دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

راهنمای انتخاب استند میکروفون

  • فرهاد هاشمی
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
  • ۰

 

امروزه، با پیشرفت چشمگیر صنعت ضبط موسیقی و امکان ضبط محتوای صوتی در تمامی شرایط، تجهیزات مربوط به این عرصه نیز در تنوعی بی‌سابقه در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. یکی از این تجهیزات، پایه یا استند میکروفون است که نقشی اساسی در ضبط موسیقی چه در استودیو و چه در اجراهای زنده دارد و در اشکال و اندازه‌هایی بسیار متنوع در بازار موجود است. تنوع این وسیله نیز همانند بسیاری دیگر از تجهیزات استودیویی، ممکن است باعث سردرگمی افراد در حین انتخاب یک نمونه مناسب از آن شود. بنابراین، تصمیم گرفتیم تا طی یک مطلب نسبتاً کوتاه، به سوالات متداول درباره استند پاسخ دهیم و شما را به‌شکلی اجمالی در خرید یک پایه میکروفون مناسب بر اساس شرایط استفاده‌تان راهنمایی کنیم.

راهنمای انتخاب استند میکروفون

استند میکروفون چیست؟

استند میکروفون، در واقع پایه‌ای است که در استودیوها و اجراهای زنده، برای نگهداری میکروفون در موقعیتی ثابت و تضمین عملکرد بهینه آن به کار گرفته می‌شود. قابلیت تنظیم ارتفاع در یک پایه میکروفون، شاخصه‌ای بسیار کاربردی است که امکان استفاده از یک استند واحد برای تمامی شرایط ضبط را فراهم می‌کند. همچنین برخورداری این وسیله از یک بازویی بوم نیز می‌تواند انعطاف کاربری آن را به‌شکلی چشمگیر افزایش دهد.

امروزه، اکثر استندهای میکروفون موجود در بازار به یک رزوه اتصالی ⅜ اینچی مجهز هستند؛ اما نمونه‌هایی از این وسیله نیز در بازار وجود دارند که رزوه اتصالی آنها، کمی بزرگتر و معادل با ⅝ اینچ است. این رزوه برای اتصال میکروفون به استند به‌صورت پیچی به کار می‌رود و در کل، در همین دو سایز به‌صورت استاندارد تولید می‌شود. تقریباً تمامی میکروفون‌های موجود در بازار نیز در بسته‌بندی خود، از یک گیره اتصالی با رزوه ⅝ اینچی و یک تبدیل ⅜ اینچی برخوردارند که اتصال آنها به تمامی استندهای میکروفون موجود در بازار را ممکن می‌سازند.

 

آیا من به یک پایه میکروفون با بازوی بوم نیاز دارم؟

اگر مورد کاربری ثابت و مشخصی ندارید و نمی‌دانید که دقیقاً قرار است استند میکروفون خود را به چه شکلی مورد استفاده قرار دهید، پیشنهاد می‌کنیم که حتماً محصولی را انتخاب کنید که به بازوی بوم مجهز است. در اکثر استندها، این بازو قابلیت جدا شدن دارد و در صورتی که به آن نیازی نداشته باشید، می‌توانید بازو را به‌آسانی از استند حذف کنید و میکروفون را مستقیماً به میله اصلی آن متصل کنید. وجود بازوی بوم در یک استند، انعطاف کاربری بسیار بالایی به این وسیله می‌بخشد و آن را برای استفاده در بازه‌ای بسیار وسیع‌تر از شرایط ضبط مناسب می‌سازد. برای مثال، این نوع از پایه میکروفون استودیویی هم برای ضبط وکال به‌صورت ایستاده مناسب است و هم می‌توان با کمک بازویی بوم آن، میکروفون را به‌صورت معلق در بالای درام کیت یا پیانو قرار داد و صدای این سازها را ضبط کرد. علاوه بر اینها، طراحی ویژه استندهای بوم، فضای بیشتری را برای قرارگیری در روبروی میکروفون در اختیار شما قرار می‌دهد و امکان نواختن سازهایی همچون گیتار را همزمان با خوانندگی برای شما فراهم می‌کند.

در مقابل، اگر اطمینان دارید که قرار است تنها در روبروی میکروفون به‌صورت ایستاده به گویندگی یا خوانندگی بپردازید و نمی‌خواهید که هیچ سازی را در دست بگیرید و قصد ضبط صدای سازهایی همچون پیانو را نیز ندارید، یک استند میکروفون ساده میله‌ای و بدون بازوی بوم، می‌تواند برای شما کاملاً مناسب باشد.

