تست پاپ اسمیر یکی از مهم ترین تست هایی می باشد، که بانوان باید به شکل مرتب آن را انجام دهند، شرایط فرد قبل از تست اهمیت بسیاری دارد. چرا که این تست با شرایط خاصی انجام می شود و نیاز است، پیش از تست اقدامات قبل از پاپ اسمیر به خوبی رعایت شود، تا نتیجه دریافتی دقیق و صحیح باشد. آزمایشگاه های مختلفی این تست را انجام می دهند، که بانوان می توانند، با توجه به محل زندگی خود و توصیه پزشک یک آزمایشگاه معتبر را انتخاب کنند.
در تست پاپ اسمیر سلول هایی از دهانه رحم جمع آوری می شوند و به آزمایشگاه منتقل می شوند، تا سلول های نمونه مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت وجود نشانه سرطان رحم و علائم خطرناک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری اقدامات لازم انجام و دارو های مناسب تجویز شود. بنابراین توصیه می شود، آشنایی کافی پیرامون همه چیز درباره تست پاپ اسمیر داشته باشید و به موقع به انجام تست اقدام کنید.
اقدامات قبل از پاپ اسمیر
پیشنهاد می شود، بانوان تست پاپ اسمیر را هر سال یک بار پس از بیست و یک سالگی انجام دهند، زیرا در این نوع از غربالگری بافت های مورد آزمایش در آزمایشگاه زیر میکروسکوپ از نظر هر نوع تغییر سلولی و احتمال سرطان دهانه رحم مورد بررسی قرار می گیرند و این امکان فراهم می شود، تا شرایط دیگر مانند عفونت و التهاب نیز قابل تشخیص باشد، برای انجام آزمایش متخصص بانوان از تجهیزات مناسبی استفاده می کند، تا نمونه را جدا کند.
در آزمایش خانم های بالای سی سال نیز باید ویروس پاپیلومای انسانی نیز در آزمایشگاه بررسی شود، در صورتی که مشکلی در نتیجه آزمایش وجود نداشته باشد، تا سن شصت و پنج سالگی باید هر پنج سال یک بار آزمایش تکرار شود.
شرایط قبل از تست
پیش از انجام تست پاپ اسمیر لازم است، تمام مواردی که در ادامه ذکر می شود، را رعایت کنید و در صورت داشتن شرایط مناسب به انجام تست اقدام کنید.
هفتاد و دو ساعت پیش از آزمایش پاپ اسمیر هرگز واژن را با مواد ضد عفونی کننده یا به صورت دوش واژینال شستشو ندهید، زیرا ممکن است موارد مشکوک پوشانده یا دچار تغییر شوند و نتیجه کامل و دقیق از آزمایش حاصل نشود. از انجام این تست در دوران عادت ماهانه پرهیز کنید، چرا که وجود خونریزی ممکن است، انجام تست را آزار دهنده سازد و نتیجه نیز اطمینان بخش نخواهد بود.
از دیگر اقدامات قبل از پاپ اسمیر این است، که بیست و چهار ساعت قبل از تست نباید رابطه جنسی داشته باشید و یک هفته قبل از انجام تست بهتر است از ژل، کرم و دارو های واژینال استفاده نکنید. چهل و هشت ساعت قبل از نمونه گیری از تامپون و اسفنج های ضد بارداری نیز استفاده نکنید.
ار انجام نمونه برداری در دوران قاعدگی، خونریزی فعال یا دوره های التهاب پرهیز شود. بهترین زمان برای نمونه برداری روز های بین دوازده الی هجده دوران قاعدگی می باشد. انجام این آزمایش در سه ماهه اول بارداری بی خطر می باشد، در ضمن انجام این تست تا هشت هفته بعد از زایمان نیز بی خطر می باشد. در صورت نیاز به بررسی مجدد باید هشت هفته از آزمایش قبلی گذشته باشد.
سرطان رحم
رعایت اقدامات پیش از پاپ اسمیر و انجام مرتب آزمایش کمک می کند، تا تغییراتی که در سلول های دهانه رحم اتفاق و ممکن است، در آینده موجب بروز سرطان شود قابل شناسایی باشد و ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. یکی از خطرناک ترین سرطان ها و چهارمین علت مرگ و میر در بین بانوان سرطان رحم می باشد، بنابراین توصیه می شود، به شکل منظم آزمایش پاپ اسمیر انجام شود.
با توجه به آنچه گفته شد، در می یابیم انجام این تست اهمیت بسیاری دارد و باید جدی گرفته شود. در این تست علاوه بر تشخیص سلول های پیش سرطانی یا سرطانی می توان عفونت های ویروسی مانند عفونت hpv را نیز تشخیص داد، این عفونت از موارد بسیار خطرناک برای بانوان تلقی می شود، که منجر به ایجاد زگیل تناسلی می گردد و بیماری های خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.
زمان انجام تست
برای انجام تست پاپ اسمیر باید به چند فاکتور اساسی توجه داشت، عواملی چون سن، سابقه سلامتی و نتایج آخرین آزمایش پاپ اسمیر یا HPV مهمترین عوامل می باشند. در بیشتر موارد با توجه به نظر پزشک بعد از شصت و پنج سالگی دیگری نیازی برای انجام این آزمایش نخواهد بود.
در صورتی که اقدامات قبل از پاپ اسمیر به درستی رعایت شود و آزمایش از سن بیست و یک سالگی تا بیست و نه سالگی به صورت منظم انجام بگیرد، در صورت وجود نداشتن علائم مشکوک از سن سی تا شصت و پنج سالگی نیز هر سه سال تست پاپ اسمیر و هر پنج سال تست پاپ و HPV به صورت همزمان نیاز است و قبل از بیست و یک سالگی نیز نیازی به انجام آزمایش نمی باشد.
افرا بالای شصت و پنج سال در صورتی که غربالگری های قبلی را به اندازه کافی و با رعایت نکات انجام داده باشند و نتایج طبیعی نیز داشته باشند، دیگر نیازی به آزمایش ندارند، زیرا در معرض خطر بالا قرار ندارند. مگر این که در زمره موارد پر خطر باشند، داشتن شرایطی که در ادامه ذکر می شود، شرایط افراد را پر خطر می سازد.
ابتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) یا نقص ایمنی ناشی از بیماری یا درمان دیگری مانند شیمی درمانی. قرار گرفتن در معرض دی اتیل استیل بسترول در حالی که در رحم مادرتان بوده اید، زیرا این دارو می تواند، خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهد، یا برای درمان سرطان دهانه رحم تحت درمان قرار گرفته باشید.
در صورتی که هیسترکتومی کامل که برداشتن دهانه رحم و رحم می باشد، انجام داده باشید و سابقه سرطان دهانه رحم ندارید، ممکن است با نظر پزشک دیگر نیازی به تست پاپ اسمیر وجود نداشته باشد.
منبع : آرگا