دسته ها
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳

از تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان چه می دانید؟

  • کژال کوهستانیان
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان بیشتر از سایرین می باشد، زیرا نوزادان در حال رشد می باشند و کامل نشدن سیستم ایمنی و ارگان های رشدی تحت تاثیر هوای آلوده می تواند، دچار اختلال شود. بنابراین در صورتی که وضعیت آلودگی هوا از سمت ارگان های مسئول خطرناک اعلام شد، از بیرون بردن نوزاد و کودک خود خودداری کنید و هوای خانه را تصفیه نمایید.

هوای آلوده بخصوص در نیمه دوم سال یکی از معضلات کلان شهر ها به شمار می آید، طی هشداری که اخیرا سازمان جهانی بهداشت ابراز داشته است، آلودگی هوا می تواند، به مراتب خطرناکتر از بیماری های ویروسی و عفونی برای کودکان زیر پنج سال تلقی شود. تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان از جمله سوالاتی می باشد، که در روز هایی با شاخص آلودگی بالا ذهن مادران دارای نوزاد را بسیار درگیر می کند، در ادامه با خطراتی که در این شرایط می تواند، بر سلامتی نوزاد اثر گذار باشد، آشنا می شوید.

یکی از معضلات دنیای امروز آلودگی هوا برای نوزادان و کودکان است، که از حساس ترین اقشار هر جامعه ای به شمار می روند، جدیدترین مطالعات انجام گرفته در یکی از دانشگاه های انگلستان( آنگلیای شرقی) نشان می دهد، که کیفیت پایین هوا در ایجاد نقص های ژنتیکی در نوزادان و کودکان تاثیر دارد، این تاثیرات می تواند، رشد مغز را دستخوش تغییراتی کند و احتمالا عواقب مادام العمری برای نوزاد به دنبال داشته باشد.

تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان

با افزایش آلودگی و افزایش میزان ذرات آلاینده در هوا فعالیت برای ریه ها دشوارتر خواهد بود، چرا که در این صورت کار بیشتری متحمل ریه می شود و لازم است، اکسیژن بیشتری جذب و دی اکسید کربن بیشتری دفع کند. همچنین آلودگی هوا ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد، اولین توصیه برای مادران و پدران این است، که نوزاد خود را از هوای آلوده دور نگه دارند، زیرا کودکان به آلودگی هوا حساس تر می باشند و دلیل آن کامل نشدن سیستم ایمنی و ارگان های رشدی است.

تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان

برای درک خطر آلودگی هوا بر نوزادان لازم است، بدانید سرب موجود در هوای آلوده که با استنشاق وارد بدن نوزاد و کودک می شود به آسانی بر استخوان های در حال رشد تاثیر می گذارد و در آن ها رسوب می کند، در صورت تداوم داشتن این امر و قرار گرفتن، در هوای آلوده ممکن است، آلودگی بر رشد و توسعه سیستم تنفسی، اعصاب، غدد و سیستم ایمنی بدن اثرات منفی و مخرب داشته باشد و خطر ابتلا به سرطان ها را در زندگی فرد افزایش دهد.

آلودگی هوا پیش از تولد

تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان از قبل از تولد نوزاد و در دوران بارداری آغاز می شود، در زمانی که جنین در رحم مادر استف نیز آلودگی هوا بر سلامت جنینی بی تاثیر نخواهد بود. آلودگی به قدری برای نوزاد مخرب است، که می تواند در این زمان نیز تهدیدی برای سلامتی جنین باشد. قرار گرفتن در معرض آلاینده هایی چون PM، SO2، NOx،O3 و CO ارتباط موثری با بروز نقایص ژنتیکی دارد.

همچنین مطالعات نشان می دهد، قرار گرفتن در معرض ذرات خطرناک (PM) ممکن است، منجر به زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم شود، یا مرده زایی افزایش پیدا کند و یا تولد نوزاد کوچک نسبت به سن بارداری (SGA) به وقوع بپیوندد.

تاثیر بر هوش

ذرات معلق آلاینده های هوا بر میزان هوش کودکان تاثیر منفی دارد، مواد خطرناکی مانند سرب در هوا پس از این که به بدن راه یابند، جذب خون شده و با جریان آن به سمت مغز رشد نرمال سلول های مغزی را دچار اختلال می کنند. مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته است، حاکی از این است، که تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان می تواند، برای کودکانی که در تماس با آن زندگی می کنند، پنج تا ده درصد افت ضریب هوشی به دنبال داشته باشد.

اثر پذیری حجم ریه

استمرار داشتن تماس با هوای آلوده ممکن است، بر میزان حجم ریه اثری گذار باشد و منجر به کاهش آن شود، در پی کاهش حجم ریه عملکرد آن نیز دستخوش تغییرات منفی می شود و احتمال ابتلا به مشکلات تنفسی چون برونشیت، آسم و ذات الریه افزایش می یابد و یا حتی ممکن است، مشکلات جدی تری چون سرطان ریه و انسداد ریه در طول زندگی سلامتی فرد را مورد تهدید قرار دهد.

تاثیر آلودگی هوا در ابتلای نوزادان به بیماری های تنفسی

بیماری ها

آلودگی هوا می تواند، منجر به بارش باران اسیدی شود، در این صورت ذرات معلقی چون گوگرد دی اکسید، نیتروژن دی اکسید و کربن مونوکسید در هوا افزایش می یابند، تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان با استنشاق هوای آلوده روی می دهد و زمینه ساز وقوع بیماری های مختلفی در نوزادان می شود، در ادامه با این بیماری ها آشنا می شوید.

آسم: آلودگی ها موجود در هوا به تشدید علائم آسم در نوزادان و کودکان می انجامد، در نتیجه این علائم تنگی نفس و التهاب در کودکان به وجود می آید، و ممکن است به بیماری آسم مبتلا شوند. در چنین مواقعی لازم است، نحوه تشخیص و دلیل انواع سرفه نوزاد و روش های درمان را از پزشک اطفال جویا شوید.

مشکلات پوستی: آلودگی هوا بر پرتو های فرابنفش اثر گذار است و منجر می شو،د تا به آسانی وارد جو زمین شوند، این مسئله با افزایش دما و تغییرات آب و هواییبه همراه خواه بود، که بر پوست حساس نوزادان و کودکان تاثیر منفی برجای می گذارد.

عفونت ریه: ذرات معلق در هوا و آلاینده های مضر می توانند، در نهایت عفونت های ریوی را برای نوزادان و کودکان به وجود آورند. بنابراین بهتر است، آگاه باشید، که عفونت ریه در نوزادان چه نشانه هایی دارد و چطور درمان می شود.

بیماری های قلبی و عروقی: آلوده بودن هوای استنشاقی نوزادان می تواند، زمینه ساز ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آن ها شود، ناتوانی قلبی و عروقی یکی از این مشکلات است.

تاثیر آلودگی هوا بر بیماری قلبی و عروقی نوزادان

اختلال عملکرد ریه: تماس مداوم ریه با ذرات معلق و آلاینده های هوا کاهش عملکرد ریه را به دنبال خواهد داشت، همین موضوع می تواند، منجر به کاهش سطح عملکرد تنفسی در نوزادان شود و کارکرد ریه را با اختلال مواجه سازد، از همین رو می توان ادعا کرد اختلال در کارکرد ریه از جمله بیماری های تهدید کننده سلامتی در نتیجه تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان می باشد.

مشکلات چشم: ذرات موجود در هوای آلوده وارد چشم نوزادان می شود و در پی آن خارش، سوزش، تحریک وقرمزی به وجود می آید. واکنش به این وضعیت احتمالا مالش چشم با دست آلوده خواهد بود، که در نهایت احتمال ابتلا به عفونت های باکتریایی و قارچی را افزایش می دهد.

کاهش ایمنی: وجود ذرات معلق و آلاینده ها در هوای ناسالم بیماری های مختلفی را برای نوزادان به وجود می آورد، بروز این بیماری ها احتمال کاهش عملکرد سیستم ایمنی را در نوزادان افزایش می دهند و در نهایت ممکن است، بدن آن ها به انواع ویروس ها و عفونت ها حساسیت زیادی نشان دهد.

تاثیرات عصبی: از مضرات قرار گرفتن نوزادان به شکل مستمر در هوای آلوده لازم است، به تاخیر در توسعه عصبی آن ها اشاره شود، که این موضوع تاثیرات مخربی بر سلامت اعصاب خواهد داشت. از همین رو بیشتر نوزادان و کودکانی که در هوای آلوده زندگی می کنند، عصبی هستند و کنترل آن ها به امری دشوار بدل می گردد.

سرطان در کودکی: شواهد  بسیاری وجود دارد، که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض هوای آلوده با افزایش خطر ابتلا به سرطان خون آن هم در دوران کودکی مرتبط می باشد، همچنین  قرار گرفتن در معرض AAP پیش از تولد خطر بالای رتینوبلاستوما و لوسمی را در کودکان افزایش می دهد.

پیشگیری

با توجه به تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان بهتر است، در دوران حساس بارداری و پس از آن از هوای آلوده دور بمانید و نوزاد خود را از ابتلا به بیماری ها مصون نگه دارید. به یاد داشته باشید، فیلتر های هوا در سیستم های گرمایشی و سرمایشی و به کار بردن تصحیح کننده های هوا در خانه از جمله راهکار های مناسب برای پیشگیری از خطرات و ابتلا به بیماری ها است، که در مقابله با هوای آلوده برای نوزادان و کودکان باید مورد استفاده قرار بگیرد.

بخور سرد می تواند، تا حدی تاثیرات منفی آلودگی هوا بر نوزادان و کودکان را کاهش دهد، برای تمیز کردن هوای خانه می توانید، یک کاسه آب بر روی شعله بگذارید و یک استکان سرکه به آن اضافه کنید و اجازه دهید، تا یک ساعت بجوشد، در این صورت برای ۲۴ ساعت هوای منزل پاک خواهد بود. نوزادان و کودکان را در هوای آلوده در خانه نگه دارید و برای تعویض هوا در شرایطی که هوا آلوده می باشد، از باز کردن پنجره خودداری نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *