دسته ها
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳

روش های دفع آفات و بیماری های پیاز

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

دفع آفات و بیماری های پیاز از مهم ترین کار های کشاورزان می باشد و اگر به این موارد بی اعتنا باشند امکان دارد محصولاتشان به فروش نرفته و حتی گاها دچار ضرر و زیان های شدید خواهد شد و در این مطلب شما را با انواعی از آفات پیاز آشنا خواهیم کرد و اطلاعاتی مناسب در این زمینه ها به شما عزیزان می دهیم.

آفات و بیماری ها از مهم ترین مشکلاتی می باشند که اکثر کشاورزان با آن ها دست و پنجه نرم می کنند و در این بخش قصد داریم اطلاعاتی در مورد بیماری ها و آفات پیاز به شما بدهیم و شما نیز با این موارد بهتر آشنا خواهید شد.

انواع سم ها برای آفات پیاز

آشنایی با انواع آفات پیاز و بیماری های این گیاه

آفات پیاز و بیماری های ین گیاه می تواند کشاورزان را در دردسر بزرگی بیندازد زیرا امکان دارد محصول آن ها مرغوبیت لازم برای فروش را نداشته باشد و مشکلاتی شدید در این زمینه برایشان ایجاد خواهد شد از این رو قرار است در ادامه تمامی آفت ها و بیماری های این گیاه را برایتان مورد بررسی قرار داده و روش های رفع و از بین بردن آن ها را نیز در همان بخش ها برایتان خواهیم نوشت.

ریشه سرخ پیاز

این بیماری را با نام ONION PINK نیز می شناسند و باید بدانید که ریشه زایی مداوم در پیاز ها را ایجاد می کند و یکی از مهم ترین علت ایجاد این بیماری در پیاز ها قارچی با نام Pyrenochaeta terrestris می باشد و همین مورد باعث می شود تا پیاز ها زود تر بالغ شده و بد فرم خواهند شد. از دیگر نشانه های این بیماری می توان به کاهش رشد گیاه و زرد شدن و خراب شدن بوته های هوایی می باشد و
برای اینکه این بیماری را درمان نمایید باید خاک را ضد عفونی کنید زیرا این مورد به دلیل کثیف بودن خاک و آلوده بودنش به بیماری ها و قاچ ها رخ می دهد و شما می توانید با استفاده از آب سالم و بدون آلودگی این مورد را درمان کرده و باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که پیاز ها را باید در زمین هایی بکارید که در آن یونجه کاشته نشده است.

دفع بیماری های پیاز

پوسیدگی خاکستری در پیاز

از دیگر بیماری هایی که این گیاهان را به خود درگیر می کند می توان به پوسیدگی خاکستری این گیاه با نام ONION GRAY BLIGHT اشاره داشت. این بیماری به دلیل تهویه نا مناسب در خاک رخ می دهد که عامل این بیماری نیز قارچ هایی هستند و این قارچ ها شامل سه نوع قارچ با نام های B.allii ، B.Cinerae و Botrytis squamosal می باشند. در واقع پیاز های سفید به دلیل آبدار بودن و بافت نرم شان بیش تر از نوع بنفش و زرد مورد هجوم این مشکل می باشند و هر کدام از این سه نوع قارچ می توانند تاثیرات متفاوتی روی این مورد بگذارند.

برای پیشگیری و کنترل این بیماری در پیاز ها کافی است تا در کشت صیفی جات تناوب داشته باشید و از بذر های مرغوب پیاز ها استفاده کنید تا بتوانید این بیماری ها را به شدت در این میان کاهش دهید. از دیگر نکاتی که در این زمینه اهمیت دارد این است که آبیاری را قبل از برداشت به مدت ۱ ماه متوقف کنید و قبل از انبار شدن این گیاه باید آن ها را کامل خشک کنید در غیر این صورت امکان بروز این بیماری بعد از کشت شدن نیز وجود خواهد داشت. برای سم پاشی نیز می توانید از سم های خانواده دی تیوکازبامات استفاده نمایید.

پوسیدگی ریشه و طبق پیاز

این بیماری را معمولا با نام ONION BASAL & ROOT ROT می شناسند و این مشکل هم قارچی می باشد و بر اثر قارچ هایی با نام های Fusarium Oxysporum f. sp. Cepae و Fusarium Solani ایجاد می شود و این مورد را نیز باید در نظر داشته باشید که این قارچها در دمای بالای ۲۵ درجه ایجاد می شوند و می توانند به راحتی رشد کنند و در نهایت باعث می شود تا درون پیاز ها پوک شده و از مرغوبیت آن ها می کاهد از این رو باید بدانید که این مورد بیش تر در حین انبار کردن پیاز رخ می دهد و برای کنترل کردن آن این گیاه را در مزارع یونجه نکارید و از کود های دارای ازت در حین کشت و برداشت استفاده نکنید.

آفات پیاز

سفیدک داخلی پیاز

از دیگر آفات پیاز  و بیماری های آن می توان به سفیدک داخلی و یا دروغی پیاز اشاره داشت  که این مورد را با نام Downy Mildew می شناسند و معمولا در منطقه های مرطوب این مشکل بیش تر برای این گیاهان ایجاد می شود و این مورد توسط یکی از قارچ ها با نام Pernospora destructor ایجاد می شود. این بیماری با لکه هایی روی برگ های مسن این بوته ها ظاهر می شود و با گسترش این مشکل برگ های جوان نیز درگیر می شوند و مشکلاتی در این زمینه برایشان ایجاد خواهد شد. برای پیشگیری و کنترل این بیماری در پیاز ها کافی است تا زمان کاشت این گیاهان را تغییر داده و از بذر های مرغوب برای کاشت استفاده کنید و برای سم پاشی نیز می توانید از سم هایی با نام فلینت، اکسی کلرومس و داکونیل استفاده نمایید.

بیماری سیاهک پیاز

Onion Smut یا سیاهک پیاز از دیگر بیماری ها و آفات پیاز می باشد و سالانه کشاورزان زیادی را به خود درگیر می کند و این مورد می تواند به سرعت گسترش پیدا کرده و مشکلات بد تری را ایجاد نماید از این رو شناختن این بیماری پیاز مهم و ضروری است.  عامل اصلی این مورد قارچی با نام Urocystis Cepulae می باشد و با ایجاد کردن لکه های سیاه پیاز روی جوانه بوته پیاز تمامی این گیاه را آلوده می کند. برای پیشگیری و کنترل این بیماری در پیاز ها کافی است تا سعی کنید خاک زهکشی خوبی داشته باشد و خاک را قبل و بعد از کشت ضد عفونی نمایید و از سم های بردوفیکس در این زمینه استفاده نمایید.

بیماری های پیاز

لهیده شدن پیاز ها

این بیماری نوعی از بیماری های باکتریایی می باشد و با نام Onion Bacterial Mushy Rotشناخته می شود و دو نوع باکتری با نام های Dickeya chrysanthemi و Pectobacterium carotovorum pv. carotovorum این مشکل را در پیاز ها ایجاد می کنند و آفات این بیماری باکتری ها هستند. در واقع این مورد می تواند باعث نرم تر شدن و له شدن پیاز ها شود و پیاز های زخمی شده در معرض خطرات بیش تری هستند. برای پیشگیری و کنترل این بیماری در پیاز ها کافی است تا دما و رطوبت محل نگهداری از این مواد را بررسی کرده و رطوبت و دما را تنظیم کنید تا شرایط برای رشد این باکتری ها وجود نداشته باشد.

آفات پیاز

باید بدانید که گیاه پیاز دو نوع آفت دارد و در مجموع می توان گفت تنها در صورتی امکان دارد این گیاهان درگیر بیماری و آفات شوند که در مدت زمان زیادی در جایی انبار شوند. آفت مگس پیاز و آفت تریپس پیاز نیز از مهم ترین آفت های این گیاه می باشد و در ادامه هر دو این مورد ها را برایتان بررسی می کنیم و روش های پیشگیری و کنترل این مورد را برایتان کامل توضیح می دهیم تا با این مورد ها نیز آشنا شوید.

دفع بیماری های پیاز

آفت مگس پیاز

  • این آفت بسیار شبیه به گس خانگی می باشد و با نام علمی Hylemiyia Antiqua نیز شناخته می شود و باید بدانید که رنگ این مگس ها زرد و خاکستری بوده و پا های بلند تری نسبت به نوع خانگی دارد و طول ان ها بین ۶ الی ۷ میلی متر می باشد و شفیره آن قهوه ای بوده و شکل بیضی دارد.
  • بیش ترین جایی که این مورد ها وجود دارد در استان های اصفهان، خوزستان و اطراف تهران می باشد و لارو های این مگس ها می تواند تاثیرات بدی روی پیاز داشته باشد و آن ها را فاسد خواهد کرد.
  • هر لارو این آفت می تواند بین ۵ الی ۸ بوته از پیاز ها را نابود کرده و آن ها را از بین ببرد.
  • مگس های این آفت می تواند باعث از بین رفتن پیاز های درشت و آسیب دیده شده و ان ها را کاملا نابود می نماید.
  • برای پیشگیری و کنترل این بیماری در پیاز ها کافی است تا زمان کاشت این گیاه را تغییر داده و یا از سموم مفید مانند دیپترکس، گامکسان، لیندین، تری کلروفون، پرمترین، موونتو، کلرورمرکوریک، دیکلروس و دیازینون استفاده نمایید.

 آفات پیاز

آفت تریپس پیاز

  • این آفت را حشره ای با نام علمی  Thrips Tabaci برای پیاز ها و سایر صیفی جات ایجاد خواهد کرد و باید این مورد را در نظر داشته باشید که این حشره رنگی زرد دارد و نوار های تیره ای روی سینه آن مشاهده می شود.
  • اندازه این حشره تنها ۲ میلی متر بوده و نیشی خرطوم مانند دارد و میز تواند از شیره و کلروفیل گیاهان با همین نیش خود تغذیه خواهد کرد.
  • از نشانه هایی که می توان به وجود این آفت پی برد می توان به پژمرده شدن برگ های پیاز و ضعف بوته ها اشاره داشت و این حشره در بین برگ ها مخفی خواهد شد و زمانی که شرایط محیطی خوب باشد شروع به تکثیر شدن می نماید.
  • از این آفت به ویروس پژمردگی گوجه فرنگی نیز مشهور می باشد و می تواند با حمله کردن به بذر های پیاز آسیب رساندن را شروع خواهد کرد.
  • برای پیشگیری و کنترل این بیماری در پیاز ها کافی است تا از بذر های مرغوب در ان زمینه استفاده کرده و از سمومی مانند دسیس، پروتئوس، موونتو، کونفیدور، دیکلروس و دورسبان استفاده کنید.

حال که با آفات پیاز آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های ددد و ددد اطلاعاتی در مورد  آن ها بدست آورید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *