دسته ها
شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۴

نکات پرورش و نگهداری بونسای کاج نانا

  • کژال کوهستانیان
  • ۸ خرداد ۱۴۰۳
  • ۰

شرایط نگهداری بونسای کاج نانا به دو فاکتور کلیدی وابسته می باشد، با رعایت دو اصل تامین نور کافی و آبیاری متناسب با نیاز گیاه می توانید، از سلامت و سرزندگی درختچه خود اطمینان حاصل کنید. همچنین آشنایی با شرایط ایده آل برای نگهداری از این درختچه در این زمینه کمک مهمی خواهد بود.

بونسای کاج نانا درختچه ای کوتاه قامت، زینتی و با رشد بسیار کند می باشد، ارتفاع این درخت به شصت و دو سانتی متر و گسترش عرضی آن به بیست سانتی متر می رسد، خاستگاه اصلی این را باید ژاپن و تایوان دانست. تراکم شاخه های این درخت از کاج تویای آمریکایی و تویای روسی بیشتر است. آشنایی با شرایط نگهداری بونسای کاج نانا در رشد و سرزندگی این درخت زینتی بسیار موثر خواهد بود.

کاج نانا درختی همیشه سبز می باشد و ویژگی های آن باعث شده است، تا به عنوان بونسای مورد پرورش قرار بگیرد، در طول نگهداری از این درخت نباید انتظار داشته باشید، در مدت کوتاهی تبدیل به درختچه ای بزرگ شود و شاخه و برگ اضافه کند، چرا که پیش از این نیز گفته شد، رشد آهسته ای در زندگی این گونه در جریان می باشد. همچنین اگر به پرورش بونسای علاقمند باشید، آشنایی با شرایط نگهداری بونسای جید و پرورش این گیاه کمک می کند، تا بونسا های زیبای خود را در بهترین شرایط حفظ کنید.

نگهداری بونسای کاج نانا

رشد و پرورش این درختچه زمانبر می باشد و برای رشد به چندین سال زمان نیاز دارد، یکی از ویژگی های که موجب می شود، گزینه مناسبی برای پرورش به عنوان بونسای باشد، نیز همین رشد آهسته می باشد. ممکن است در طی نگهداری از این گیاه، برگ های سبز و روشن به مرور رنگ خود را به سبز تیره تغییر دهند، اما این تغییر رنگ در جلوه زیبای آن بی تاثیر خواهد بود و همچنان زیبایی خاص خود را حفظ خواهد کرد.

بررسی مراحل نگهداری بونسای کاج نانا

بونسای کاج نانا که به نام کاج کله قندی نیز شناخته می شود، با برگ های همیشه سبز و آفتاب دوست خود، دارای زیبایی مینیاتوری و خاصی می باشد، از این گیاه معمولا به عنوان درختچه ی قانع و کم توقع یاد می شود، توجه به برخی نکات ساده در حیات این گیاه امری ضروری است. کاج نانا به شرایط مخصوصی برای رشد نیاز دارد، که در ادامه به بررسی این شرایط پرداخته شده است.

نور

بونسای کاج نانا تمایل بسیاری به نور خورشید دارد، با قرار دادن این گیاه در مقابل نور و نگهداری از آن در مکانی که ، نور مورد نیاز گیاه را تامین شود، احتمال بسیار کمی برای بروز مشکل در این درختچه می رود. توصیه می شود، برای نگهداری بونسای کاج نانا مکانی بیرون از منزل در نظر گرفته شود، تا نور مورد نیاز آن به خوبی فراهم شود. البته نگهداری از این گیاه در آپارتمان های نورگیر و قرار دادن گلدان در محیط پر نور آپارتمان نیز امکان پذیر می باشد.

دما

هرچند باید بونسای کاج نانا را نسبت به تغییرات آب و هوایی مقاوم دانست، اما با این وجود باز هم پیشنهاد می شود، در دمای معمولی اتاق از آن نگهداری شود. بهترین دما برای نگهداری از کاج نانا دمایی بین بیست و دو تا بیست و پنج درجه سانتی گراد می باشد.

آبیاری

برای آبیاری گیاه می توانید، پس از هر بار خشک شدن خاک گیاه به آبیاری مجدد اقدام کنید. در این صورت هفته ای یک تا دو بار آبیاری کافی خواهد بود. آبیاری در فصل های بهار و تابستان باید با فواصل کمتر صورت بگیرد و خاک همیشه مرطوب باشد، البته به خاطر داشته باشید، که از غرقابی شدن گیاه پیشگیری شود، برای بررسی رطوبت خاک می توانید، با استفاده از یک تکه چوب بدون روکش از میزان رطوبت خاک آگاهی یابید. برای مدت پانزده دقیقه این تکه چوب را درون خاک کاج نانا قرار دهید، چوب خشک نشان دهنده نیاز به آبیاری مجدد و چوب مرطوب نشان دهنده صبر برای آبیاری می باشد.

رطوبت

یکی از علاقمندی های این گیاه تامین رطوبت نیز می باشد، با فراهم کردن فضای مرطوب با کمک بخور سرد یا ساخت جزیره در زیر گلدان تاثیر وجود رطوبت را در سرزندگی کاج نانا مشاهده خواهید کرد.

بررسی شرایط ایده آل برای بونسای کاج نانا

خاک

برای نگهداری بونسای کاج نانا فراهم کردن خاک مناسب یک ضرورت می باشد، هر چند باید ذکر کرد، این گیاه می تواند، در انواع گوناگون خاک به رشد خود ادامه دهد. جالب است بدانید، خاک ضعیف و یا کمبود مواد مغذی هم نمی تواند، به کاج نانا آسیب برساند.

نکته ای که در این میان دارای اهمیت بسیار می باشد، این است، که خاک باید متخلخل و سبک باشد، چرا که بونسای کاج نانا نسبت به محاصره ریشه با آب و غرقابی شدن ضعیف می باشد. تنها باید خاک این گیاه را مرطوب نگه داشت و از آبیاری بیش از اندازه پرهیز کرد. اضافه کردن ماسه به خاک بونسای کاج نانا کمک موثری برای ایجاد تخلخل در خاک می باشد.

کوددهی

تغذیه گیاه باید از طریق کود های مایع مخصوص بونسای صورت بگیرد، این نوع از کود در بیشتر مراکز فروش گل و گیاه و یا بازار های گل و گیاه موجود می باشد. چنانچه به کود های مخصوص بونسای دسترسی نداشتید، می توانید، استفاده از کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی را جایگزین آن کنید. علاوه بر این آشنایی با انواع گیاهان آپارتمانی لوکس و خاص در تکمیل دکوراسیون زیبای خانه شما بسیار مفید خواهد بود.

ریزش برگ

در نگهداری بونسای کاج نانا لازم است، تا ریزش زودهنگام برگ ها در اوایل تابستان جدی گرفته شود، علاوه بر این دقت داشته باشید، تا در صورت زرد شدن برگ های تازه رشد کرده به دنبال علت باشید. بروز چنین نشانه هایی در کاج نانا می تواند، ناشی از آبیاری بیش از اندازه گیاه و سنگین شدن خاک و در پی آن پوسیدگی ریشه باشد، زیرا در این صورت احتمال دارد، برگ ها پس از تغییر رنگ از سبز به زرد شروع به ریختن نمایند.

از سوی دیگر آبیاری کم نیز می تواند، دردسرساز شود و پس از خشک شدن ریشه، برگ ها شروع به ریزش کنند، به همین جهت توصیه می شود، در آبیاری بونسای کاج نانا دقت کافی داشته باشید. آخرین احتمال نیز می تواند، عدم تامین نور کافی باشد. زیرا رشد برگ ها و سلامتی گیاه تا حد قابل ملاحظه ای به نور بستگی دارد.

تعویض گلدان بونسای کاج نانا

آفت ها

یکی از خطراتی که همواره بونسای کاج نانا را تهدید می کند، کنه عنکبوتی می باشد. زرد شدن برگ های این گیاه و به دنبال آن تار های تنیده شده بر روی برگ نشان از بروز این بیماری در گیاه دارد. یکی از بزرگترین تهدید ها برای این گیاه حمله آفت کنه عنکبوتی است.

تعویض گلدان

در نگهداری بونسای کاج نانا ممکن است، سوالاتی پیرامون تعویض گلدان برای شما به وجود آید. در این زمینه باید گفت تعویض گلدان به سن درختچه شما بستگی دارد. در صورتی که عمر گیاه کمتر از ده سال باشد، حداقل هر دو سال یک بار نیاز به تعویض گلدان وجود دارد، اما در صورتی که سن آن بیش از ده سال باشد، می توانید هر سه تا چهار سال یک بار گلدان را تعویض نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *