دسته ها
جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴

پرورش گیاه کامکوات و نحوه کاشت و تکثیر این گیاه

  • زهرا شفیعی
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۳
  • ۰

برای پرورش گیاه کامکوات باید گفت که بهترین زمان آن به صورت های بذر و یا پیوند درخت، فصل بهار می‌باشد چون در بهار بارندگی زیاد است و آفتاب تابش مستقیمی ندارد حتی برای دستیابی به فرصت باردهی محصول باید خاکی با زهکشی مناسب انتخاب شود در غیر این صورت نتیجه ایده آلی در کار نخواهد بود.

پرورش گیاه کامکوات از جمله دانستنی هایی است که پس از آگاهی اگر نیاز های آن بر آورده شود به یک درختچه بزرگ یا کوچک با رشدی آرام، ظاهری دایره ای با شاخه و برگ های پر تراکم همیشه سبز زاده می شود. کامکوات گونه ای از مرکبات محسوب شده در نتیجه بهتر از دیگر گیاهان سرما را تحمل می کند به هر حال اگر میوه در محیط هایی گرم تر رشد یابد طعم شیرین تری نیز خواهد داشت.

گل های مرکبات شباهت نزدیکی با گل های معطر و سفید رنگ کامکوات دارد حتی می توان گفت که تمایل دارد به صورت متناوب در طول سال شکوفه دهد و این شکوفه دهی در فصل زیبای تابستان بیشتر است. این گیاه بسیار حاصل خیز می باشد و در فصل میوه دهی زمستان این درخت چنان بار می دهد که شاخه های آن خمیدگی پیدا می کند.

آشنایی با پرورش کامکوات

تکثیر، کاشت و پرورش گیاه کامکوات

روش بذر:

بهتر است پس از بیرون آوردن دانه از میوه به خوبی با آب شست و شو دهید و پیش از خشک شدن آن را در خاک بکارید. برای این کاشت خاکی مناسب است که ترکیبی از خاک معمولی با شن باشد. برای شروع پیش از کاشت خاک را به خوبی خیس کنید و فرصت دهید تا آب اضافه از خاک بیرون بزند سپس بذر ها را کاشت دهید. عمق مناسب ۲ سانتی متر است و برای کمک به حفظ بیشتر رطوبت روی سطح را با پلاستیک پوشش دهید. محل کاشت همراه با تابش نور باشد اما مستقیم نباشد. بهترین دمای هوایی نیز ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است که عموما جوانه زنی نیز در صورت مساعد بودن تمام شرایط و عدم راکد شدن بذر ها حدود ۲ تا ۴ هفته بعد شکل می گیرد.

روش قلمه:

قلمه زنی روشی است که در آن از شاخه های جدید و در اوایل تابستان که طولی به اندازه ۱۵ سانتی متر دارند استفاده می شود باید بدانید که وجود ۲ تا ۳ گره اتصال برگ به ساقه در این روش کاملا ضروری می باشد. برای کاشت قلمه می توان از مخلوط شن و خاک برگ کمک گرفت که فضای آن نیز روشن، دور از تابش مستقیم خورشید و در دمای ۱۸ درجه سانتی گراد باشد. اگر به دنبال راهی برای شکل گیری و رشد ریشه ها هستید بهترین نتیجه را می توانید از پودر های ریشه زایی دریافت کنید.

روش های متنوع کاشت کامکوات

نیاز های کاشت گیاه کامکوات

زمان کاشت کامکوات :

بهترین زمان برای کاشت کامکوات یا پیوند زنی آن در بهار پس از گذشت فصل سرما می باشد.

انتخاب محل کاشت:

  1. انتخاب فضایی که آفتاب زیادی داشته باشد.
  2. خاک آن همراه با زهکشی بالایی باشد.
  3. انتخاب فضایی که از برخورد شدید باد حفاظت شود.
  4. این گیاه را می توان در گلخانه و درون فضای آپارتمانی با نور کافی پرورش داد.

فاصله و عمق کشت کامکوات:

عموما کامکوات به فرم نهال های جوان در نهالستان ها کشت داده می شود. برای کاشت فضا دهی به این گیاه باید به اندازه ۵ تا ۶ فوت باشد و حفره کشت آن ۳ تا ۵ برابر پهن تر از توپ ریشه و عمق گوی ریشه باشد. بهتر است بدانید که استفاده از قیم پس از کشت امری ضروری نخواهد بود.

نور:

کامکوات برای رشد و میوه دهی به روز ها حداقل تابش ۶ تا ۸ ساعته نور خورشید نیاز دارند. اگر این گیاه را در محیط خانه رشد می دهید، درخت را به نور گیر و یا نور های مصنوعی رشد نزدیک سازید. درست است که کامکوات در زیر نور غیر مستقیم زنده می ماند اما رشد و میوه دهی خوبی نخواهد داشت.

خاک:

خاک مناسب ترکیبی از خاک لومی، مرطوب، زهکشی شده، ph اسیدی تا خنثی می باشد. توصیه می شود که این گیاه را هرگز در خاک های رسی و سنگین کاشت ندهید چون موجب پوسیدگی سریع ریشه آن می شود.

آب:

وجود رطوبت زیادی در اطراف تنه و ریشه موجب رشد بیماری و پوسیدگی های گیاهی می شود و حتی شرایط را برای ورود آسیب حشرات و جوندگان فراهم می سازد. این گیاهی زمانی به آبیاری نیاز دارد که خاک خشک شده باشد چون برای رشد به خاک مرطوب نیاز است.

دما و رطوبت:

میزان رطوبت ایده آل برای تکثیر کامکوات ها ۵۰ تا ۶۰ درصد می باشد اگر درخت در فصل زمستان کنار بخاری روشن است بهتر است از انواع مرطوب کننده ها کمک بگیرید و یا ظرف کشت را روی سنگریزه و آب قرار دهید تا سطح رطوبت ظرف افزایش پیدا کند. حتی می توان گفت که درختچه ها قابلیت تحمل دمای منفی ۷ درجه سانتی گراد را نیز دارند.

کود دهی:

برای کود دهی باید دو تا سه ماه پس از پرورش گیاه کامکوات صبر کنید. سپس مطابق با دستورالعمل ها، از کود مخصوص مرکبات استفاده نمایید. توصیه می شود در فصل زمستان هرگز به کامکوات کود ندهید.

گرده‌ افشانی:

جالب است که کامکوات گونه ای از یک درخت خود گرده افشان است به این صورت که برای عمل گرده افشانی و تولید میوه نیازی به حشرات ندارند و می توانند به تنهایی میده دهند.

نیاز های پرورش کامکوات

بیماری ها و آفات کامکوات

عموما کامکوات های گلدانی در معرض بیماری هایی مثل پوسیدگی ریشه و هجوم حشرات قرار دارند پس همواره تلاش داشته باشید که آن ها را از رطوبت اضافه دور کنید و خاکی را انتخاب نمایید که زهکشی بالایی داشته باشد حتی هیچ کودی اطراف گلدان وجود نداشته باشد. آلفید ها برای این منظور مشکل ساز اند که استفاده از روغن های باغبانی در ابتدای هر فصلی می تواند به مبارزه با این مشکلات کمک کننده باشد.

با رسیدن به بخش پایانی مقاله شما را با موضوعات قلمه گل یخ، کاشت بذر گل میخک و قلمه زدن و کاشت بیدمشک آشنا می سازیم تنها کافی است تا لینک ها را کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *