دسته ها
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳

بررسی انواع ایمپلنت کامل فک بالا و پایین

  • فرهاد هاشمی
  • ۹ دی ۱۴۰۲
  • ۰

از دست دادن دندان های همیشه باعث به وجود آمدن رنج و مشکلات برای اشخاص بوده است و زندگی عادی و روزمره ی افراد را به گونه ای با مخاطره و اختلالاتی روبرو نموده است و اکثر افرادی که به این مشکل دچار میشوند به دنبال راهی برای درمان این مشکل وجایگزینی دندان های از دست رفته خود می گردند که بدونه شک بهترین و مطمعن ترین راه برای این کار استفاده از درمان کاربردی کاشت ایمپلنت دندان است. در این مقاله به بررسی کامل ایمپلنت کامل می پردازیم.

بررسی انواع ایمپلنت کامل فک بالا و پایین

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان ( dental implant ) یکی از روش های جایگزنی ایمپلنت دندان است که از سه بخش اصلی تشکیل می شود، بخش اول که جایگزنی برای ریشه از دسته رفته دندان می باشد فیکسچر یا پایه ایمپلنت دندان نام دارد این قسمت که دارای شکلی پیچ طور دارد در استخوان فک کاشته می شود تا بعد از پیوند با استخوان فک جایگزین ریشه ی دندان از دست رفته دندان می شود و می توان آن را مهم ترین بخش هر ایمپلنت نام برد، بخش دوم ایمپلنت دندان اباتمنت نام دارد و به شکل یک پیچ کوچک است که به عنوان رابط بین پایه و روکش ایمپلنت عمل می نماید و آنها را به یکدیگر متصل می کند، و آخرین بخش ایمپلنت دندان نیز جایگزین تاج دندان از دست رفته می باشد  که پروتز یا روکش ایمپلنت نامیده می شود بخش ظاهری ایمپلنت دندان یا همان تاج دندان را شامل می شود.

ایمپلنت کامل چیست؟

یکی از انواع ایمپلنت دندان، ایمپلنت فول موس یا همان ایمپلنت کامل است که جهت درمان بی دندانی در یک یا هر دو فک مورد استفاده قرار می گیرد و به این صورت عمل می کند که در هر فک ۴ الی ۱۰ پایه ایمپلنت کاشته می شود تا بعد از گذشت مدت زمانی و جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، روکش کامل ایمپلنت بر روی آن بسته می شود و درمان ایمپلنت کامل را تکمیل می کند و جایگزینی برای دندان های از دست رفته بیمار می شود.

مراحل ایمپلنت کامل

مرحله اول در درمان ایمپلنت کامل مشاوره ودریافت طرح درمان است بدین صورت که در ابتدا باید به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید و متخصص با توجه به عکس دندان گرفته شده شما طرح درمان شما را طرح خواهد کرد.

در مرحله بعدی اگر شما دندان های خراب در فکی که قصد ایمپلنت کامل آن را دارید وجود دارد باید در یک مرحله مراجعه به دندانپزشکب باید اقدام به کشیدن آن دندان ها نمایید و در صورت نیاز به درمان های جانبی مانند پیوند استخوانف درمان جانبی خود را انجام دهید.

بررسی انواع ایمپلنت کامل فک بالا و پایین

در مرحله بعدی جهت کاشت پایه های ایمپلنت به کلینیک مراجعه می نمایید و در یک طی یک جلسه جراحی متخصص ایمپلنت فیکسچر های ایمپلنت را در فک شما قرار خواهد داد، بعد از این مرحله نیاز به مدت زمانی جهت پیوند فیکسچرها با استخوان فک است.

بعد از گذشت مدت زمانی نصب به مرحله قبل باید جهت بستن هیلینگ کپ ایمپلنت به کلینیکی که درمان ایمپلنت خود را در آن انجام می دهید مراجعه نمایید.

در مرحله ی بعدی بعد از بستن هیلینگ کپ و جوش خوردن فیکسچر های ایمپلنت با استخوان فک نوبیت به بستن اباتمنت های ایمپلنت می رسد.

اخرین مرحله از درمان ایمپلنت دندان بستن روش ایمپلنت ها یا تاج دندان های شما می رسد، البته خود این مرحله به دو مرحله قالبگیری روکش های ایمپلنت و بستن روکش های ایمپلنت بعد از ساخته شدن توسط لابراتوار تقسیم می شود.

انواع ایمپلنت کامل

ایمپلنت کامل را می توان از جهت نظر های مختلف و منظر های متفاوتی به انواع مختلف تقسیم کرد که تقسیم بندی های ایمپلنت دندان کامل به شرح زیر است:

بررسی انواع ایمپلنت کامل فک بالا و پایین

انواع ایمپلنت کامل از نظر میزان از دست دادن دندان ها

  • ایمپلنت کامل فک بالا
  • ایمپلنت کامل فک پایین
  • ایمپلنت کامل هر دو فک یا کل دهان

انواع ایمپلنت کامل دندان از نطر تعداد پایه ایمپلنت استفاده شده

  • All on 4
  • All on 6
  • All on 8

ایمپنت کامل از نظر نوع اتصال روکش ایمپلنت

  • ایملنت کامل ثابت
  • ایمپلنت کامل متحرک

قیمت ایمپلنت کامل

تمام کسانی که قصد انجام درمان ایمپلنت کامل را دارند با این سوال مواجعه اند که قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟ اما قیمت ایمپلنت کامل تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که که هر کدام به نحوی در هزینه نهایی درمان تاثیر گذار اند، از ین رو می توان گفت که قیمت ایمپلنت کامل یه مبلغ مشخص نیست و می توان از اعوامل تاثیر گذار بر قیمت آن موارد زیر را نام برد:

تعداد پایه های ایمپلنت استفاده شده در هر فک:

یکی از اصلی ترین عامل های تاثیر گذار در هزینه ایمپلنت دندان تعداد ایمپلنت های استفاده شده در درمان ایمپلنت کامل است هرچه در ایمپلنت کامل از پایه ایمپلنت های بیشتری استفاده شود هزینه نهایی نیز بیشتر خواهد بود.

نوع و برند ایمپلنت های استفاده شده:

یکی دیگر از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در قیمت ایمپلنت کامل نوع ایمپلنت استفاده شده و برند سازنده ایمپلنت است هر چه از ایملنت های با کیفیت تر با برند های بهتر استفاده شود هزینه درمان ایمپلنت کامل نیز بیشتر است.

میزان تخصص و تجربه دنداپزشک:

میزان تجربه و تخصص دندانپزشک نیز یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در قیمت ایمپلنت دندان است معمولا دندانپزشک های باتجربه و دارای تخصص هزینه بیشتری برای درمان های خود دریافت می نمایند.

نوع و جنس روکش ایمپلنت استفاده شده :

روکش ایمپلنت دندان نیز می تواند در هزینه نهایی درمان ایمپلنت کامل تاثیر گذار باشد نوع روکس استفاده شده و جنس روکش می تواند تایین کندده قیمت آن باشد.

ایمپلنت کامل برای چه کسانی مناسب است؟

درمان ایمپلنت کامل یک درمان با طول درمان و هزینه نسبتا بالا است که که برای تمام کسانی که دندان یا دندان های خود را از دست داده اند مناسب نیست و این درمان به طور کلی مناسب و مخصوص کسانی است که تمامی دندان های یک فک یا هر دو فک خود را از دست داده اند و به بی دندانی دچار شده اند.

ایمپلنت کامل فک بالا

اشخاصی که به طور گسترده با بی دندانی در فک بالا مواجه هستند و نیاز به جایگزینی تمامی دندان های فک بالا داردند از درمان ایمپلنت کامل فک بالا استفاده می نمایند، به طور معمول ایمپلنت کامل فک بالا به تعداد پایه ایمپلنت بیشتری نسبت به فک پایین نیاز دارد و از حساسیت بیشتری برخوردار است.

تعداد ایمپلنت ها کامل فک بالا

همانطور که به ان اشاره شد به طور معمول در ایمپلنت کامل فک بالا به تعداد ایمپلنت بیشتری نسبت به فک پایین احتیاج دارد، در درمان فول فک بالا معمولا برای نگه داشتن روکش ایمپلنت از ۶ الی ۱۰ پایه ایمپلنت استفاده می شود.

ایمپلنت ها کامل فک پایین

ایمپلنت کامل فک پایین نیز یکی از مناسب ترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته برای افرادی است که تمام دندان های فک پایین خود را از دست داده اند، در ایمپلنت کامل فک پایین نیز به تعداد کمتری پایه ایمپلنت نسبت به فک بالا نیاز است و به طور کلی از حساسیت کمتر نیز برخوردار است .

تعداد ایمپلنت ها کامل فک پایین

در ایمپلنت کامل فک پایین همانطور که در بالا گفته شده به تعداد پایه کمتری نسبت به ایمپلنت کامل فک بالا نیاز است و وابسته به شرایط فرد ایمپلنت کننده از ۴ الی  ۸ پایه ایمپلنت استفاده می شود.

 

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *