راه کار کلیدی برای چگونگی رفتار با همسر بهانه گیر، توجه نشان دادن است. برخورد این رفتار موجب تسلی خاطر و آرامش روحی هر دو زوج شده که از بروز چالش های منفی پیشگیری می کند. در صورت برقراری آرامش می توان به تعامل و هم صحبتی سازنده پرداخت و سوء تفاهم های پیش آمده را از زندگی مشترک حذف کرد.
هر ناسازگاری و بهانه جویی همسر در زندگی مشترک، علت منحصر به خود را دارد که باید ریشه یابی شود. اگر استمرار رفتار ناپسند توقفی نداشته باشد، در ادامه با آشکار سازی مشکلات و چالش های عمیق همراه خواهد شد. برخی از زوج ها، بهانه جویی همسر را اشکالی گذرا و بی اهمیت فرض می گیرند و آگاهی از درگیری های پیش رو ندارند. عوامل گسترده ای می تواند باعث این رفتار شوند که اصلی ترین آن ریشه نارضایتی شکل گرفته در وجود یک عضو زندگی مشترک است. نارضایتی می تواند بر ذهنیت مرد یا زن به گونه ای اثر بگذارد که فرض کند تغییر رفتار های او برای همسر اهمیتی نداشته و از آن به سادگی عبور می کند.
چرا همسر از شریک خود ایراد می گیرد و به دنبال بهانه جویی است؟
گاه در زندگی زناشویی رفتار های بهانه جوبی علت خاصی نداشته و تمامی انتقاد ها و عیب جویی ها با شما ارتباط نزدیکی ندارد. این تصور به ظاهر امیدوار کننده است اما تا زمانی که برخورد ایرادگیری ها مستقیم نباشد، باور این ذهنیت کمی سخت خواهد بود. حقیقت این است که هر کس که به دنبال کشف ایراد و عیب هایی در زندگی دیگران است، خود در زندگی زناشویی اش بیشتر با آن ها درگیر است و از خود و زندگی اش رضایت مشعوف کننده ای ندارد. مثال به همان آدمی که نقص های خود را به چشم نمی بیند و به دنبال ضعف دیگران است، اشاره می کند. ریشه این اشکال می تواند مربوط به زمانی باشد که همسر در خانه ای با والدین انتقاد کننده بزرگ شده باشد که تنها ارتباط گیری با افراد را به این سبک بدانند یا شاید خشمی پنهانی را در خود تحمل می کنند و یا حتی افسوسی را از سالیان دور به جان خریده است.
اما اگر همسر آنقدر از تصور ذهنی بالغ شده که بتواند در آینه ظاهری به درون خود نگاه کند و نقص ها را بپذیرد، دیگر درون شریک خود به دنبال کشف ضعف ها نبوده است و بهانه گیری نمی کند. اما اگر قدرت بالغ شدگی در او وجود ندارد، باید بپذیرید که عموما نارضایتی ها و بهانه جویی ها ارتباط چندانی به رفتار های شما نداشته است. او حتی اگر شما هم کنارش نبودید به دیگران حرف های ناپسند را گوشزد می کرد.
چند راه کار برای چگونگی رفتار با همسر بهانه گیر
از جمله راهکار های پرفایده برای اصل رفتار با همسر بهانه گیر:
سکوت کنید:
بهترین چاره برای برخورد با هر رفتار آسیب دهنده، رها سازی است. اگر رها سازی به میان نباشد و سکوت پیشه گرفته نشود، آهسته وضعیت وخیم تر شده و نتیجه ای جز جنگ و دعوا در کار نخواهد بود. اگر همسر از دید ( شغلی، شخصیتی، اجتماعی و …) اضطراب دارد و پریشان حال است تنها مسیر تخلیه احساسات خود را در خانه به حالت بهانه جویی می داند. او با کمک گیری از رفتار بهانه جویی می خواهد استرس و اضطراب درونی اش را کاهش دهد. پس هوشمندانه عمل کنید و با یاری از سکوت به جنگ و دعوا ها خاتمه ببخشید. اطمینان می دهیم که اگر در پیش روی رفتار های همسر، سکوت داشته باشید او پس از آرامش به سراغ شما خواهد آمد و تمایل به هم صحبتی با شما را دارد.
مسکنی آرامش بخش باشید:
همانطور که تعریف شد هر بهانه جویی هایی از سوی همسر بی علت نبوده و نشان از خبر مهم می دهد. شاید او از بیان آن برای شما خجالت می کشد، صلاح نمی داند و یا به تصور نتیجه های منفی آن فکر می کند. در چنین پیشآمدی به حریم شخصی همسر احترام بگذارید و با تجسس های بی حساب امنیت را از او نگیرید بلکه او را به آرامش دعوت کنید. قبول داشته باشید که همسر اکنون نیاز به انرژی مثبت و نیرو های حقیقی روحی دارد. پس به این منظور نقش آرامش بخش بودن خود را به خوبی ایفا کنید و فضایی را برای تفکر و کنار آمدن همسر با روحیات خود فراهم آورید.
تکیه گاه روز های سخت باشید:
زندگی مشترک تنها به گذراندن روز های خوش نیست. در هر وعده ای حال و روز همسر را درک کنید و پیش از هر پیشآمد منفی دیگری مراقب او و شرایط ویژه اش باشید. زندگی همه اش در مسیر وفق مراد نیست بلکه شاید سری به پشت برگردانید و همسر با روحیات جدید شما را آزار دهد. اما صبوری پیشه کنید و برای رها سازی او روش های روانشناسی متفاوت را به کار بگیرید. برای مثال برنامه هایی را در آخر هفته تنظیم کنید تا با وقت گذرانی های دو طرفه بیشتر مراقب یکدیگر باشید.
همسری بی مانند باشید:
زندگی چه می خواهد جز درک دو انسان بالغ در زیر یک سقف مشترک. پس هر زمانی که همسر دچار مشکل سختی شده است، با بهانه جویی درد او را چندین برابر نسازید. بهترین چاره فراهم سازی فضایی با آرامش مطلق است. در این فضا هرگز صحبتی از بیان مسائل مهم، پیشنهادات، انتقادات، گله و شکایت نداشته باشید و به زمان های آینده موکول دهید. این زمان هرگز فرصت ایده آلی برای بیان دیده ها و شنیده ها نیست و نتیجه مساعدی را به دنبال ندارد.
به خواسته و نیاز های همسر توجه کنید:
در هر زندگی مشترک بر دو زوج زن و مرد واجب است که آشناییتی با نیاز های یکدیگر داشته باشند. بهتر است بدانید که چه نیاز هایی برای همسر مورد پسند است و چه نیاز هایی را نمی پسندد. گاهی باید دست به دامن گرفت و سوال پرسید، چون هیچ راهکار دیگری پاسخگو نیست. از او بپرسید که از چه چیز هایی خوشش می آید و از چه چیز هایی حس مثبت نمی گیرد؟! با این شیوه ماهرانه شما می توانید بر حسب شرایط روحی همسر وارد عمل شوید و او را با برآورده سازی خشنود کنید. آنچه که در زندگی زناشویی مهم است این باشد که همسر همه زندگی شما نبوده و تنها بخشی از آن است. از خود غافل نباشید و برای رسیدن به خواسته ها و نیاز های خود کوتاهی نکنید. تنها زمانی جلب محبت و علاقه به همسر نتیجه می دهد که توجه به خواسته ها دو طرفه باشد و هر دو از شادی و لذت بردن معانی زندگی، خرسند شوید.
گفتگو کنید:
در پایان مقاله روانشناسی رفتار با همسر بهانه گیر پیشنهاد می کنیم مقالات علل دعوا های بی دلیل، همسر غیر قابل اعتماد و لزوم نه گفتن به همسر را نیز مطالعه نمایید.
منبع : آرگا