گل برگ انجیری از زیباترین گیاهان آپارتمانی بوده و دارای برگ های خاص و منحصر به فرد می باشد و می تواند نگاه هر بیننده ای را به خود جذب کند بنابراین اگر از این گل در دکوراسیون خود استفاده کنید می توانید آن را زیباتر ساخته و جالب است بدانید که این گل با برگ های سبز و پهن خود دارای بریدگی ها و شکاف هایی می باشند زیبایی دو چندانی دارند. در ادامه اطلاعاتی در مورد مشکلات گیاه برگ انجیری برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد و شما با آشنایی با این موارد می توانید از بروز مشکلات زیاد در این زمینه پیشگیری نمایید.
مشکلات و بیماری های برگ انجیری
گیاه برگ انجیری از زیباترین گیاهان آپارتمانی است و شما می توانید این مورد را در خانه نگهداری کنید فقط کافی است تا شرایط نگهداری آن را تامین کنید در غیر این صورت برگ انجیری شما ممکن است به بیماری های دچار شود و با بی حال بودن و رشد کم و همچنین زرد شدن برگ های انجیری خود این شرایط بد را به شما نشان می دهد.
برگ انجیری از گیاهان آپارتمانی بوده و ممکن است دچار بیماری ها و آفت شود و باید در اسرع وقت علت این مورد را شناسایی کرده و مشکلات گیاه برگ انجیری را درمان نمایید در غیر این صورت امکان دارد این گیاه به صورت کلی خشک شده و از بین برود. مهم ترین نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که در حین خرید این گیاه باید از سلامت برگ ها ریشه و ساقه مطمئن باشید.
زرد شدن برگ انجیری
زرد شدن گیاه انجیری از مهم ترین مشکلات این گیاه بوده و باید بدانید که در صورتی که گیاه دارای تعداد زیادی برگ های زرد باشد به معنای این است که شما به این گیاه زیاد آب داده اید و غرقابش کرده اید. زمانی که آبیاری بیش از حد مورد نیاز گیاه باشد مانند زمانی که آب به گیاه کم می دهید شکلاتی برایش ایجاد می شود و از مهم ترین مشکلات زیاد آب دادن به گیاهان این است که باعث می شود تا ریشه ها در آب غرق شده و نتوانند تنفس داشته باشند بنابراین برگ ها زرد شده و می ریزند معمولا برگ های پایینی و نزدیک به ریشه سریع تر این زردی ها را از خود نشان می دهند.
برای اینکه بتوانید این مشکل را رفع کنید نیاز است تا ابتدا زهکشی گلدان را درست کرده و از باز بودن راه آب در گلدان آن مطمئن شوید و صبر کنید تا خاک گلدان به اندازه دو الی ۳ سانتی متر خشک شود و بعد آبیاری نمایید. در روز های سرد و فصل زمستان بهتر است این گیاه را کمتر آبیاری کنید و در صورت اطمینان از زمان و مقدار آبیاری باید هر دو هفته یک بار باشد.
قهوه ای شدن لبه و نوک برگ ها
از دیگر مشکلاتی که ممکن است برای این گیاه ایجاد شود قهوه ای شدن لبه و نوک برگ های گیاه برگ انجیری می باشد. این مورد بدین معنا است که گیاه شما تشنه است و رطوبت کمی دارد و همچنین هوای خشک نیز از دلایل این مشکل به شمار می رود و در روز های گرم تابستان بهتر از فواصل آبی کاهش داده و هر دو الی سه روز به این گیاه آب دهید البته که بیش از حد می تواند منجر به ایجاد مشکلات در گیاه شود.
نداشتن شکاف در برگ ها
نبود برگ های دارای شکاف درگه برگ انجیری می تواند به دلایل متفاوتی باشد و این دلایل عبارتند از :
- کافی نبودن آبیاری
- تشنه بودن گیاه
- کمبود مواد غذایی
- قطع کردن ریشه های هوایی در برگ انجیری
- جوان بودن گیاه
- جوان بودن برگ ها
- کمبود نور
کوچک بودن برگ ها
از دلایل مهم کوچک بودن برگ های گیاه برگ انجیری می توان به کمبود نور رطوبت اشاره کرد. در صورتی که نور کافی به گیاه نرسد نمی تواند انرژی لازم برای پهن شدن برگ ها را تامین کند بنابراین برگ های این گیاه کوچک می شود.
