دسته ها
جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴

نگهداری ساکولنت سدوم قرمز و نکات پرورش آن

  • ملیحه بال افکن
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۳
  • ۰

در واقع نکهداری ساکولنت سدوم قرمز چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله با اصول کاشت، پرورش و مراقبت از این گیاه خشبی آشنا شوید با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید سدوم قرمز در واقع یکی از انواع ساکولنت ها محسوب می شود که بیشتر گونه های آن را می توانید به عنوان یک گیاه آپارتمانی نگهداری کنید. پرورش و مراقبت این گیاه کار چندان دشواری نیست زیرا تمام گونه های آن از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند.

پرورش و نگهداری ساکولنت سدوم قرمز

گیاه سدوم قرمز که با نام علمی sedum rubotinctum نیز شناخته می شود دارای تقریبا ۶۰۰ گونه از گیاهان خشبی، غیر خشبی و علفی یک ساله و چند ساله خزان کننده و همیشه سبز گوشتی خواهد بود. گل های این گیاه اغلب ستاره ای و زرد کمرنگ، صورتی و سفید خواهند بود که روی یک پانیکول انتهایی ظاهر می شوند.

اصول نگهداری از ساکولنت سدوم قرمز

سدوم قرمز متعلق به مکزیک بوده و ارتفاع آن تقریبا به ۲۰ سانتی متر و پهنای آن به ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر خواهد رسید. بهتر است بدانید که این گیاه درختچه ای مانند است و در قسمت تحتانی منشعب می شود. همچنین دارای شاخه هایی نازک با برگ های استوانه ای آبدار اغلب به رنگ سبز روشن می باشد.

روش های کاشت و تکثیر سدوم قرمز:

توجه داشته باشید که ساکولنت سدوم قرمز را اغلب می توان از طریق چهار روش شامل قلمه زدن ساقه، تقسیم بوته، قلمه زدن برگ و کاشت بذر تکثیر نمود که در ادامه سعی داریم مراحل و دستورالعمل انجام آن ها را شرح دهیم:

  • قلمه زنی ساقه:

به ظور کلی برای تکثیر سدوم قرمز به روش قلمه زنی ساقه در ابتدا بایستی قلمه هایی ۸ الی ۱۰ سانتی متری و دارای حداقل ۳ برگ تهیه کنید. سپس دو برگ انتهایی را برش دهید و تنها یک برگ روی قلمه باقی بگذارید.

روش های کاشت ساکولنت سدوم قرمز

حال قلمه های آماده شده را در بستر مناسب مانند پیت ماس و شن بکارید به گونه ای که حداقل یک گره از آن ها از سطح خاک بیرون باشد. توصیه می شود که بستر کشت را تا زمان ریشه دهی مرطوب نگه دارید.

همچنین می توانید روی بستر کشت را با یک نایلون بپوشانید تا رطوبت اطراف ان بالا روند. پس از گذشت مدت زمان ۶ الی ۸ هفته می توانید شاهد ریشه دادن قلمه ها باشید.

  • تقسیم بوته:

این روش معمولا برای گیاهان بزرگ و پرپشت مورد استفاده قرار می گیرد و بهترین زمان برای انجام آن فصول پاییز و اوایل بهار است. توصیه می شود که تقسیم بوته را هر ۴ الی ۵ سال برای گیاهانی که دچار ازدحام بوته شده اند انجام دهید.

  • قلمه زنی برگ ها:

در این روش بایستی برگ های انتهایی ساقه را با کمک دست و یا قیچی استریل شده جدا نمایید و به مدت زمان یک روز در محیطی خشک قرار دهید تا زخم محل برش کاملا پینه ببندد. پس از گذشت یک روز قلمه برگ را در محل سایه و در بستری از پیت ماس و ماسه قرار دهید و بستر را مرطوب نمایید.

چگونگی قلمه زنی ساقه سدوم قرمز

با فراهم کردن شرایط مناسب پس از ۷ الی ۱۰ روز می توانید شاهد ریشه زایی قلمه ها باشید و با مشاهده اولین ریشه می توانید گیاهتان را به گلدان اصلی انتقال دهید.

  • کاشت بذر:

یکی دیگر از روش های کاربردی برای کاشت ساکولنت سدوم قرمز، کاشت بذر آن است که در این روش بایستی بذور را در بستری حاوی ماسه، کوکوپیت و مقداری پیت ماس کشت نمایید و پس از گذشت چندین هفته شاهد رشد آن ها باشید.

شرایط مورد نیاز برای نگهداری ساکولنت سدوم قرمز:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به دستورالعمل هایی خواهند داشت که در ادامه سعی داریم به بیان شرایط پرورش و نگهداری ساکولونت سدوم قرمز بپردازیم:

شرایط مورد نیاز برای نگهداری سدوم قرمز

  • نور و دما:

مهم ترین مسئله در نگهداری ساکولنت سدوم قرمز مربوط به تامین نور مورد نیاز آن است. این گیاه به نور نسبتا زیادی برای رشد ایده آل نیاز دارد و شرایط سایه را نیز تحمل نخواهد کرد. دقت داشته باشید که حداقل ۴ ساعت نور کامل در طول روز برای رشد سدوم ها الزامی و ضروری خواهد بود. چنانچه گیاه سدوم قرمز نور کافی دریافت نکند رنگ های آن پریده و شل به نظر می آیند.

به طور کلی انواع سدوم ها از لحاظ تحمل سرما با یکدیگر متفاوت هستند برای مثال برخی از آن ها قادر به تحمل هوای سرد می باشند و برخی اصلا این توانایی را ندارند. به طول متوسط بازه دمایی بین ۱۰ الی ۱۶ درجه سانتی گراد در طول شب و بازه دمیای بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی گراد در طول روز برای این گیاهان مناسب خواهد بود.

  • آبیاری منظم:

جالب است بدانید که ساکولنت سدوم قرمز نیاز آبی بالایی ندارد و به راحتی شرایط کم آبی را تحمل خواهد کرد. دقت کنید که اصلا نباید مرطوب باشد. البته از این نکته هم غافل نشوید که در فصول بهار و تابستان نیاز آبی گیاه بیشتر از زمستان خواهد بود.

آبیاری منظم برای رشد بهتر سدوم قرمز

بهترین زمان برای آبیاری مجدد گیاه پس از خشک شدن خاک آن است. آبیاری نباید به اندازه ای باشد که ریشه ها پوسیده شوند و در مقابل نباید به گیاه بیش از حد خشکی بدهید که برگ های چروکیده شوند.

  • خاک و کوددهی:

معمولا توصیه می شود که خاک این گیاه حتما سبک بوده و از زهکشی بالایی برخوردار باشد. استفاده از خاک رس در بستر سدوم قرمز به علت سنگین بودن به هیچ وجه توصیه نمی شود. همچنین بستر خاک نیز نباید خیلی غن باشد زیرا موجب رشد نامناسب گیاهتان خواهد شد.

ترکیب خاک های پیت ماس، شن و ماسه بهترین گزینه برای بستر سدوم قرمز است. همچنین برای تقویت بستر نیز می توانید لایه نازکی از کمپوست روی خاک بریزید. البته این کار بهتر است در فصل بهار انجام شود تا گیاه به تدریج از مواد غذایی آن استفاده نماید.

به طور کلی برای تغذیه ساکولنت سدوم قرمز نیز میتوانید در طول فصول بار تا پاییز هر سه هفته یک مرتبه از کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده نمایید. البته که بهتر است از کودهایی با دصد نیتروژن کمتر برای گیاهان جوان استفاده کنید.

آشنایی با نحوه نگهداری سدوم قرمز

توجه داشته باشید با وجود اینکه تغذیه در افزایش رشد گیاه نقش بسیار زیادی دارد اما زیاده روی در کوددهی ممکن است ریشه های گیاهتان را سوخته و در نهایت گیاه را از دست بدهید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *