دسته ها
پنج شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

رفع مشکل باقی ماندن بوی عرق در لباس

  • شیوا فهیمی
  • ۲۸ دی ۱۴۰۲
  • ۰

بوی عرق بدن به ویژه در تابستان بسیار آزاردهنده بوده و همه به دنبال راهی برای رفع این بوی ناخوشایند هستند. در این مطلب با راهکارهایی برای رفع مشکل باقی ماندن بوی عرق لباس آشنا می شوید.

بوی عرق لباس بسیار ناخوشایند بوده و با وجود چندین بار شستشوی آن همچنان این بو وجود دارد. در این مطلب به بررسی علت باقی ماندن بوی عرق در لباس پرداخته و ضمنا به راهکارهایی برای رفع این بوی ناخوشایند از روی لباس اشاره می شود.

رفع مشکل باقی ماندن بوی عرق در لباس

بوی عرق لباس در اثر فعالیت های ورزشی و کاری به ویژه در فصول گرم سال بسیار ناخوشایند است و حتی بعد از چندبار شستن لباس همچنان بوی عرق در لباس باقی می ماند. متاسفانه بعد از اتو یا پوشیدن دوباره لباس برای مدت کوتاهی دوباره بوی عرق ایجاد می شود.

این موضوع کاملا طبیعی است. در ادامه به بررسی علت باقی ماندن بوی عرق در لباس و روش های حل این مشکل می پردازیم.

علت باقی ماندن بوی تعریق در لباس

بوی ناخوشایند تعریق بدن روی لباس را اکثر افراد تجربه می کنند. این بو توسط غدد آپوکرین ترشح می گردد. به طور مثال غدد آپوکرینی که زیر بغل واقع هستند مولکول هایی از خود ترشح که باکتری ها را جذب می نمایند. این باکتری ها پوسته پروتئین را از بین برده و بو آزاد می شود.

بوی عرق احساس بدی ایجاد می کند و از حضور در جمع خجالت می کشید ولی با انجام بعضی کارها می توان تا حدی این موضوع را برطرف نمایید. برای کنترل بوی بدن می توان از یک ضد تعریق یا دئودورانت پروبیوتیک استفاده کرد. ممکن است تصور کنید با شستن لباس بوی عرق از بین می رود.

ولی متاسفانه رفع بوی بد از روی لباس همیشه کار راحتی نیست. بوی بدن و بوی چربی پوست که چسبنده بوده به لباس چسبیده و رفع آن کار ساده ای نیست. شستن لباس ها با آب گرم بیشتر این چربی ها را پاک می کند ولی مشکل این است که لباس هایی مانند لباس های ورزشی که از الیاف مصنوعی می باشند را نمی توان با آب داغ شست.

از این رو چربی بدن همواره از روی آن ها پاک نمی شود. اگرچه جنس لباس بخشی از این چالش است ولی آن چه که مشکل را حادتر می نماید روش شستن لباس ها می باشد. اگر لباس ها را در دمای ۹۰ درجه فارنهایت با شوینده های غیر تخصصی و یک دور معمولی ماشین لباسشویی بشویید نه تنها باکتری ها از بین نخواهند رفت بلکه بیشتر با هم ترکیب می شوند.

به این ترتیب نیاز است برای رفع مشکل باقی ماندن بوی عرق در لباس از روش های اصولی استفاده کنید.

ترفندهای رفع بوی عرق از روی لباس

اگر برای شما نیز جای سوال است که چگونه می توان بوی عرق را از روی لباس ها محو کرد در ادامه به چندین ترفند برای این کار اشاره می شود. احتمالا یکی از این روش ها برای شما کارامد باشد. در ضمن اکثر این مواد در منزل وجود داشته و می توانید با روش های ساده و ارزان و مواد در دسترس بوی عرق را از بین برده و با لباس های خوشبو سر کار حاضر شوید.

در ضمن به خاطر داشته باشید لباس ها را پشت و رو کرده و قسمت های زیر بغل و جاهایی که به عرق آغشته است را در معرض دید بگذارید. این کار نتیجه بخش تر است.

استفاده از قرص آسپرین

در صورتی که لباس ها بوی تعریق می دهند استفاده از قرص آسپرین و کرم بی تارتارات برای رفع این مشکل موثر است. این کرم یک ماده شیمیایی اسیدی می باشد که برای خنثی سازی بو مناسب است. در ضمن آسپرین دارای اسید سالیسیک است که برای رفع لکه و بوی عرق عملکرد عالی دارد.

به این ترتیب سه عدد قرص آسپرین سفید و بدون روکش را در یک فنجان آب گرم حل کنید. بعد یک قاشق غذاخوری کرم بی تارتارات را به آن اضافه و خوب هم بزنید. سپس محلول را توسط یک مسواک کهنه روی ناحیه عرق کرده لباس اعمال کنید. ۲۰ دقیقه ای صبر کرده بعد لباس ها را مطابق معمول شستشو داده و خشک کنید. در صورت باقی ماندن بوی عرق مجددا این کار را تکرار کنید.

استفاده از آبلیمو

آبلیمو نه تنها ماده غذایی سودمندی است بلکه به خاطر اسیدی بودن بوی های بد را می تواند خنثی نماید. برای رفع بوی عرق باقی مانده در لباس ابتدا آب چند عدد لیمو را گرفته و با دو لیتر آب گرم ترکیب کنید. سپس صبر کنید این ترکیب کمی خنک شود بعد لباس هایی که بوی عرق می دهند را حدود نیم ساعت در این ترکیب قرار دهید.

در ادامه لباس ها را با آب سرد آبکشی و در معرض هوا قرار داده تا خشک شود.

استفاده از نمک

همانطور که می دانید نمک اثرات ضد باکتریایی قدرتمندی دارد و می تواند باکتری هایی که موجب بوی بد لباس عرق کرده شما شده است را از بین ببرد. در این روش نصف فنجان نمک را در تشت بزرگی ریخته و آن را با آب گرم تا نیمه پر کنید. سپس مخلوط را هم زده تا نمک به طور کامل حل شود.

سپس بخش های آغشته به عرق لباس را در این محلول خیس کنید. بعد از ۱۵-۲۰ دقیقه ای لباس ها را مطابق معمول شستشو دهید.

استفاده از دهان شویه

یکی دیگر از ترفندها برای رفع مشکل باقی ماندن بوی بد عرق در لباس استفاده از دهان شویه است که البته در این زمینه چندان رایج نیست. ولی حقیقتا تاثیر خوبی دارد. دهان شویه می تواند باکتری های دهانی را برطرف کند از این رو منطقی است که در مورد لباس های عرق کرده هم عملکرد خوبی داشته باشد.

بنابراین چند سر بطری پر از دهان شویه را روی بخش های عرق کرده لباس ریخته و نیم ساعتی صبر کنید. سپس لباس ها را مطابق معمول بشویید. البته ابتدا دهان شویه را روی بخشی از لباس تست که مشخص نباشد تا اطمینان حاصل شود که از خود لکه ای باقی نمی گذارد.

استفاده از جوش شیرین

جوش شیرین یک ماده ضد بو است. از این رو برای رفع لکه های عرق خیلی مناسب می باشد. جوش شیرین محیط را اسیدی کرده و سبب خنثی شدن مولکول های بوی عرق می شود از این رو بوی بد عرق را از بین می برد. به این ترتیب مقداری جوش شیرین را با آب گرم مخلوط و یک خمیر درست کنید.

سپس این خمیر را روی بخش های عرق کرده لباس قرار دهید. ۱۵ -۲۰ دقیقه صبر کرده حتی می توان یک شب آن را در این حال رها کرد. سپس لباس ها را مطابق معمول شستشو دهید.

استفاده از سودای شستشو

سودای شستشو که به اسم بی کربنات سدیم شناخته می شود در واقع از جوش شیرین به دست می آید. از این رو عملکردی شبیه جوش شیرین دارد و سبب خنثی سازی بو می گردد. اگر در منزل به سودای شستشو دسترسی دارید از آن برای رفع بوی لباس های ورزشی استفاده کنید.

البته هنگام استفاده از این ماده حتما دستکش لاستیکی استفاده زیرا جزو مواد محرک دسته بندی شده است. به این ترتیب ۱/۴ فنجان سودای شستشو را روی بخش های بد بوی لباس بپاشید. بعد کمی آب روی آن ریخته و به کمک دست خمیر غلیظی درست کرده و آن را روی این نواحی بمالید.

نیم ساعتی صبر کرده بعد لباس ها را مطابق معمول بشویید.

استفاده از سرکه

با توجه به این که سرکه سفید دارای عوامل خورنده می باشد، از این رو ابزار مناسبی برای رفع بوی بد هر چیزی به ویژه لباس ها می باشد. بنابراین یک فنجان سرکه سفید تقطیری را با نصف گالن آب سرد ترکیب کنید. بعد لباس های عرق کرده را در این محلول حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید. در نهایت لباس ها را مطابق معمول بشویید.

سرکه تقطیری سفید بوی خوبی نداشته ولی خوشبختانه پس از شستشوی لباس از بین می رود. همچنین می تواند چند قطره اسانس روغنی نظیر اسانس لیمو یا چای به آن اضافه نمایید تا بوی بد راحت تر رفع شود.

نکات طلایی برای رفع بوی بد لباس ها

اگرچه روش های اشاره شده عالی می باشند ولی در ادامه به چند نکته طلایی اشاره می شود که رعایت آن ها می تواند تا حدود بسیاری مشکل باقی ماندن بوی عرق در لباس را برطرف نماید. از جمله این روش ها عبارت است از:

  • لباس های خود را پس از یک تمرین سخت ورزشی یا محیط کار سریعا شستشو دهید. با این کار مانع از رشد باکتری روی لباس ها شده و افزایش پیدا نمی کنند.
  • اگر امکان شستشوی سریع لباس های عرق کرده را ندارید می توانید آن ها را در فریزر قرار دهید. اگرچه انجماد سبب رفع باکتری ها نمی شود ولی رشد آن ها توقف می یابد.
  • شوینده های معمولی حاوی خوشبو کننده مصنوعی هستند که سریع خنثی می شوند و بوی بد دوباره ایجاد می شود. از این رو در مواد شوینده با رایحه طبیعی از جوش شیرین نیز استفاده که برای رفع بوی بد مناسب است.
  • لباس ها را به صورت پشت و رو بشویید. بخش داخلی لباس به چربی و عرق آغشته است. با این کار احتمال این که آب و مواد شوینده با باکتری های بد بو کاملا مقابله کنند بیشتر است.
  • در صورت عدم استفاده کافی از شوینده لباس ها تمیز نمی شوند. از این رو کمی بیشتر مواد شوینده استفاده تا لباس ها بهتر تمیز شوند.
  • هنگام شستن لباس های عرق کرده پیشنهاد می شود جوش شیرین اضافه تا لباس ها بهتر و بیشتر تمیز شوند. برای این کار جوش شیرین را به مخزن پخش کن ماشین لباسشویی یا به طور مستقیم درون محفظه شستشوی لباس قرار دهید و لباس ها را مطابق همیشه بشویید.

  • هر چند نرم کننده های پارچه لباس ها را نرم و خوشبو می نمایند ولی به جای رفع بوی عرق آن را پنهان می کنند. به این ترتیب اسانس های روغنی را جایگزین نرم کننده های پارچه نمایید.
  • ماهی یک بار ماشین لباسشویی را تمیز کنید.
  • از بخارشوی لباس برای از بین بردن باکتری ها و تمیزی لباس ها بهره بگیرید.
  • لباس ها را در نور خورشید و هوای تازه خشک کنید.

در پایان از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم و امیدواریم روش های ارائه شده مفید واقع شده باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با رفع بوی وایتکس از روی لباس و از بین بردن بوی روغن از لباس روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید تا اطلاعات خود را در این زمینه ها نیز افزایش دهید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *