بیمه عمر و تامین اجتماعی هر دو بیمه هایی هستند که بسیاری از افراد امروزه خود را با استفاده از آن ها بیمه می کنند تا بتوانند در زمان پیری و فرسودگی از حقوق این بیمه ها استفاده کرده و زندگی را برای خود آسان تر کنند. در ادامه تفاوت بیمه عمر و تامین اجتماعی را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تفاوت بیمه عمر و تامین اجتماعی
یکی از مهم ترین چالش هایی که امروزه افراد با آن روبرو می شوند این است که در شرایط اقتصادی موجود یافتن پشتوانه بهتر برای دوران کهن سالی و یا بازنشستگی چه راهی را باید انتخاب کنند. در واقع بسیاری از افراد بین بیمه عمر و تامین اجتماعی گیر می کنند بنابراین در ادامه ماهیت این دو نوع بیمه و تفاوت هایی که می توانند با هم در زمان آینده داشته باشند را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم.
بیمه عمر نوعی سرمایه گذاری با سود تضمین شده است که شما میتوانید با دریافت سود سرمایه گذاری از پوشش های آن مانند فوت، نقص عضو و از کار افتادگی و یا بیماری های خاص را نیز استفاده کنید. در واقع بیمه عمر و سرمایه گذاری بیمه ای کامل میباشد که پوشش گوناگونی درد و شخص بیمه گذار می تواند پوشش های مد نظر مطابق میل خود را انتخاب نماید.
بیمه تامین اجتماعی به کلیه افراد شاغل اختصاص داده می شود و مطابق با قانون کار تمامی افرادی که شاغل هستند باید این بیمه را داشته باشند و این بیمه باید توسط کارفرمای آن ها رد شود. حق این بیمه هر سال توسط تامین اجتماعی تعیین می شود و این حق بیمه باید تا مدت ۳۰ سال به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود و فرد بیمه شده در این بیمه در طول مدت بیمه تنها می تواند از پوشش های بسیار ساده درمانی استفاده کند و بعد از ۳۰ سال می تواند حقوق مطابق با آنچه که تامین اجتماعی تعیین می کند را دریافت کند.
از دیگر تفاوت های اصلی بیمه عمر و بیمه تامین اجتماعی این است که به طور معمول بیمه تامین اجتماعی ماهیت درمانی ندارد اما بیمه عمر به نوعی مکمل بیمه تامین اجتماعی محسوب می شود و می توان گفت محدودیت سنی در بیمه عمر نیست و از یک فرد تازه متولد شده تا فرد ۷۰ ساله قادر به استفاده از این بیمه خواهند بود.
در بیمه عمر میزان حق بیمه و چگونگی پرداخت آن بسته به صلاحدید خود فرد تعیین می شود در صورتی که در بیمه تامین اجتماعی میزان حق بیمه توسط سازمان تامین اجتماعی تعیین می شود. بیمه تامین اجتماعی به شخص بیمه شده دفترچه درمانی می دهد که هزینه های درمانی معمول مانند سرماخوردگی و غیره را شامل خواهد شد.
اما در بیمه عمر بیماری های خاصی مانند سکته قلبی و مغزی، جراحی قلب باز، پیوند اعضای بدن و انواعی از سرطان ها را پوشش داده می شود. در بیمه عمر به حق بیمه پرداختی سود تعلق می گیرد در صورتی که در تامین اجتماعی این گونه نخواهد بود. در بیمه عمر هر زمان که امکان بازخرید داشتید می توانید این کار را انجام دهید و شما بعد از گذشت ۱۰ سال از پرداخت حق بیمه می توانید اندوخته خود و سودش را دریافت کنید یا درخواست مستمری بدهید و در صورتی که از کار افتاده باشید دیگر نیازی به پرداخت حق بیمه ندارید و می توانید مستمری را دریافت کنید.
در بیمه عمر فرد می تواند برای افرادی که تحت سرپرستش هستند را انتخاب کند بنابراین در صورتی که فرد فوت شود بدون نیاز به انحصار وراثت سرمایه فوت به آن ها تعلق خواهد. گرفت هزینه ای که بیمه تامین اجتماعی در صورت فوت فرد بیمه شده به بازماندگان میدهد بسیار کم است و این در حالی است که بیمه عمر چنین نمیباشد و اگر بیمه شده فقط یک قسط از حق بیمه را پرداخت کرده باشد و فوت کند به غیر از پرداخت سرمایه فوت اگر بر اثر حادثه باشد تا سه برابر سرمایه فوت نیز به بازماندگان داده خواهد شد.
به صرفه بودن بیمه عمر
اگر می خواهید در مدت زمان کوتاهی سود بسیار زیادی به دست بیاورید نیاز به پول زیادی دارید تا بتوانید آن را سرمایه گذاری کنید در حالی که در بیمه عمر شما تنها با پرداخت یک حق بیمه میتوانید پوشش های بیمه ای را نیز دریافت کنید. بنابراین میتوان گفت که بیمه عمر از سایر سرمایه گذاری هایی که میخواهید در آینده انجام دهید بسیار بهتر خواهد بود ولی اگر میخواهید سود بیش تری به دست بیاورید و نقد شوندگی سریع نیز برایتان مهم میباشد بهترین راه برای شما این است که از پس انداز های بانکی استفاده کنید. عمر اندوخته دریافتی نسبت به مجموع حق بیمه بسیار قابل توجه است و علاوه بر این بیمه گذار میتواند سالانه تا ۲۵ درصد مبلغ تورم را بر حق بیمه خود اضافه کند.
امیدواریم که در این مطلب توانسته باشیم اطلاعات بسیار خوبی در مورد تفاوت بیمه عمر و بیمه تامین اجتماعی به شما عزیزان بدهیم و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه میتواند اطلاعات دیگر در مورد شرایط بیمه کاری و شرایط بیمه محصولات کشاورزی بدست آورید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده استفاده کرده و وارد بخش های مربوطه شوید.
منبع : آرگا