بسیاری از افراد این سؤال را در ذهن دارند که آیا مصرف جوش شیرین موجب کاهش وزن می شود یا خیر؟ در واقع جوش شیرین طیف وسیعی از کاربردها را همراه خود دارد. از سفید کردن دندان ها گرفته تا خوشبو کردن یخچال. اما کاهش وزن به عنوان آخرین مزایای آن در نظر گرفته شده است. برخی افراد پیشنهاد می کنند که استفاده از جوش شیرین می تواند به کاهش وزن کمک کند. افزودن جوش شیرین در آب، به همراه آب لیمو و سرکه با معده خالی می تواند کمک کند تا به وزن ایده آل خود برسید. در این مقاله به دنبال پاسخ به این سؤال هستیم که تأثیر جوش شیرین در لاغری چگونه است و آیا مصرف آن خطرات و عوارضی به همراه دارد؟
نگاهی به تأثیر جوش شیرین در لاغری و طریقه مصرف آن
لازم است بدانید که جوش شیرین تأثیر چندانی در لاغری ندارد. اما همان طور که اشاره کردیم هنگامی که جوش شیرین با سرکه، آب لیمو و آب ترکیب می شود، موجب از بین رفتن چربی اضافی بدن می شود زمانی که محلول جوش شیرین برای کاهش وزن به صورت روزانه مصرف شود، موجب تأمین مایعات بیشتر می شود. این موضوع باعث می شود که سطح کلی هیدراتاسیون بهبود پیدا کند. تحقیقات نشان می دهد که این امر ممکن است باعث کاهش گرسنگی شود و متابولیسم را بالا ببرد. سه روش مهم وجود دارد که اغلب مردم برای وارد کردن جوش شیرین در برنامه روزانه خود از آن استفاده می کنند. در ادامه این موضوع را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
به صورت کلی سه روش رایج وجود دارد که مردم به منظور وارد کردن جوش شیرین در برنامه روزانه خود از آن استفاده می کنند. این سه روش عبارتند از:
مخلوط جوش شیرین و آبلیمو یا سرکه
یکی از بهترین روش ها استفاده از ترکیب جوش شیرین با سرکه سیب است. مطالعات نشان می دهد که این ترکیب کمک می کند تا کمتر احساس گرسنگی داشته باشید. برای این منظورر کافی است دو قاشق غذاخوری سرکه سیب یا آب لیمو را با یک قاشق چای خوری جوش شیرین ترکیب کنید. زمانی که مخلوط فوق تولید گاز را قطع کرد، آن را در آب رقیق کنید و با معده خالی بنوشید.
ترکیب آب و جوش شیرین
برای اینکه تأثیر جوش شیرین را در لاغری مشاهده کنید، توصیه می شود آن را با یک یا دو لیوان آب ترکیب کنید. بهتر است این معجون را با معده خالی بنوشید.
مصرف جوش شیرین در حمام
راه دیگر افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی بدون مصرف آن، رقیق کردن سه الی چهار فنجان جوش شیرین در وان پر آب و نشستن در آن است.
آیا می توان جوش شیرین را بعد از ورزش مصرف کرد؟
شواهد نشان می دهد جوش شیرین در عملکرد شخص در زمان ورزش تأثیر زیادی می گذارد. زمانی که ورزشکاران ۵ یا ۶ دقیقه پیش از یک تمرین قدرتی پایین تنها سدیم بی کربنات مصرف کنند، تمرینات قدرتی خود را بیشتر از بقیه تکرار می کنند. در یک تحقیق دیگر که روی دوچرخه سواران انجام شده بود، محققان به این نتیجه رسیدند که گروهی که سدیم بی کربنات مصرف می کردند موفق تر از بقیه بودند. خوب است بدانید سدیم کربنات با اندک قلیایی تر کردن خون، به افزایش استقامت در فرد کمک می کند. لاکتیک اسیدی که زمان ورزش کردن تولید می شود را در نظر داشته باشید. این کار موجب درگیر شدن عضلات درد می شود و پروسه ورزش کردن شما را کند یا قطع می کند.
احتیاط در مصرف جوش شیرین
درست است که جوش شیرین یک داروی قدیمی برای سوء هاضمه است، اما اگر قصد دارید آن را با معده خالی بخورید، باید با پزشک مشورت کنید. مصرف بیش از حد جوش شیرین و مصرف همزمان آن با یک وعده غذایی سنگین موجب تولید دی اکسیدن کربن در معده می شود. علاوه بر این بلافاصله با سوزش معده مواجه می شوید. درست است که در این زمینه تحقیقاتی کمی صورت گرفته است، ولی این شرایط ممکن است اتفاق بیفتد و شما با مشکل روبرو خواهید شد.
جوش شیرین مقدار زیادی سدیم دارد و گاهی اوقات فرد با مصرف آن درگیر مشکلات قلبی – کلیوی می شود. به همین خاطر حتما در مصرف جوش شیرین احتیاط کنید. در اکثر موارد مصرف جوش شیرین باعث ایجاد مشکلات معده می شود و روی عملکرد ورزشی فرد نیز تأثیر زیادی می گذارد.
دیگر عوارض مصرف جوش شیرین
- یکی از عوارض بسیار نادری که ممکن است با مصرف جوش شیرین رخ دهد، بروز واکنش های آلرژیک نسبت به بی کربنات سدیم در شخص است. از نشانه های این واکنش می توان به آبی شدن رنگ پوست، تب، ورم صورت، سرفه کردن، تنفس دشوار داشتن، خارش بدن و تشنج اشاره کرد.
- بی کربنات سدیم یا جوش شیرین موجب کاهش پتاسیم می گردد. به همین دلیل نشانه هایی مانند افزایش ضربان قلب، تهوع، یبوست، کرامپ های عضلانی، ضعف و خستگی را در فرد ایجاد می کند.
- مصرف بیش از اندازه جوش شیرین در بارداری می تواند موجب ورم دست و پا و حبس شدن آب در بدن شود. به همین دلیل چون ادم در بارداری نسبتا رایج است، بنابراین زنان باردار به هیچ عنوان نباید جوش شیرین مصرف کنند.
- جوش شیرین با داروهایی مانند داروهای دیابتی، آنتی بیوتیک ها و آسپیرین تداخل ایجاد می کند. به همین خاطر به هیچ عنوان آن را بدون توصیه پزشک مصرف نکنید.
چه مدت می توان نوشیدنی جوش شیرین را مصرف کرد؟
توجه داشته باشید مصرف جوش شیرین در صبح پیشنهاد نمی شود، با این حال بهتر است آن را با معده خالی مصرف کنید. در صورت مصرف بی کربنات سدیم با غذا، ممکن است مولکول های هضم نشده داخل روده شوند. زمان ایده آل برای مصرف جوش شیرین یا یک ساعت پیش از ناهار یا یک ساعت پس از شام است. شما باید مقدار آن را به تدریج افزایش دهید. مثلا می توانید با ۱/۸ قاشق چای خوری شروع کنید. توجه داشته باشید اگر خون شما قلیایی است و بیش از حد بی کربنات سدیم استفاده می کنید، ممکن است با عوارض جانبی هیپرآلکاتوز یا حمله قلبی همراه باشد.
منبع : آرگا