افتادن برگ ها
افتادن برگ ها برگ انجیری در حالت عادی می تواند به دلیل آبیاری زیاد باشد ولی اگر گلدان این گیاه را عوض کرده اید اشکالی ندارد و این گل ممکن است تا چند روزی بی حال و زرد باشد. در واقع در صورتی که برگ ها بعد از تعویض گلدان بی حال شده باشند ممکن است به دلیل وارد شدن تنش به ریشه باشد که بعد از مدتی خود به خود درست خواهد شد و باید تا زمان ترمیم ریشه و بهبود آن صبر کنید. البته اگر این مورد بهبود پیدا نکرد به معنای از بین رفتن ریشه است و باید از این گیاه خود قلمه تهیه کنید.
لکه های قهوه ای در حاشیه برگ ها
اگر برای گیاه برگ انجیری در روز های گرم تابستان غبار پاشی انجام داده اید بکه های قهوه ای در حاشیه برگ هایش ایجاد می شود بنابراین بهتر است این کار در سایه انجام داده تا نور خورشید برگ های مرطوب و خیس را نسوزاند در غیر این صورت شما با این مشکل در گیاه برگ انجیری روبرو خواهید شد.
لکه های سیاه
اگر لکه های سیاه به شکل زخم روی برگ های این گیاه مشاهده می کنید باید بدانید که در صورتی که برگ انجیری در معرض هوای سرد قرار بگیرد لکه های سیاهی روی آن نمایان می شود و در مورد این موضوع اگر گیاه خود را در جای مناسب قرار ندهید ادامه دار خواهد بود بنابراین در روز های بسیار سرد از قرار دادن برگ انجیری در تراس راهرو و یا نزدیک پنجره ها خودداری کنید.
پیر شدن ساقه
چروک شدن و پیر شدن ساقه زمانی رخ می دهد که ریشه یا بخشی از آن به یک بیماری مبتلا شده باشد و این بیماری ممکن است قارچی و یا باکتریایی باشد که باید علت آن را بیابید و برای درمان متناسب با علت آن عمل کنید. معمولا این مشکل به دلیل آبیاری زیاد و قارچی شدن گیاه است بنابراین با مشورت از یک فرد آگاه در این زمینه می توانید این گیاه را درمان کرده و یا از جایی که سالم است آن را بریده و قلمه بزنید.
کنه تار عنکبوتی
در صورت مشاهده تار هایی که شبیه به تار عنکبوت می باشد در زیر برگ های انجیری و رنگ پریدگی این برگ ها بدین معنا می باشد که امکان دارد گیاه شما به نوعی کنه گیاهی به نام کنه تار عنکبوتی دچار شده باشد. اگر برگ های کمی دچار این مشکل شده باشند تنها با غبار پاشی زیر برگ ها می توانید این آفت ها را از بین ببرید اما اگر این مورد در کل گیاه فراگیر شد و گل گیاه درگیر این کنه شد باید برای از بین بردن آن هر دو هفته یک بار گیاه را سمپاشی کنید.
شپشک آرد آلود
شپشک آرد آلود از دیگر آفت های این گیاه می باشد و می تواند ها و زیر برگ ها را دچار خود کند بنابراین باید بدانید که این موجودات کوچک و سفید رنگ اند و می توانند در محل اتصال برگ به ساقه و زیر برگ ها از خودشان ردی مانند آرد به جای بگذارند. این مورد می تواند مشکلات زیادی برای گیاه شما ایجاد کند بنابراین اولین قدم برای شما این است که این گیاه را از سایر گیاهان جدا کنید تا آن ها را آلوده نکند. برای از بین بردن این آفت در ابعاد کوچک می توانید از ترکیب محلول مایع ظرفشویی رقیق شده با آب استفاده کنید و روی شپشک ها این مایع را اسپری کنید در صورتی که تعداد آفت های این گیاه زیاد باشد باید آن را سم پاشی کنید تا بتوانید از پس این مشکل بر بیایید.
حال که با مشکلات گیاه برگ انجیری آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های آفات پنبه و بیماری های کاج مطبق وارد صفحات مربوطه شده اطلاعاتی در مورد آن ها بدست آورید.
منبع : آرگا