رایتینگ سمپل با توجه به رشته و مقطع تحصیلی فرد متقاضی متفاوت است. این نوشته برای دریافت پذیرش تحصیلی به ویژه در رشته های آکادمیک حائز اهمیت می باشد. در این مطلب با کاربردها و ساختار رایتینگ سمپل بیشتر آشنا می شوید.
کاربرد رایتینگ سمپل چیست؟
اگر متقاضی تحصیل در خارج از کشور هستید و به دنبال دریافت پذیرش اپلای در رشته های پژوهش محور می باشید، احتمالا موقع سرچ در مورد دانشگاه های مختلف و مدارک و شرایط مورد نیاز آن ها با گزینه رایتینگ سمپل یا writing sample روبرو شده اید.
اکنون سوال اینجاست که writing sample چیست؟ این عبارت در لغت به معنی نمونه نوشتار می باشد. نمونه نوشتار به همراه نگارش نامه، هدف و انگیزه نامه نوشته مهمی به منظور اثبات صلاحیت دریافت پذیرش تحصیلی به ویژه در رشته های آکادمیک می باشد.
این نوشته همچنین برای پیدا کردن بعضی موقعیت های شغلی در خارج از کشور نیز استفاده می شود. به این ترتیب اگر قصد دارید در خارج از کشور به تحصیل به ویژه در مقاطع ارشد و دکترا بپردازید، حتما در مورد writing sample به منظور اپلای اطلاعات لازم را کسب نمایید.
به این ترتیب writing sample نوشته ای تخصصی است که توسط متقاضی نوشته می شود و همانطور که اشاره شد هدفش نشان دادن توانایی فرد در زمینه نگارش متن علمی و ضمنا پژوهش در زمینه رشته تحصیلی مورد نظر می باشد. این نامه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی فرد متقاضی متفاوت است.
کاربرد writing sample
معمولا دانشگاه ها و موسسات مدنظر متقاضی ساختار متن writing sample را از نظر طول مقاله و متن نوشته برای اپلای تعیین می کنند. در غیر این صورت توصیه می شود نمونه writing sample را در دو تا پنج صفحه بنویسید.
این نوشته دارای انواع مختلفی از جمله ادبی، سیاسی، آکادمیک و … می باشد. هنگامی که به عنوان مدرک مورد نیاز جهت اپلای در نظر گرفته شده باشد یعنی از شما خواسته شده در مورد کارهای آکادمیک خود توضیحاتی به شکل نوشتاری ارائه دهید.
به طور مثال می توانید از پژوهش های سابق خود چکیده ای تهیه و در چند صفحه با فرمت خواسته شده ارائه بدهید. قسمتی از پروپزال یا پایان نامه نیز می تواند به عنوان writing sample در نظر گرفته شود. بهتر است مقالاتی که هنوز در دست بررسی است را انتخاب نکنید.
می توانید چکیده ای از مقالات سابق خود را با لحاظ حجم درخواستی ویرایش نموده و به عنوان نمونه نوشتار به دانشگاه مقصد بفرستید. در حقیقت دانشگاه یا موسسه مدنظر با لحاظ writing sample به عنوان مدرک مورد نیاز می خواهد توانایی فرد متقاضی را در نگارش یک متن علمی سنجیده تا بررسی نماید فرد در چه حد می تواند سابقه علمی خود را به طور یکپارچه و در قالب چند صفحه توضیح دهد.
به این ترتیب نیاز است به فرمت مورد تایید دانشگاه مقصد دقت نموده و به خوبی نگارش را انجام دهید.
ساختار writing sample
ساختار کلی writing sample شامل مقدمه، متن و نتیجه گیری می باشد. ولی برای ارائه writing sample به ویژه برای دانشگاه ها ساختار متن به طور جزئی از بخش های زیر تشکیل می شود:
- عنوان نوشته
- چکیده مطلب
- مقدمه و معرفی
- بدنه متن
- نتیجه گیری
- منابع
چند نکته مهم در نگارش writing sample
همانطور که اشاره شد هدف کلی writing sample نشان دادن توانایی فرد متقاضی در زمینه پژوهش و نوشتن متن علمی و آکادمیک بوده تا بتواند در مورد سابقه و فعالیت های علمی یا تخصصی اش توضیح دهد. در ضمن به دانشگاه مدنظر این امکان را می دهد تا با نحوه تفکر متقاضی در زمینه رشته تحصیلی و اهداف آکادمیک وی آشنا شود.
به این ترتیب writing sample برای اخذ پذیرش در قدم اول حائز اهمیت است. همانطور که انگیزه نامه برای بورسیه اهمیت دارد. بعضی از از نمونه های رایج انگیزه نامه شامل مقالات تحقیقاتی، پایان نامه ها، مقالات مجلات، پروژه های اصلی و … می باشند.
- نوشته مورد نظر نباید اشکال نگارشی یا دستور زبانی داشته باشد. به این ترتیب حتما پس از اتمام متن آن را بازبینی و در صورت لزوم اصلاح کنید.
- نمونه writing sample باید سبک خودش را داشته باشد. ولی به طور مدام از کلمات و جملات محاوره ای حین نگارش writing sample استفاده نشود. زیرا این نوشته برای اپلای رسمی می باشد.
- برای انتخاب writing sample از مقالاتی که قبلا نوشته اید، متن های به روز قوی تر را مدنظر قرار دهید.
- درباره ساختار متن و شیوه نوشتار، فونت، صفحه آرای و فرمت writing sample مطابق با خواست دانشگاه مقصد پیش بروید و در صورت مشخص نبود طبق رویه استاندارد انجام شود.
- در صورتی که مهارت کافی در زمینه نوشتن writing sample به زبان دانشگاه مقصد را ندارید می توانید بعد از نگارش متن به صورت فارسی از یک مترجم متبحر بخواهید آن را ترجمه کند.
- اگر مهارت زبانی کافی دارید بهتر است از چند نفر متخصص بخواهید متن writing sample را بازخوانی تا در صورت نیاز اصلاح کنند.
- به موضوع مقاله خود توجه نمایید. بهتر است در نگارش writing sample از مقالات و موضوعاتی نوشته که با رشته و دانشگاه مقصد بیشتر مرتبط است.
- غالبا writing sample بین ۲-۵ صفحه باید نوشته شود از این رو خلاصه ای از کارهای علمی خود را ارائه می دهید. بنابراین متن شما باید جامع، یکپارچه و متمرکز بر هدف بوده و بدانید ارائه اطلاعات اضافی ارزش کار را کاهش می دهد.
- در متن مدنظر که به کارهای علمی خود اشاره می کنید سعی کنید در ارجاع منابع از مقالاتی استفاده که در مجلات علمی با درجه بالا به چاپ رسیده اند و از زمان انتشار آن ها تایم زیادی نگذشته باشد.
- متن خود را با مقدمه مناسبی شروع کنید. اساتید به دلیل کمبود وقت معمولا همه قسمت های ارسالی را نمی توانند با دقت بخوانند. از این رو مقدمه یکی از بخش هایی است که در اولویت توجه اساتید می باشد. مقدمه باید جذاب و در عین حال به دور از کلیشه سازی و مرتبط با موضوعی باشد که قصد توضیح آن را در ادامه دارید.
- اگر مقدمه متن با بدنه و نتیجه گیری پایانی سنخیت نداشت باشد کیفیت writing sample کاهش می یابد.
- انتخاب موضوع مناسب برای writing sample و وجود آن در مدارک لازم برای دانشگاه سبب می شود دانشگاه مقصد شناخت بهتری از توانایی ها و اهداف شما پیدا کند.
- در قسمت مقدمه به معرفی موضوعی می پردازید که قرار است در مورد آن بنویسید که غالبا یک پاراگراف است.
- بدنه writing sample به ایده ها و اشارات مطرح شده در مقدمه به طور مشروح می پردازد. و در نهایت خلاصه متن شما و نتیجه انتهایی کار نیز نتیجه گیری writing sample است.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با افزایش انگیزه شغلی و شایستگی شغلی روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا