمومی
- لثه های سالم
- انجام معاینات پزشکی
برخی از عوامل ممکن است فرد را از انجام ایمپلنت محروم کنند :
- مصرف بیش از حد سیگار
- وجود یک بیماری کنترل نشده مثل دیابت یا بیمار قلبی
- بیمارانی که در حال انجام پرتو درمانی سر و گردن قرار دارند.
معایب استفاده از ایمپلنت پانچ
تنها مشکلی که ممکن است برخی جراحان با آن مواجه شوند این است که ایمپلنت پانچ یک تکنیک کور است و جراح نمی تواند به طور مستقیم نقاط آناتومیک را ببیند. این مشکل باعث خطر می شود چون ممکن است برخی از ساختارهای حیاتی در هنگام بالا رفت فلپ در معرض دید قرار گیرند که البته با کمک رادیو گرافی می توان از هر عارضه ای جلوگیری کرد.
منبع : آرگا