 

برای ضبط پادکست به چه نوعی از استند میکروفون نیاز دارم؟

اگر قصد ضبط پادکست را دارید، بهتر است که میکروفون را در فاصله‌ای کم از کامپیوتر قرار دهید تا دسترسی بهتر و آسان‌تری به آن داشته باشید. برای قراردهی میکروفون در نزدیکی کامپیوتر، استندهای رومیزی مناسب‌ترین گزینه هستند و میکروفون را در موقعیتی بهینه و بر روی میز، در اختیار شما قرار می‌دهند. اما اگر فضای میز کامپیوتر شما محدود است و نمی‌توانید یک میکروفون بر روی آن قرار دهید، استندهای برادکست جایگزینی بسیار مناسب برای نمونه‌های رومیزی به شمار می‌روند و می‌توانند گزینه‌ای ایده‌آل برای شما باشند. این نوع از استندها، ساختاری شبیه به بازوی چراغ‌های مطالعه دارند و همانند آنها، به‌صورت معلق در روبروی شما قرار می‌گیرند. در بسیاری از استندهای برادکست، کابل میکروفون از درون ساختار استند عبور کرده است و از این طریق می‌توان میکروفون را به‌آسانی به دستگاه میزبان متصل کرد. این قبیل پایه‌ها به دلیل برخورداری از یک کابل به‌صورت داخلی، در دو نسخه XLR و USB به فروش می‌رسند و در صورتی که قصد خرید این دسته از محصولات را دارید، باید حتماً توجه داشته باشید که یک نمونه سازگار با میکروفون خود را تهیه کنید.

 

برای اتصال میکروفون خود به استند، به چه نوعی از گیره نیاز دارم؟

گیره میکروفون معمولاً همراه با استندهای میکروفون به فروش نمی‌رسد؛ زیرا بدیهی است که نمی‌توان از یک گیره واحد برای اتصال تمامی میکروفون‌ها به استند استفاده کرد و هر میکروفون، نیازمند نوعی خاص از گیره است. این گیره معمولاً در بسته‌بندی خود میکروفون وجود دارد و در غیر این صورت نیز می‌توانید آن را به‌صورت جداگانه و با صرف هزینه‌ای ناچیز، خریداری کنید. اکثر گیره‌های میکروفون موجود در بازار، رزوه‌ای به اندازه ⅝ اینچ دارند و درون خود به یک تبدیل ⅜ اینچی نیز مجهز هستند. این قبیل تبدیل‌ها به‌صورت جداگانه نیز قابل خریداری هستند.

راهنمای انتخاب استند میکروفون

کدام‌یک برای من مناسب‌تر است؛ استندهای کوتاه یا استندهای مرتفع؟

استندهای میله‌ای و بوم آرم، هر دو بیشتر توسط خوانندگان و یا برای ضبط صدای سازهایی همچون پیانو و درامز با تکنیک میکروفون‌گذاری اورهد (overhead) و معلق مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اگر استند بوم آرم خود را در ارتفاعی بسیار بالا (بیش از دو متر) تنظیم کنید، مرکز ثقل آن را به بالا می‌برید و پایداری استند را به‌شکلی مشهود کاهش خواهید داد. این امر با نصب یک میکروفون سنگین‌وزن بر روی استند تشدید می‌شود و می‌تواند حتی موجب سقوط میکروفون و استند بر روی زمین شود. بنابراین، اگر قصد دارید میکروفون خود را در ارتفاعی بالا قرار دهید، بهتر است از استندهای موسوم به اورهد استفاده کنید که به‌طور خاص، برای میکروفون‌گذاری درام کیت‌ها و پیانوها با تکنیک اورهد طراحی شده‌اند و به بدنه‌ای ضخیم‌تر و پایه‌ای بزرگتر نیز مجهز هستند. همچنین، برخی از نمونه‌های این نوع از پایه میکروفون استودیویی، از وزنه‌هایی ویژه بهره می‌برند که باعث افزایش پایداری آنها می‌شود.

در شرایطی غیر از موارد ذکرشده، یک استند بوم آرم با ارتفاعی متوسط می‌تواند مناسب‌ترین گزینه برای شما باشد. این نوع از استندهای بوم، اندازه‌ای کمی کوچکتر از همتایان عادی خود دارند و می‌توان ارتفاع آنها را به‌حدی کاهش داد که برای میکروفون‌گذاری سازهایی همچون کیک درام و امپلیفایر گیتار نیز قابل استفاده باشند و همزمان، با افزایش ارتفاع‌ آنها، در شرایطی همچون نواختن گیتار و اجرای وکال به‌صورت نشسته نیز آنها را به کار گرفت.

زمانی که می‌خواهید یک میکروفون را درون کیک درام قرار دهید، به یک استند با ارتفاعی بسیار کم نیاز خواهید داشت. در این مواقع، بهتر است مدلی را انتخاب کنید که بازوی بوم آن تقریباً به‌صورت مستقیم به پایه اصلی متصل شده باشد. همچنین استندهای رومیزی نیز به دلیل پایداری بالا و ارتفاع کم خود می‌توانند برای چنین شرایطی بسیار کاربردی واقع شوند.

 

آیا می‌توان استندهای میکروفون را شخصی‌سازی کرد؟

لوازم جانبی و تجهیزات بسیاری در بازار برای استندهای میکروفون وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها، انعطاف کاربری این وسایل را افزایش داد و از آنها در بازه‌ای وسیع‌تر از شرایط استفاده کرد. این لوازم جانبی شامل وسایلی چون جالیوانی برای قراردهی یک لیوان یا بطری آب در کنار استند می‌شود که می‌توانند راحتی شما را در پروسه ضبط افزایش دهند. اما مواردی همچون میله‌های اکستندر نیز در بازار وجود دارند که می‌توان با نصب آنها بر روی یک استند میکروفون، ارتفاع آن را افزایش داد، چند میکروفون به آن متصل کرد یا وسایلی دیگر همچون سازهای کوچک را نیز بر روی آن نصب کرد.

تجهیزاتی نیز همچون استندهای منعطف gooseneck در بازار وجود دارند که می‌توانید آنها را به‌صورت مستقیم به استند متصل کنید تا با استفاده از آن، بتوانید زاویه میکروفون را به‌شکلی دقیق و آزادانه تنظیم کنید. همچنین استندهایی از نوع gooseneck نیز در بازار وجود دارند که در انتهای خود به یک جک XLR مجهز هستند و می‌توان به کمک آنها، میکروفون تاک‌بک را مستقیماً به کنسول میکس موجود در استودیو متصل کرد.

 

بهترین نوع پایه برای یک استند میکروفون چیست؟

پایه نگهدارنده استند میکروفون دو نوع کلی دارد: سه‌پایه و گرد.

نوع سه‌پایه، وزنی کمتر را برای استند میکروفون رقم می‌زند و معمولاً قابل جمع شدن است تا حمل استند تسهیل شود؛ اما این نوع از پایه، محیطی بیشتر را نسبت به پایه‌های گرد اشغال می‌کند و به همین دلیل، می‌تواند در برخی از محیط‌های ضبط کمی دست‌و‌پاگیر باشد.

پایه‌های گرد معمولاً از جنس فلز هستند و با وزن بالای خود، استند را به‌شکلی پایدار بر روی زمین نگه می‌دارند. این نوع از پایه، اندازه‌ای کوچک و ظاهری ساده‌تر و شیک‌تر دارد و می‌تواند برای استفاده در محیط‌های استودیویی کوچک مناسب‌تر باشد؛ اما وزن بالای آن، حمل استند‌ را دشوار می‌سازد.

در نهایت، انتخاب از میان این دو نوع پایه، به شرایط و خواسته‌های شما بستگی خواهد داشت.

 

آیا می‌توان یک رکوردر یا دوربین را بر روی استند میکروفون نصب کرد؟

دوربین‌ها و رکوردرها معمولاً به رزوه‌های ⅜ یا ⅝ اینچی مجهز نیستند و به همین دلیل، نمی‌توان آنها را به‌صورت مستقیم بر روی استندهای میکروفون نصب کرد. اما تبدیل‌هایی با همین کاربری در بازار وجود دارند که می‌توان با نصب آنها بر روی استند میکروفون، انواع دوربین و رکوردر را به‌آسانی به استند متصل کرد.

در صورتی که پس از مطالعه این مطلب هنوز در انتخاب یک استند میکروفون مناسب برای خود مردد هستید، پیشنهاد می‌کنیم سوالات خود را با کارشناسان وب‌سایت یا فروشگاه گیتار ایران در میان بگذارید تا در این زمینه شما را به‌شکلی دقیق راهنمایی کنند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *